@ Mirage
Kryptonimy radiowe - Kryptonimy da się przy pewnej dozie samozaparcia zmienić bez większych problemów. Niestety, co do misji pod Pedagne to sprawdziłem na ofp.info, ale jest tam błędny link. Niestety nie mogę jej zlokalizować u siebie. Znalazłem tylko, krótką próbkę z misji, na, której uczyłem się podmieniać kryptonimy z mocno skróconymi, ale działającymi plikami .ext, .csv, jeśli chcesz to mogę ją Tobie podesłać. W miejsce zwykłych kryptonimów dałem tam swojskie jak np. Kruk 1, Kruk 2, Wielbłąd 3, Orzeł. Ma to ok. 32 kb. Aby to opanować nie trzeba dodatkowych addonów, jakie podał reyhard. Owszem jest tam troszkę dłubaniny, ale nie sądzę, aby sprawiło Ci to jakiś kłopot.
Godzina rozpoczęcia misji - niestety, mimo, że gramy GROM-em nadal nie sądzę, że dowódca zaryzykowałby atak w dzień na miasteczko zajęte przez rebeliantów zwłaszcz w głębi terytorium npla. W takim wypadku najprostszym i chyba najbezpieczniejszym rozwiązaniem byłoby odstrzelenie naszego obiektu już po opuszczeniu miasteczka - zasadzka, ładunki wybuchowe itp. i nasz cel jest gotowy na spotkanie stwórcy
Wsparcie - w tym przypadku chodzi mi o to, że jeśli Chcesz, aby misja była koniecznie przeprowadzona w dzień to powinny być skierowane dodatkowe grupy jednostek specjalnych, których celem powinno być np. zabezpieczenie dróg z skąd mogą nadciągnąć ewentualne posiłki czy udzielenia wsparcia w oczyszczaniu miasteczka z niepożądanego elementu.
Tak więc nadal nie wydaje mi się

,aby taka misja mogłaby być przeprowadzona w dzień. Chyba, że np. nasz cel zatrzymał się w domu na skraju miasteczka skąd dobry snajper go odstrzeli i właśnie w oparciu o takie założenia został przygotowany cały plan misji.
Muzyka - mi osobiście ilośc\waga muzyki w misji nie przeszkadza. Chodziło mi tylko, że jesli ktoś nie ma dostępu do stałego łącza o co w naszym kraju nie jest zbyt trudno, to widząc rozmiar pliku może sobie podarować ściąganie tej misji.
A przecież jest to bardzo dobra misja, w której w końcu został wykorzystany wspaniały GROM offtime'a.