Siemka, mam Operation Flashpoint, i chce w to pograć, ale gdy gram z 30 minut to resetuje mi sie komputer.. Tak samo przy "Residance" po 30 minutach gry resetuje mi sie komputer.. Dlaczego? Ostatnio robiłem formata mam service pack 2, pozatym all sterowniki do kart grawicznych itp. Jeżeli ktoś mi może pomuc to bardzo prosze.
Rodzaj temattu to jeden Dwa, nie szukałem, ale czytałem kiedyś, ze niektóre sterowniki się gryzą z OFP, jednak popytaj się kogoś, kto takowy problem miał, ponieważ mi też się tak działo, puki nie kupiłem nowej karty i wszystko działało dobrze
No to w takim razie taktowanie procka masz 1.7 Ghz. Pamiętaj, żeby zawsze podać rzeczywiste taktowanie procka. Nie ważne.
Jak już mówiłem, przeinstaluj sobie stery do grafy na STARSZE. Ew. wyłącz akceleracje sprzętową dźwięku w panelu sterowania, bo to niekoniecznie od karty graficznej może być.
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.
Radeon gdzie indziej napisał(a):Panel Sterowania -> Dźwięk, mowa i urządzenia audio -> Dźwięk i urządzenia audio
Na dole masz okienko "Ustawienia głośników" Kilkasz tam w zaawansowane przechodzisz do zakładki wydajność i przesuwasz suwak "Przyspieszenie sprzętowe" maksymalnie w lewo, czym wyłączasz przyspieszenie. Uruchamiasz ofp i grasz.
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.
Sprawdź czy nie grzeje się procesor, u mnie jest już zużyta pasta termoprzewodząca i OFP na bardziej wymagających misjach umiera szybko i gwałtownie. Też kombinowałem ze sterami, dźwiękiem a tu taka pierdoła.
OFP to jeden z najlepszych testów na stabilność kompa
@Kelpio - zazwyczaj moderacja jest wyrozumiała dla nowozarejestrowanych userów, ale dwa przewinienia w jednym temacie to lekkie przegięcie. Zapoznaj się z regulaminem, nadawaj rodzaj tematu przy ich zakładaniu i nie pisz postów jeden po drugim tylko je edytuj, jeśli chcesz uniknąć kolejnych ostrzezeń.