Teraz jest Śr 11 mar, 2026 02:04

ARMA 3 ZAPOWIEDZIANA !

Ogólna dyskusja na temat kolejnej produkcji studia Bohemia Interactive.
  • Autor
  • Wiadomość

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

PostWt 31 maja, 2011 17:05

Sprawdziłem filmiki i faktycznie VBS2 ma tą funkcję ale JCOVE nie ma :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostWt 31 maja, 2011 20:14

Martwi mnie jeden fakt: Do działania wymaga Windows 7, nie obsługuje XP no ale i tak 7 chciałem kupić do Crysis'a 2 i Battlefielda 3 to nie będzie tak źle :bejzbol:
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85

Cane

Kapral

Kapral

PostŚr 01 cze, 2011 18:51

Jon napisał(a):- Dx10 & 64-bit only (poważny upgrade silnika)

To będzie tylko i wyłącznie na systemy 64 bitowe ? :<

Na full to raczej sobie nie pogram, cudem będzie jak w ogóle sobie pogram.
Nie jestem jakoś wielce zachwycony ale pewnie i tak kupię bo jak to by tego nie kupić, ale zgadzam się z opinniami o komercji. Wybitnym fanem żeglugi morskiej nie jestem i jakoś mimo ragdola który pewnie będzie i tak za bugowany, nie przekonują mnie te "ficzery", IMO powinni zrobić tak jak w przypadku OFP. Wypuścili ArmA I w momencie kiedy były już wyższe możliwosci naszych pieców, czyli po około 5 latach. ArmA 3 lepiej by się prezentowała z dx15 za pare lat :P ArmA II jak już mówiłem przed laty też została chyba za szybko wypuszczona i również jak przed laty powiem, że "pożyjemy, zobaczymy" :] Mimo wszystko liczę, że i tak Bohemia obsra nas jak zwykle swoją zajebistością. Out.
Obrazek

Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostŚr 01 cze, 2011 19:02

Cane napisał(a):ArmA II jak już mówiłem przed laty też została chyba za szybko wypuszczona i również jak przed laty powiem, że "pożyjemy, zobaczymy"
Może w Niemczech. Bo poza tym była wręcz spóźniona, ArmA 1 to był niewypał.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Stary wiarus

Chorąży

Chorąży

PostŚr 01 cze, 2011 19:44

Jon napisał(a): ArmA 1 to był niewypał.

Niewypał niewypałem, ale ja obecnie siedzę w "jedynce". ;-) "Flaszka" na emeryturze, Arma II chodzi jak żółw na wstecznym, a Arma 1 wersji 1.18 z ECS śmiga jak trza. Prawie jak trza... To nie wybór, to konieczność. :grin:

Cane

Kapral

Kapral

PostŚr 01 cze, 2011 20:26

Jon napisał(a):Może w Niemczech. Bo poza tym była wręcz spóźniona, ArmA 1 to był niewypał

Chodziło mi bardziej o to że dwójka był za szybko po jedynce wypuszczona. Między OFP a ARMA było 5 lat odstępu, natomiast przy ARMA a ARMA II zaledwie 3. Specyfikacja komputerów zmieniła się moim zdaniem nie znacznie (przynajmniej konfiguracje zwykłych śmiertelników) i nie ukrywając te dwie nie różnią się od siebie aż tak bardzo. Co prawda wprowadzono "ładowanie w biegu" oraz "cienie w pojazdach" ale to bardziej kosmetyczne zmiany niż jakieś bardziej innowacyjne. Za innowacyjne uznaję właśnie dodanie ragdolla. Miedzy Oefpekiem a ArmA1 zmiany topiły szare komórki. Nie chcę tutaj nikogo urazić ale myślę że w tym całym łańcuchu kogoś tu nie powinno być :P Albo zamiast ARMA 1 powinna być odrazu 2 albo zamiast dwójki, trójka. Mówię to jako zwykły użytkownik ArmA i nie uważam się za pro lecz taki zabieg trochę "śmierdzi" komercją, albo po prostu dbanie o to aby gracze bisu się nie nudzili.
Obrazek

Obrazek

kondor

Major

Major

PostŚr 01 cze, 2011 21:33

Arma1 była zapychaczem w oczekiwaniu na Game2=Arma2. Nawet pierwsze screeny z Game2 (jeszcze wyglądające jak OFP: Elite) zawierały pojazdy znane z Army2.

