Teraz jest So 18 kwi, 2026 08:47

Memory lod not found

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

BOLO

Chorąży

Chorąży

Memory lod not found

PostWt 11 kwi, 2006 17:49

W WrpTool, po załadowaniu jakiejkolwiek mapy (albo zrobieniu nowej) pojawia mi się: memory lod not found. Już szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Wszystko skonfigurowałem jak było w temacie: Konfiguracja programu WrpTool.
Nie "dziecią neostrady"!
Nie "gorącym" 13!
Nie pokemonom!
... kurde, to co ja jeszcze tu robię?

NIE BOLO A Bolo!

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 12 kwi, 2006 17:08

BOLO napisał(a):W WrpTool, po załadowaniu jakiejkolwiek mapy (albo zrobieniu nowej) pojawia mi się: memory lod not found. Już szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Wszystko skonfigurowałem jak było w temacie: Konfiguracja programu WrpTool.

Nie przejmuj się tym, kwestia złego formatu modeli obiektów (brak formatu ODOL, a czasem program po prostu "gubi" ścieżki do modeli ). Nic nie poradzisz, a objawiać się tylko będzie tym, że po wstawieniu na wyspę, nie bedziesz tych obiektów widział wpełnym "szkielecie", a tylko jako ikonki ze znakiem zapytania. W grze będą normalnie wyglądać.
Obrazek

BOLO

Chorąży

Chorąży

PostŚr 12 kwi, 2006 23:01

Już wszystko dobrze...
Dziękuję! :spoko: :glaszcze:
Nie "dziecią neostrady"!
Nie "gorącym" 13!
Nie pokemonom!
... kurde, to co ja jeszcze tu robię?

NIE BOLO A Bolo!

helmutt

Kapral

Kapral

PostWt 06 lut, 2007 11:36

Jerry napisał(a):
BOLO napisał(a):W WrpTool, po załadowaniu jakiejkolwiek mapy (albo zrobieniu nowej) pojawia mi się: memory lod not found. Już szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Wszystko skonfigurowałem jak było w temacie: Konfiguracja programu WrpTool.

Nie przejmuj się tym, kwestia złego formatu modeli obiektów (brak formatu ODOL, a czasem program po prostu "gubi" ścieżki do modeli ). Nic nie poradzisz, a objawiać się tylko będzie tym, że po wstawieniu na wyspę, nie bedziesz tych obiektów widział wpełnym "szkielecie", a tylko jako ikonki ze znakiem zapytania. W grze będą normalnie wyglądać.

No ja nawet tych ikonek nie mam... Konfiguracje przeprowadziłem tak jak opisał Loony, i mam taki kłopot, że część obiektów wstawia się elegancko, widać je (jako szkielecik), a z resztą jest problem - są "niby" umieszczone na mapie ale nie są W OGĂ“LE widoczne, nawet jako ów znak zapytania. W okienku obiektów jest wyświetlone, że np. jakis domek został postawiony 5 razy a mimo to go nie widać w tych miejscach gdzie go umieszczałem.

Poza tym - jak sie robi drogi?

Powrót do Operation Flashpoint