Teraz jest Pt 17 kwi, 2026 11:14

Przez obiekt jedną drogą

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Speirs(Luca)

Kapral

Kapral

Przez obiekt jedną drogą

PostWt 21 cze, 2005 10:09

Mam pytanie związane z obiektami o znaku zapytania (?) więc pare dni temu ściągnołem sobie okopy które mają po bokach imitacje zemi a w środku normalnie się przez nie przechodzi lecz zauważyłem , gdy ustawiam tam jednostke to koleś swobodnie przechodzi sobie przez tą imitacje ziemi. Więc pomyślałem może że ktoś z was zna jakiś skrypt po którym imitacja ziemi będzie nie do przejścia i gdzie jednoskta będzie się poruszać równo po okopie a nie na skróty :P, z góry dziękuje :spoko: ....
Wichurra Zamiataj !!!!!!

Jon

Generał

Generał

PostWt 21 cze, 2005 12:23

Nie da rady. Po prostu :]

Możesz dać jej This SetUnitPos "UP";this disableAI "MOVE" by stała w okopie i się nie ruszała, ale możesz zapomnieć o tym co opisałeś powyżej [Niestety :/].
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

PoP

Chorąży

Chorąży

PostWt 21 cze, 2005 13:39

Mozna... uzyc zapetlonej animacji ruchu! ale to wymaga zabawy i precyzji ktora w tym upale chyba nie jest osiagalna ;)

Chodzi o to ze kiedy chcesz np. zeby wojak pobiegl okopem gdzies-tam to najpierw ustawiasz go ryjem w kierunku w ktorym ma biec za pomoca komendy setDir, a nastepnie uzywajac animacji biegu (czy marszu,czolgania,jazdy na rowerze) powodujesz jego przemieszczenie w zadanym kierunku.

Panda

Chorąży

Chorąży

PostWt 21 cze, 2005 16:24

Mozna tez poczekac az wyjdzie taki dodatek ze zrobionym "Roadmap Lod", gdyz to on odpowiada za to gdzie jednostkom chodzic wolno, a gdzie nie.

capi

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 21 cze, 2005 17:06

można postwic w okopie na odpowiedniej wyskości płot z drutu kolczastego i nikt wtedy nie przejdzie

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostWt 21 cze, 2005 18:24

można postwic w okopie na odpowiedniej wyskości płot z drutu kolczastego i nikt wtedy nie przejdzie

Chyba przejdzie ...
Nie od razu ale w koncu chyba tak , AI to jeden z glownych baboli gry :/
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

Speirs(Luca)

Kapral

Kapral

PostCz 23 cze, 2005 15:24

Mozna... uzyc zapetlonej animacji ruchu! ale to wymaga zabawy i precyzji ktora w tym upale chyba nie jest osiagalna

Chodzi o to ze kiedy chcesz np. zeby wojak pobiegl okopem gdzies-tam to najpierw ustawiasz go ryjem w kierunku w ktorym ma biec za pomoca komendy setDir, a nastepnie uzywajac animacji biegu (czy marszu,czolgania,jazdy na rowerze) powodujesz jego przemieszczenie w zadanym kierunku.

No dobra ale kiedy wojak jest pod ostrzałem, to zaczyna łazić w różnych kierunkach co powoduje wielką lipe, owszem można zrobić druty bo bokach przez które nie można przejści, ale jak to wygląda... :neutral:
Mozna tez poczekac az wyjdzie taki dodatek ze zrobionym "Roadmap Lod", gdyz to on odpowiada za to gdzie jednostkom chodzic wolno, a gdzie nie.

Może poprostu któryś z addonmakerów zrobi taki okop w którym nie ma błedów...
Wichurra Zamiataj !!!!!!

Powrót do Operation Flashpoint