Mam kłopot z załogą ruskich czołgów w modzie GRAA. Otóż gdy gram jako jeden z członków załogi jakiegokolwiek radzieckiego pojazdu opancerzonego - mam częściowo zasłonięte pole widzenia przez "hełomofon". Wszystko byłoby OK, gdyby ów "hełmofon" nie stał w miejscu - tzn ja obracam łbem a "hełmofon" sobie stoi w jednym kierunku - w przód. Ogranicza to sporo pole widzenia do przodu a na boki to już w ogóle wygląda nierealnie, bo widok w lewo czy w prawo przebija się częściowo przez model "hełmofonu".
Poradziłem sobie częściowo wywalając z configu GRAA informację o modelu czołgisty (bo stwierdziłem, że to model CREWmana nosi ten koszmarny, nieruchawy "hełmofon") - z widocznościa jest OK, ale teraz w czołgach siedzą normalni piechociarze. Może ktoś wie, jaką dokładną (*.p3d) nazwę i ścieżkę ma standardowy, BIS-owski model ruskiego czołgisty, to bym wpisał go w config moda i wszystko by w sumie GRAAło.
=================================
EDIT 20.02.2007
Znalazłem nazwęmodelu czołgisty - i niby wszystko gra, jednak jednostka gryzie się z twarzą Llaumy - więc mam do wyboru jako załogę:
1. standardowy czołgista z GRAA z tym cholernym hełomofonem przez który mało co widać
2. zwykły ruski sołdat
3. standardowy BIS-owski czołgista tylko z pokopaną twarzą.
I chyba wybiorę 2. - mniejszy realizm, ale jakis wygląd jest zachowany.
A może jest jakas metoda aby pogodzić standardowe jednotski z twarzami Llaumy?
Poradziłem sobie częściowo wywalając z configu GRAA informację o modelu czołgisty (bo stwierdziłem, że to model CREWmana nosi ten koszmarny, nieruchawy "hełmofon") - z widocznościa jest OK, ale teraz w czołgach siedzą normalni piechociarze. Może ktoś wie, jaką dokładną (*.p3d) nazwę i ścieżkę ma standardowy, BIS-owski model ruskiego czołgisty, to bym wpisał go w config moda i wszystko by w sumie GRAAło.
=================================
EDIT 20.02.2007
Znalazłem nazwęmodelu czołgisty - i niby wszystko gra, jednak jednostka gryzie się z twarzą Llaumy - więc mam do wyboru jako załogę:
1. standardowy czołgista z GRAA z tym cholernym hełomofonem przez który mało co widać
2. zwykły ruski sołdat
3. standardowy BIS-owski czołgista tylko z pokopaną twarzą.
I chyba wybiorę 2. - mniejszy realizm, ale jakis wygląd jest zachowany.
A może jest jakas metoda aby pogodzić standardowe jednotski z twarzami Llaumy?