Cane

Kapral

Kapral

PostŚr 01 cze, 2011 22:05

kondor napisał(a):Arma1 była zapychaczem w oczekiwaniu na Game2=Arma2. Nawet pierwsze screeny z Game2 (jeszcze wyglądające jak OFP: Elite) zawierały pojazdy znane z Army2.

Zapychacz = monnies making

Jak kocham szyld bis tak coraz bardziej zaczynają mnie denerwować swoją polityką. Miliard tytułów i pierdyliard paczy. Rozumiem updaty jak Gold do OFP ale nie fix po 500mb do gry która w wersji 1.0 jest niemalże niegrywalna. E tam, nie mój cyrk nie moje małpy :P Niech se robią ale przy kolejnych produkcjach będą musieli mnie już bardziej przekonać do zakupu bo nie dam się skusić na "możliwość ścięcia drzewa i zbudowania sobie domku" bo cóż jeszcze pozostało do "zaimplementowania" w Arme?
Obrazek

Obrazek

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

PostŚr 01 cze, 2011 22:28

kondor napisał(a):Nawet pierwsze screeny z Game2 (jeszcze wyglądające jak OFP: Elite) zawierały pojazdy znane z Army2.

:co:
Ostatnio edytowano Pt 13 sie, 2021 20:22 przez RozekPoland, łącznie edytowano 1 raz

kondor

Major

Major

RozekPoland

Porucznik

Porucznik

PostCz 02 cze, 2011 01:30

Graficznie twarze jednostek prezentowały się lepiej niż teraz, a to jest przecież przepaść 6 lat! :neutral:

Jon

Generał

Generał

PostCz 02 cze, 2011 02:03

Jak ktoś jeszcze napisze że ArmA 2 było niegrywalne w wersji 1.0 to dostanie odemnie zablokowany avatar "jestem gejem". Nie powielajcie mitów.

Bawiłem się świetnie w 1.0 - w przeciwieństwie do A1.

A druga sprawa, pacze po 500 mb były i są z jednego prostego powodu - zawierają zazwyczaj wszystkie wcześniejsze. Poza tym pakowanie A2 > pakowanie A1.

A co do pojazdów to one przecież z VBS'a :) który kiedyś ludzie podejrzewali o bycie kolejnym OFP.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

tom3kb

Major

Major

PostCz 02 cze, 2011 06:23

Duże patche to już wina tylko tego jak duże pbo pliki porobili, jesli zamiast jednego dużego pliku z pojazdami opancerzonymi np zrobili by np bmp.pbo tanks.pbo itp, a później coś zmieniali to łatki by były mniejsze a tak np trzeba jakiś duży plik zmienić i patch swoje musi ważyć np 500 mb a pamiętam jak w 2000 roku to tyle pełne wersje dużych gier ważyły :) ładnie to się rozrosło wszystko z upływem lat.

Jon

Generał

Generał

PostCz 02 cze, 2011 08:34

Chłopie :| Przecież instalator Ci to wszystko rozpakowuje i pakuje od nowa, ze zupdate'owanymi plikami. Dlatego paczowanie tyle trwa.

Jakby było tak jak mówisz to patche by ważyły grube gigabajty, a nie śmeszne 500 mb :)
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz

~ Ronald Reagan

Cane

Kapral

Kapral

PostCz 02 cze, 2011 08:50

Jon napisał(a):Jak ktoś jeszcze napisze że ArmA 2 było niegrywalne w wersji 1.0 to dostanie odemnie zablokowany avatar "jestem gejem". Nie powielajcie mitów.

Bawiłem się świetnie w 1.0 - w przeciwieństwie do A1.

Jonie znów mnie źle zrozumiałeś. Miałem tu na myslil politykę czyli ogół. A1 w wersji 1.0 była nie grywalna prawie natomiast dwójka owszem była ale bugów było w niej co nie miara. Co prawda nie były to bugi jakieś iście rażące ale nie ukrywam frustrujące. Denerwuje mnie wypuszczanie gry na szybko i potem notabene po releasie pracują nad nią dalej. Szczerze to mógł bym poczekać kilka miesięcy dłużej a produkt na płycie mieć jak najwyższej jakości. Osobiście kiedy wychodziła arma 1 miałem jeszcze neta 512kb/s i pobieranie tak dużego patha było uciążliwe. Nic dziwnego, że pojawiają się opinnie o tym że "Bohemia skończyła się po Kill'em all".
Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA III] Ogólna dyskusja