Teraz jest Cz 16 kwi, 2026 21:24

Mgła w Flashpoincie !!!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Rafal21

Mgła w Flashpoincie !!!

PostPt 15 paź, 2004 13:15

Więc mam problem związany z mgłą w Flashpoincie. Na wielu screenach addonów np. map teren jest bardzo wyrazisty( chodzi mi o teren oddalony odemnie o pareset metrów ) . U mnie góry widziane w oddali są pokryte mgłą i jednym słowem jest to dla mnie lipa. Jeśli ktoś czy jest jakiś addon żeby rozwiązać ten problem nich napisze. Z góry dzięki

alderous

Pułkownik

Pułkownik

Re: Mgła w Flashpoincie !!!

PostPt 15 paź, 2004 13:20

Rafal21 napisał(a):Więc mam problem związany z mgłą w Flashpoincie. Na wielu screenach addonów np. map teren jest bardzo wyrazisty( chodzi mi o teren oddalony odemnie o pareset metrów ) . U mnie góry widziane w oddali są pokryte mgłą i jednym słowem jest to dla mnie lipa. Jeśli ktoś czy jest jakiś addon żeby rozwiązać ten problem nich napisze. Z góry dzięki

Widoczność w OFP jest regulowana na dwa sposoby. Po pierwsze decyduje o tym autor misji podczas jej tworzenia ustawiając warunki pogodowe, a po drugie gracz może w opcjach określić zasięg widoczności co sprowadza się do regulowania w jakiej odległości obraz staje się zamglony. Warto nadmienić, że ustawienia misji są nadrzędne tzn. że jeśli autor misji zrobił mgłę ograniczającą widoczność do kilku metrów to zmiany w opcjach widoczności nic nie poprawią.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 16 paź, 2004 23:39

No i jest jeszcze setViewDistance xxx :)

Powrót do Operation Flashpoint