Teraz jest Pt 17 kwi, 2026 21:47

Jak "przykleić" pojazd...

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

zygomir

Kapral

Kapral

Jak "przykleić" pojazd...

PostŚr 28 gru, 2005 11:19

Jak "przykleić" pojazd do powierzchni innego addonu (np do płyty lotniskowca). Przykład? Samolot ląduje na lotniskowcu, włączamy coś a'la blokadę kół samolotu (tak aby trzymał się lotniskowca i nie spadł) i ruszamy lotniskowcem naprzód (samolot ciągle się trzyma :D). Chodzi o to, żeby taka opcja była dostępna dla kierujących lotniskowcem z menu akcji.

Jestem noobem, dopiero zaczynam bawić się w "modelarstwo" :D i nie za bardzo wiem co i jak, ale po prostu mnie to interesuje.

OFman

Chorąży

Chorąży

PostŚr 28 gru, 2005 17:05

Najprawdopodobniej nie istnieje addon pływającego lotniskowca. Poprostu gdyby wylądował na nim jakiś heli albo samolot to gdy tylko lotniskowiec by ruszył to te maszyny by spadły do wody. Podobnie byłoby z ludźmi na pokładzie. To taka mała wada silnika OFP.

zygomir

Kapral

Kapral

PostŚr 28 gru, 2005 18:21

Hmmm... nie do końca dobrze chyba wyjaśniłem. Widziałem kiedyś addon (nie pamiętam autora) samolotu transportowego Antonov z otwieraną ładownią i wysuwanymi rampami dla pojazdów, które umożliwjały wjechanie tam lekkim sprzętem (Jeep, ciężarówka), a po wjechaniu wystarczyło wybrać w menu akcji pozycję "Lock cargo" (czy jakoś tak) co dosłownie przyklejało przewożony ładunek do podłogi Antonova i uniemożliwiało jego wypadanie. I chodziło mi o to, jak zrobić właśnie taki myk. Może wtedy możliwy byłby pływający lotniskowiec :) ^_^

btw. albo co jeszcze lepsze - latający lotniskowiec :D (oglądał ktoś film pt. "Sky Captain i ¦wiat Jutra"? :D)

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostŚr 28 gru, 2005 20:00

Ofpman napisał(a):Najprawdopodobniej nie istnieje addon pływającego lotniskowca. Poprostu gdyby wylądował na nim jakiś heli albo samolot to gdy tylko lotniskowiec by ruszył to te maszyny by spadły do wody. Podobnie byłoby z ludźmi na pokładzie. To taka mała wada silnika OFP.

No to popatrzcie na to:
http://ofp.gamezone.cz/index.php?showthis=7611

Lotniskowiec pływa, a samoloty na nim stoją (trzymają się na pokładzie). Chyba o to loony'emu chodziło.

Powrót do Operation Flashpoint