Teraz jest So 18 kwi, 2026 00:24

problem ze scenką

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Berna

problem ze scenką

PostSo 22 kwi, 2006 21:54

Krótka piłka z mojej strony.
Zrobiłem samą scenke w postaci misji i chciałem dodac ją do kampanii.
Wsadziłem ją pomiedzy dwie misje. Po ukazaniu scenki, powinna pojawić się kolejna misja, lecz zamiast tego pokazuje się znowu scenka. I tak w kółko.
Wie ktoś o co chodzi??

Remcio

Major

Major

PostSo 22 kwi, 2006 22:05

trzy możliwości:
Czy na końcu skryptu filmiku dałeś "EXIT" Może gdzieś Ci się ten plik zapętla...
Po drugie. Filmik dzieje się jako "misja" czy jako "wstęp"?
Jeśli jako wstęp to możesz w "misji" postawić wyzwalacz, dać mu warunek 0==0 i zrobić z niego "zakończenie cz. 1" powinno pomóc ale efektem ubocznym może być nie upierdliwe ale psujące efekt nagłe włączenie i momentalne wyłączenie misji. Aha, chyba w tym wypadku trzeba też postawić jednostkę gracza.
Obrazek

Legion

Kapral

Kapral

PostŚr 26 kwi, 2006 11:56

Remcio napisał(a):Jeśli jako wstęp to możesz w "misji" postawić wyzwalacz, dać mu warunek 0==0 i zrobić z niego "zakończenie cz. 1" powinno pomóc ale efektem ubocznym może być nie upierdliwe ale psujące efekt nagłe włączenie i momentalne wyłączenie misji. Aha, chyba w tym wypadku trzeba też postawić jednostkę gracza.

A nie pojawi się wtedy przydaniem notatnik i inne rzeczy pojawiające się przed misją?

Powrót do Operation Flashpoint