Teraz jest So 28 lut, 2026 19:46

VILAS Arma addons

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

Kuszek

Kapral

Kapral

PostSo 07 mar, 2009 10:55

Jonez napisał(a):spalimy mu matke i zgwałcimy dom

Skąd ja to znam ... Co do addonpacku, IMO jest najlepszym w tym momencie pomysłem. Vilas masz moje mało znaczące (jeśli nic nieznaczące) poparcie.

kondor

Major

Major

PostSo 07 mar, 2009 11:19

było mu odpisać, że lepiej wywalić ruskie, bo i tak wszędzie pełno addonów tej gównianej nacji

Jon

Generał

Generał

PostSo 07 mar, 2009 12:32

było mu odpisać, że lepiej wywalić ruskie, bo i tak wszędzie pełno addonów tej gównianej nacji
win
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

eJay

Chorąży

Chorąży

PostN 08 mar, 2009 15:21

Ja też skrobnę co nieco, wszak byłem (i jestem) w tym teamie odpowiedzialny za misje.

Otóż czasem mi jest żal vilasa. Jasne, zdarzały mi się częste "jazdy" w jego stronę bo nieraz jego packi doprowadzały do szewskiej pasji :) Ale to było i juz nie wróci, chyba że vilas sobie na to zasłuży. P85 jest naprawdę wielkim projektem. Szkoda tylko, że w międzyczasie niektóre osoby ubzdurały sobie, że to "nasz mod" i "nasze addony". vilas stracił nad wszystkim kontrolę, powinien Tarikowi powiedzieć "nara" już pod koniec roku kiedy okazało się że pierwsza beta była niegrywalna w MP.

Niestety chyba wszyscy poszli za Tarikiem, bo zamiast wydać betę z poprawkami i liczyć na pomoc community to oni topili się we własnym sosie, dodawali kolejne bzdety, a potem doszły jeszcze do tego feralne sprawy z configami i stringtable. Te dwie kwestie przyczyniły się do naprawdę ostrej kłótni, która omal nie pogrzebała moda.

Ogólnie wolałbym, aby to był addon-pack, a nie MOD. Raz, że łatwiej wyjąć wszystkie dodatki i wkleić je do misji razem z innymi dodatkami vilasa. A dwa, że nie jestem skazany na używanie replacementów.

topas

PostWt 17 mar, 2009 14:53

amen

troche srania we własne gniazdo nastapiło jak widać, nie da sie niektórym kwestiom zaprzeczyć, inne nie tak łatwo zrozumieć czy im przyklasnąc... ale....ale jak pisze Vilas odbiorca nie ucierpi na odbiorze produktu końcowego

i to jest akurat najważniejsze

Mimo niesnasek, niejasności i innych kwestii ja zostaję i bedę działał pod flagą P'85 jakkolwiek będzie wyglądać

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 17 mar, 2009 17:04

@vilas - pod nazwą Afgan wz88 kryją się wszystkie modyfikacje Afgana, które były przeprowadzane w latach 1980-1989. Sam mam w szafie egzemplarz z 1986 więc coś jest na rzeczy...

[źrodło: http://www.militarni.pl/drukuj.php?art_id=125]

KZS, jak nazwa wskazuje (костюм защитный сетчетый - tj siatkowaty kostium ochronny), był strojem ochronnym, który w praktyce były wykorzystywany jako maskałat do wszystkiego. Nie widzę więc w tym wszystkim problemu.

Jak na moje oko, to jakieś tutaj ogromne problemu komunikacyjne w zespole są, co je powoduje, to nie mi oceniać.
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostWt 17 mar, 2009 17:28

@vilas
Napisz o tym na forum BIS. Niech ludzie się dowiedzą co się dzieje w tym modzie przez tych ruskich/amerykańców.
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostWt 17 mar, 2009 17:34

Ok, to zachowamy to wszystko dla siebie :spoko:
Acha i btw. Świetny pomysł z małym zespołem z zaufanych ludzi do ArmA 2 P85.
  ▲
▲ ▲

topas

PostWt 17 mar, 2009 17:42

Ścieranie się ambicji i urażone dumy wielu z członków... Czasami nadmierna tolerancja dla pomysłów, nawet złych - a z drugiej strony zamknięcie na dobre propozycje... Zły styl pracy przede wszystkim -> team bez deadline'ów, każdy robi co chce akurat a nie to co powinno być wymagane dla potrzeb moda... Zależnie od humoru... I dywagacje i rozwodzenie się tygodniami nad 'pierdołami' w czasie gdy np. ja dostarczam w pełni gotowe zestawy tablic z nazwami miejscowości polskich i zachodnioniemieckich, textury obiektów codziennego uzytku, budynków, bram, skrzynek, dworców PKS, znaków drogowych, tablic informacyjnych, budek telefonicznych, kapliczek itd -> żaden ze zdolnych modelarzy w modzie przez 2 lata nie tknął przy tym palcem... złożenie i zrobienie z tego 3d zajęło chwilkę

http://img21.imageshack.us/gal.php?g=pavilon.jpg

ale w modzie nie zobaczymy bo było ważniejsze np. po raz 3274 dyskutować nad loadoutem Su-25 i ilości pylonów... Tu Vilasowi przyznam rację, że trochę się towarzycho pogubiło w tym co robi, co powinno, może faktycznie trzymanie za mordę na zasadzie podwykonawców a nie wolnoamerykanka to lepsze wyjście.... Nie zgodzę się że team poza wymienionymi w ostatniej linijce przedostatniego postu Vilasa to tylko nieroby i osoby czyhające na jego dobre imię, tudzież judasze czy członkowie V.kolumny chcący potajemnie w zmowie z masonami, komunistami i żydami opóźnić wyjście moda... Bogu ducha winni ludzie jak Soul_Assassin, Uralaz, Hamis, Sgt.Ace, GodHammer, którzy robili swoje będąc między młotem a kowadłem, przeważnie poprzez 'burdel na górze' i tysiąc koncepcji na finalny kształt moda przekrzykiwanych na raz...

w kwestii morale teamu i stanu osobowego dostaliśmy w tym tygodniu w kość, niewątpliwie..

