Teraz jest Pt 17 kwi, 2026 14:34

Flaga z własną texturą

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Fler

Szeregowy

Szeregowy

Flaga z własną texturą

PostPn 06 cze, 2005 08:30

Mam problem z flagą.
Przegladałem forum i znalazłem tam pytanie o własną flagę i jak ją uruchomić. Osoba, która odpowiedziała, chyba nie zrozumiała pytania. Ja tez mam taki problem. Chodzi o to, że mam jakiś obrazek ( w tym wypadku logo "Aggro M-CE 2005" [przeróbka z "Aggroberlin"]) i chcę, ąby to on mi sie pokazał na maszcie, np wpisując w inicjacji obiektu "Flag (International)" tekst: "aggro_vlajka.pac". Problem dotyczy tego, jak mój obrazek wstawić do gry. Prosze, pomocy!!

-------------------------------------------------------------------------------------
AggroBerlin presientiert Fler und Neue Deutsche Welle 2005!
www.aggroberlin.de/fler
www.aggroberlin.de
www.diesekte.de
Alles Ist Die Sekte

PoP

Chorąży

Chorąży

PostPn 06 cze, 2005 13:20

Wsadzasz plik do folderu z misja a w inicie wpisujesz

Kod: Zaznacz cały
this setFlagTexture "nazwaflagi.formatpliku"

Huk

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 06 cze, 2005 14:36

ponadto flaga musi mieć odpowiednią rozdzielczość bo nie zadziała - ja dałem 256 x 256 i wszystko jest ok aa i musi byc to plik BEZ przeplotu bo inaczej nie zadziała.

P.S.
Jeżeli nadal masz problemy to proponuję ściągnąc sobie program Texture viewer (textview) z http://www.ofp.imro.pl/zalicz.php?id=ht ... l=programy

i używać go do zapisywania flag w formacie .paa ja tak robie i wszystko jest ok :twisted:

Powrót do Operation Flashpoint