Brak oznaczeń to brak przynależności. Prawdopodobnie ZSRR
Zgadzam się. "Klasyczne" AK74 (tzn.czarno-pomarańczowe) sugeruje raczej armię radziecką. Współczesnym Rosjanom zwykło się dawać w addonach AK74M(czarne).
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller
To jednak te pomarańczowe AK jest wykonane poprawnie? Myślałem, że to RHS ma świetne, bo typowo drewniane. Słyszałem, że 74 jest z plastiku, ale ten od ORCSów wygląda ciut na za bardzo plastikowy.
Goose, co to jest bakielitowy magazynek? Też myśłałem, że to ZSSR, ale chciałem się upewnić.
Uwierz mi, plastik na AK74 wygląda bardzo tandetnie, prawie tak jak imitacja drewna na scorpionie . Bakelit to rodzaj polimeru (czyli plastiku). Nie pali się i nie topi w wysokiej temperaturze, więc jak na magazynek jak znalazł.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller
Głowy nie dam, wszystkie, które widziałem były plastikowe, część miała właśnie imitację drewna(czyli słoje namalowane na plastiku).
[edit]
"Słoje" powstają też przypadkiem, przy przetapianiu plastiku w różnych kolorach. W firmie w której pracuję sporo elementów przetopionych z odpadu wygląda właśnie jak kiepska imitacja drewna.
--The Vault Dweller
Drewno to drewno nawet jeśli to jest sklejka . Magazynki z bakielitu potem ze śliwkowego plastiku i obecnie czarny plastik, jak również okładziny i kolby współczesnych AK-74 i AK-74m (nie-szkieletowa składana kolba + "szyna" do motarzu PSO-1m2, PSOP , Kobry etc.)
Zresztą na koniec tego obfitego OT
http://www.world.guns.ru/assault/as02-e.htm Tam martinku sobie poczytaj a może coś wkońcu bedziesz wiedział x].