Teraz jest Wt 05 sie, 2025 18:31

Flashpoint will die.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Severb

Porucznik

Porucznik

Flashpoint will die.

PostPn 16 paź, 2006 16:50

Nie sądzicie, że Flashpoint umrze i wszystkie mody kiedy wyjdzie? Jeżeli Invasion 44 nie wyjdzie do listopada będzie finito. Wszystkie mody będą się do ArmA wcielać. Jak myślicie. Czy w OFP'a będzie ktoś później grał i robił mody czy wszystko umrze i to forum też (część OFP Center o ArmA będzie zaludniona).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 16:53

No nie wiem, myślę, że zanim Flashpoint ostatecznie wyzionie ducha, minie jeszcze sporo czasu, kilka lat przynajmniej.
MM'r - mission maker

Obrazek

Strona Loony'ego o OFP - polecam

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostPn 16 paź, 2006 17:02

Taa, a jest możliwość, że ArmA okaże się niewypałem (ja sądzę, że ArmA będzie CAłKOWITYM niewypałem) i wszyscy powrócą do OFP. Były takie historie, gdzie poprzednik był lepszy od sequela.
Obrazek
Obrazek

Severb

Porucznik

Porucznik

PostPn 16 paź, 2006 17:04

Narazie to większość sequelów to gawno.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 17:05

No tak jak to było z serią Heroes, I i II co prawda nie podbiły rynku, ale 3DO wypościło piękną Heroer Of Might And Magic III, której mimo usilnych starań producentów IV i V nie przebiły ;) Mam nadzieję, że z OFP będzie tak samo, a jeśli ArmA okaże się bardzo dobrą grą, to minie sporo czasu zanim nasz OFP odejdzie w niepamięć. ;)
MM'r - mission maker

Obrazek

Zabix

Major

Major

PostPn 16 paź, 2006 18:33

MM'r napisał(a):No nie wiem, myślę, że zanim Flashpoint ostatecznie wyzionie ducha, minie jeszcze sporo czasu, kilka lat przynajmniej.

Twój tok myślenia jest conajmniej dziwny... Wszystkie mody przechodzą na ArmA. OFP odchodzi nareszcie w niebyt.

a jeśli ArmA okaże się bardzo dobrą grą, to minie sporo czasu zanim nasz OFP odejdzie w niepamięć.

Zastanawiasz się czasem co piszesz?

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 18:45

IMHO to jest tak: narazie OFP ma się dobrze. Wsytarczy spojrzeć na te wszsytkie modyfikacje i inne addony.
Jeśli wyjdzie ArmA to nie wszyscy się na nią przesiądą. Obecne informacje, filmy, wywaidy, screeny i beta-testy pokazują, że nie będzie to idealna produkcja. Do tego jeszcze kosmiczne wymagania! Jak na polskie realia... może 1/5 polskich graczy sie przerzuci na ArmA... ale napewno wielu graczy i w tym ja, zostaną przy starej dobrej Flashce.
Kolejna sprawa to przypuszczenie, że ArmA będzie niewypałem. Ja osobiście nie widze w niej nic dobrego poza wybuchami (ogólnie efekty) i animacje. Na pewno znajdzie się grupka ludzi którzy wyciągną z Army te animacje i dodadzą je do OFP. Czytając wszystkie beta-testy i patrząc na filmy z fizyką gry, bardzo ątpie żeby ArmA coś zmieniała. A przecież 'kauczukowa' fizyka jest jednym z największych baboli OFP!
Zauważyliście, że na żADNYM filmie czy innym promovideo nie ma zniszczonych pojazdów? Czy to ma być tak samo jak w OFP? Wszystko z kartonu? bueh...
A zauważyliście, że na oficjalnym filmie z ArmA kurz spod kół jest taki sam jak w OFP? jeśli zsumować wszystkie te i inne fakty, można wywnioskowac jedno: ArmA będzie czymś jak Doom3. Zapowiada się wręcz genialnie, wszyscy na to czekają, oczekują rzeczy wręcz niemożliwych. A co po premierze gierki? Kilka godzin gry i do kosza... niestety, takie są realia. ja osobiście wierze w to, że już niedługo będę miał nowego kompa i moze zrobie kilka skrinów z Army. nadzije nikłe, ale zawsze
Obrazek

OFman

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 18:55

Loony widzę, że twoja (i nie tylko) wiedza na temat ArmA jest niewielka.
ArmA to co prawda nie Game2, ale poprawiony Flashpoint tyle, że wszystkie poprawki/zmiany są na lepsze. Wymagania? Owszem są wyższe niż w OFP ale to nie powinno nikogo dziwić, poza tym zapominacie, że nie znamy nadal oficjalnych wymagań ostatecznej wersji gry. To co było podawane do tej pory tyczyło się nie zoptymalizowanej wersji press-demo (nie mylić z "beta" bo to dwie zupełnie inne wersje gry). Nawet jeśli ostateczne wymagania gry będą wysokie nie będzie problemów z odpaleniem gry ponieważ wiele rzeczy da się ustawić (widoczność, detale cieni, detale terenu i mnóstwo innych szczegółów) tak więc nie rozumiem skąd taka panika gdy jest mowa o wymaganiach ArmA.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 18:59

1. Bo nikt nie lubi wydawać kasy na ulepszenie pieca :P
2. Zawsze jest jakiś powód do marudzenia.
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 19:27

@OFman - taka jest prawda, że od kiedy zobaczyłem wymagania ArmA interesuję sie tym tematem bardzo pobieznie. Moja uwaga koncentruje sie na OFP i głownie tym. Ja bede przy niej do konca zycia i dzień dłuzej. Albo do modernizacji kompa ;]
Obrazek

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 16 paź, 2006 19:44

A co jak wybuchnie III W¦ i Chińczycy ukradną wszystkie komputery w okolicy, by przetopić je na czołgi? ;]

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 19:49

@zGuba

Może jednak odejdź już na dzisiaj od kompa, chyba zmęczony jesteś :D
MM'r - mission maker

Obrazek

Volt

Major

Major

PostPn 16 paź, 2006 20:42

Narazie to większość sequelów to gawno.

Bullshit

@Loony
Twoja znajomość na temat ArmA jest
Płytka jak miska z płatkami śniadaniowymi.

Na wielu filmikach z gry było widać zniszczone pojazdy.

Najprawdopodobniej po wydaniu ArmA ~90% społeczności przeniesie się na niego. Bo po co zostawać przy czymś co jest gorsze?
Obrazek

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 20:47

W sumie to nie ma co się wypowiadać na temat owej popularności ArmA, uważam, że nie da się przewidzieć tego jak dobrze gra się będzie sprawdzała, czas pokaże, ja tylko mam nadzieję, że pierwsze części OFP nie odejdą w niepamięć, bo są bardzo fajne ;)
MM'r - mission maker

Obrazek

Severb

Porucznik

Porucznik

PostPn 16 paź, 2006 20:50

Z drugiej strony ArmA może być nie wypałem z powodu takiego, że chcą z niego zrobić trochę RPG xP
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint