Teraz jest Cz 16 kwi, 2026 21:24

Krzaki , drzewka itp

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

Krzaki , drzewka itp

PostWt 22 lut, 2005 19:13

Wiecie moze jakie najlepsze roslinki do zrobienia dzungli na mapce do ofp ?? jesli tak to bede wdzieczny za wszelkie propozycje , a i dobrze by bylo jakby malo lagowaly :D
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostWt 22 lut, 2005 21:04

- SEB Ilo Ilo
- Tonal

Więcej dobrych nie pamiętam. Oczywiście jest jeszcze kilka innych paków, ale zawierają błędy i moim zdaniem nie nadają się do użycia.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 22 lut, 2005 23:46

ten z BF jest raczej lagujacy...
nadaje sie do robienia malych lokacji ale calych lasow to nie radzilbym nim tworzyc.

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 23 lut, 2005 01:19

W pliku BAS_O znalazlazlem fajny "palmiasty" las ale jak go umiescilem to zauwazylem ze wszystko przez niego widac tzn mala gestosc ma , a drugi przypominal predzej paprocie a nie drzewa , natomiast w Ilo Ilo sa piekne palmy i roslinki ale brakuje mi drzew tropikalnych , jezeli ma ktos pomysl jak zrobic fajny tropikalny las to bym byl wdzieczny za sugestie :)

[EDIT]
Wiem ze zrzedze :oops: ale moze zna ktos fajna trawe inna niz ta sloniowa w ilo ilo (najlepiej nizsza i o wiekszej powierzchni) :)
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 23 lut, 2005 01:36

w lesie nie dawaj trawy, a calkiem dobry efekt mozna uzyskac mieszajac drzewa z resistance z palmami z ilo ilo
wszystko poza iglakami pasuje tez do tropikalnych lasow ;-)

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 23 lut, 2005 02:04

Wynalazlem takie drzewka i pomyslalem ze umieszcze je wewnatrz lasu tzn najpierw bedzie "warstwa" palm , pozniej te drzewka :
Obrazek
Tylko jest maBy problem , one nie maja configa i laguja piekielnie , jakbym umial robic lasy do ofp to bym je przerobil , jakby ktos umial to dobrze by bylo uslyszec pare wskazowek od bardziej doswiadczonych modelarzy odnosnie samego robienia lasu i tego jak zrobic zeby malo lagowal .

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostŚr 23 lut, 2005 03:35

Marcin_BM napisał(a):Tylko jest maBy problem , one nie maja configa i laguja piekielnie , jakbym umial robic lasy do ofp to bym je przerobil , jakby ktos umial to dobrze by bylo uslyszec pare wskazowek od bardziej doswiadczonych modelarzy odnosnie samego robienia lasu i tego jak zrobic zeby malo lagowal .

Wzorowanie się na modelach BISu (prawie) zawsze przynosi dobre efekty. Poglądaj sobie te z O.pbo i zobacz jak są zrobione.

Powrót do Operation Flashpoint