Ale co nas nie zabije to nas wzmocni mam nadzieję
MOD wyjdzie, i są nawet chęci i plany na przyszłość po publicznym releasie Bety, także niech naród się nie martwi

eJay

Chorąży

Chorąży

PostWt 17 mar, 2009 19:15

Kuźwa wreszcie decyzja! :spoko: Może w końcu ten MOD wyjdzie i nie będzie to rusko-francuskie widzimisię tylko rzetelna, zbalansowana praca, która zadowoli community.

Na miejscu vilasa zapisałbym sobie ważniejsze wałki tarika w configach (PBR :grin: ) i w razie dymu na forum BISu zamieścił kilka faktów z twórczości uroczego żabojada.

slacker7

Major

Major

PostWt 17 mar, 2009 21:00

A idźcie mi z tym T-Birdem żabojadem niemiłym. Nie dość, że T-Birda nie lubię to jeszcze się okazało, że jest francuzikiem, których też za bardzo nie lubię. Świetnie... Mam tylko nadzieję, ze jeszcze w tym miesiącu zagramy na Public Beta modu. Powodzenia życzę, pozdro.

edit, no a teraz ci co przyszli do moda w ciągu ostatniego czasu na forum moda tylko mnie obzywają, jak to moje modele złe i do niczego i że trzeba armie radziecką dopracować...
mamy w sumie samo koło miłośników ruskich które ciągle ma pretensje
dołączano jakiś członków o których nie mam pojęcia, co robili nic, tylko marudzili, że ruscy źle zrobieni, nawet nie wiem co niektórzy tam robią, bo poza krytyką i wieszaniem psów na mnie i mówieniem jaki T-bird wspaniały - nie robią nic

Nie no to już przegięcie. Что должно быть шл**а?
Obrazek

slacker7

Major

Major

PostWt 17 mar, 2009 21:58

Wiesz Vilas szkoda mi Cię, bo starasz się jak możesz, robisz wszystko by mod jakoś wyglądał, a jakiś arab wszystko niszczy i wielkiego szefa zgrywa. Coś tu jest nie tak, dałeś sobie jak to się mówi wejść na łeb. Na drugi raz nie bierz innych dupków do modu poza tymi, których znasz i masz do nich zaufanie.
Obrazek

slacker7

Major

Major

PostWt 17 mar, 2009 22:52

dla mnie to schizofrenia

Żeby tylko.

AMD dualcore 6000 (2 razy 3000), karta Asus GeeForce 8800GTS 512 MB, 2 GB pamięci Corsair

HAHAHA to jak będę miał z 10FPS to dobrze, nie?? To kurde niezłe lagi :/ Niech zgadnę, czyżby pan Mudżahedin coś grzebał?
Obrazek

Maćko

Generał

Generał

PostWt 17 mar, 2009 23:01

Tutaj w tej kwestii i ja muszę się wypowiedzieć. Wersja wewnętrzna 0.4 była najbardziej zabugowaną wersją całego tego projektu, nie wiem czy ktoś potrafi sobie wyobrazić stadium gorsze niż oferowała ArmA 1.0, ale tak to wyglądało. Nie wiem jak z kolejnymi wersjami, bo w je po prostu nie grałem nawet nie ściągałem. Misje "skradankowe" odpadają - AI wykrywa gracza nawet jeśli go nie widzi(!). Gdy robiłem misję konwój w jednej z dolin Sahrani... ciężko to nawet opisać - gracz był sam, przeciw nam konwój; 4 pojazdy: BMP, ural z amunicją, ural z żołnierzami i na końcu UAZ z KM, teoretycznie nic prostszego, a jednak... ogłupiłem AI jak tylko się dało - zachowanie beztroskie, umiejętności najniższe. Gdy konwój wyjeżdżał z za martwego pola (góra, jakieś 500~600 metrów ode mnie), BMP zauważał mnie leżącego w krzaku. I jak tu grać/testować/mieć przyjemność z tego co się robi? Ano nijak...

Do tego dochodziły jeszcze ciągłe zmiany klas przez T-bird'a - bez "ręcznych" zmian (za pomocą notatnika) w mission.sqm żadna z misji która działała na poprzedniej kompilacji nie działała na nowszej (przecież to nerwicy można dostać bawiąc się ciągle w te same klocki tylko po to że za chwilę się okaże że misja jest niegrywalna na nowej wersji... doprowadziło to do tego że ekipa eJay'a zaprzestała prac nad misjami i wcale się nie dziwię, sam przez ponad dwa miesiące nie tknąłem się edytora w ArmA.)

W tej kwestii pozostaje jeszcze wiele do omówienie i naprawienia.

A jeszcze jedno: Cytat z forum wewnętrznego "Whatever I'd do to see soviets polished." - poraz kolejny chcą się zająć sowietami... którzy tak naprawdę są bardzo dobrze zrobienie i nic im więcej nie trzeba, bo tak jak już Vilas napisał poraz ∞ chcą coś zmieniać u Rusków...
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostWt 17 mar, 2009 23:10

Nie możecie powiedzieć, T-Birdowi + rusofilą i całej reszcie, żeby się pakowali? Vilas by wydał swoje modele na forum bis, żeby nikt inny nie mógł ich nazwać swoimi.
Myślę, że mogłoby to pomóc całemu projektowi.
  ▲
▲ ▲
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault