Teraz jest Wt 05 sie, 2025 18:33

Coś dla fanów WWII...

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

Coś dla fanów WWII...

PostCz 16 mar, 2006 18:40

SP Ardennes '44 Medell
Obrazek

W misji wcielamy się w role dowódcy 12 osobowego oddziału szturmowego
który ma za zadanie zająć skład paliwa Niemców by spowolnić nadchodzący pochód wroga. Misja nie jest prosta
ale według mnie bardzo satysfakcjonująca
:).

Wymagane addony są w readme.

Najlepiej grać z:
Invasion '44 Weapon Sound Replacment (By Jones)
Invasion '44 Tracers
ECP German Voice Replacement
WGL Texture Replacement Pack
WGL Vegetation Replacement Pack
Te rzeczy naprawde dużo klimatu dodają i można z nich korzystać w innych misjach :)

Zapraszam do komentarzy :)

Link do misji
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Monty

Porucznik

Porucznik

PostCz 16 mar, 2006 23:25

Zagrałem i muszę przyznać, że misja jest naprawdę niezła. Overview ze zdjęciem, zgubiłeś jedną literę "o" ;) "Przyczynisz się do klęski tego czego nikt się nie spodziewał..." - ten tekst też wypadałoby zmienić, może po prostu "przyczynisz się do klęski/upadku III Rzeszy". Dobrze wykonane intro, niezbyt skomplikowane, ale dobrze się prezentuje, do tego świetny kawałek Kamen'a z "Kompanii Braci". ładne dodatkowe czcionki, ale mam jedną uwagę, trochę dziwnie brzmi "Misja stworzona przez Reyhard'a", a potem "przedstawiam misję" i tytuł. Lepiej będzie: Reyhard przedstawia misję, a następnie tytuł "Ardennes '44 Medell", wtedy brzmi to o wiele lepiej, logiczniej. Briefing skromny, nie zawiera żadnych dodatkowych sekcji, drobne literówki m.in. niemcy. Misja bardzo dobrze wykonana, świetny klimat i grywalność. Przydałby się chociaż jeden medyk. Po zajęciu Medell mój oddział nie kwapił się do tego, by iść za mną (do Borns poszło ze mną dwóch), nie wiem dlaczego. Na górze pojawia się komunikat o błędzie w komunikacie radiowym. Komunikat po zajęciu wioski również zawiera literówkę. Położenie Borns pozwalało zastosować element zaskoczenia. Po powrocie do Medell misja zakończyła się poprawnie. Brakuje outra, a to na pewno przydałoby się. Misja zawiera również dwie ścieżki dźwiękowe, które można usłyszeć podczas misji, znakomicie budują klimat. Plus również za użycie skryptu ostrzału 88-ek i respawn'u żołnierzy Wermachtu. Podsumowując, uważam, że misja jest na pewno warta zagrania, widać w niej sporą pracę autora. Po poprawieniu wyżej wspomnianych błędów z pewnością znajdzie się w downloadzie OFPC PL.
Obrazek
Obrazek

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 17 mar, 2006 22:06

Nowa wersja 1.01
Zmiany:
-Dodane custom soundy
-Poprawione błędy w briefingu
-Dodany medyk do składu
-Dodane automatyczny zapis stanu gry
-Kilka innych, mniejszych poprawek
Outra niestety nie ma (może dlatego że nigdy i tak nie dojda końca misji i nie zobacze jak owego outra a betatesterów nie mam bo nawet jak się znajdzie to się strasznie ociąga ;p)

Link do misji
Link do misji z Rapidshare

Btw: Dzięki za komentarz Monty :)

EDIT: Jako że ftp czechów nie działa wrzuciłem wymagane addony na OFPC PL
Invasion '44 Demo
MCM Bastimen 1941 - 1945
BB Military Objects
John's 88 Flak Gun
Reinhard Ardennes
Bn Tracers można znaleźć z Tracerami dla I44
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Coś dla fanów WWII...

PostPt 13 gru, 2024 00:07

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Coś dla fanów WWII...

Powrót do Operation Flashpoint