Odświeżam!
Dwójka w zupełności styka, wolał bym już kolejną operacje do arma2 niż trójkę. Prawie wszystko co brakowało mi w dwójce znalazło się w ACE. A tak w temacie to:
-Edytor 3D
-Brak różowego tła zaraz po śmierci

(jaja z pogrzebu sobie robią)
-Niech nie idą w ślady ACE jeśli chodzi o tylny rotor śmigłowca który masowo morduje biedne boty.
-Poruszanie się po pojazdach
-Strzelanie z pokładu pojazdów z broni osobistej np. łódź zodiac
-Otwieranie "włazów desantowych" np. chinook, AAVp7, C-130
-Transport pojazdów pojazdami
-Mniej tajemniczych skryptów więcej ułatwień przy tworzeniu misji
-Proste ustawienie respawnu AI, np. w WP albo w ustawieniach jednostki dowodzącej
-Lepszy wygląd zniszczonych pojazdów
-Animacja spadania tzn. jak dostaniemy JDAM`em pod nogi to nie lecimy w pozycji stojącej 50m dalej, tak samo ze spadaniem z budynków itp.
-Kilka elementów znanych z ACE jak np. wiatr, balistyka pocisków, ustawienie lunety, podpieranie broni, itp. czyli wszystko to co sprawia, że jesteśmy uzależnieni od ACE
-Trochę racjonalnego myślenia tzn. z AT4 strzelamy raz a ACOG ma czerwony ząbek a nie krzyż
-No i to co planują zrobić czyli: ulepszone HAHO/HALO i płetwonurkowanie
...i kilka innych pierdół. Większość podpunktów można załatwić skryptami ale czy nie piękniej by było po prostu kliknąć kilka razy w grze? Po za tym ArmA2 to genialna gra i nie widzę sensu trójki. Wymagania w stylu bardziej rozbudowane ruchy twarzy czy jeszcze piękniejsza grafika są dla mnie śmieszne ... to nie COD tylko symulator pola walki.
mam nadzieje że post nie wyląduje w temacie "czego nie lubimy w ArmA2"

"-Pojazdy Hitman, wieziemy wariatów, by dołączyli do 1-1-dziewięć o 14:00 Zulu. Odbiór.
-Zrozumiałem, Dwa Dwa zrozumiał wszystko. Rozpoznanie, potrzebuję szyfranta.
Wiecie, kto ma CYZ10? Ja chyba swój zgubiłem, odbiór.
-Nie, ni cholery nie wiem."
generation kill