Teraz jest Wt 05 sie, 2025 18:32

żołnierz który wykrył gracza

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

archiee

Chorąży

Chorąży

żołnierz który wykrył gracza

PostPt 31 mar, 2006 22:16

Jak zrobić, żeby w misji na tyłach, po zabiciu żołnierzy patrolujących bazę wroga którzy spostrzegli gracza, wyświetlił się komunikat "Wszyscy którzy cię zobaczyli nie żyją."? Za pomoc z góry dzięki!

PS. Korzystałem z opcji "szukaj", ale nic nie znalazłem.

PoP

Chorąży

Chorąży

PostSo 01 kwi, 2006 08:28

komenda
Kod: Zaznacz cały
ziom knowsAbout player > 2
okresla czy jednostka nazwana "ziom" wie o graczu, i ile wie (0-nic, 4-wszystko).
A komenda
alive ziom
sprawdza czy ziom zyje.

archiee

Chorąży

Chorąży

PostN 02 kwi, 2006 23:16

Te komendy to ja znam, mam jednak problem ze zrobieniem skryptu. Myślałem, żeby zrobić array do którego byłyby dodawane jednostki, które zobaczyły gracza, nie wiem jednak, jak się za to zabrać :/.

Oscypek

Major

Major

PostPn 03 kwi, 2006 11:19

Poprostu:
_unit = _this select 0

@ (_unit knowsAbout ziom > 2 && alive ziom && alive _unit)
 hint "Alram i w ogóle masakra";

exit

i wyzwalacz powiedzmy 5000 na 5000 z aktywacją Wschód warunkiem this i przy aktywacji: "[_x] exec {ziom.sqs}" foreach thislist

archiee

Chorąży

Chorąży

PostPn 03 kwi, 2006 16:36

Ten skrypt będzie wyświetlał komunikat o alarmie, gdy gracz zostanie zauważony, a ja chcę, żeby komunikat się wyświetlał, gdy wszyscy wrogowie, którzy widzieli gracza zginęli.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: żołnierz który wykrył gracza

PostPt 13 gru, 2024 00:56

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: żołnierz który wykrył gracza

Powrót do Operation Flashpoint