Teraz jest Cz 05 mar, 2026 01:30

Operation Flashpoint: Dragon Rising

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

PostWt 21 lip, 2009 10:14

Co sugerujesz inteligencie? Kolejny Battlefield mi na kompie niepotrzebny, ani zmutowane America's Army.
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte

Jon

Generał

Generał

PostWt 21 lip, 2009 10:52

Że mamy w dupie, co jest Ci na kompie potrzebne, a co nie :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

PostWt 21 lip, 2009 19:21

Napisałem to w sensie szczerej niechęci do tej gry, jeśli już coś.
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 23 lip, 2009 11:35

Kogo to kurna obchodzi, <Linda> w tym momencie odpowiedni, nie musisz nas wszystkich przekonywać do swojej racji bo jest najtwojsza i najlepsza, jak tylko będę mógł chociażby i demo przetestuje, ciekawy FPS i tak się szykuje. A to , że tobie sie nie podoba fakt iż użyto w ramach marketigu znanej nam nazwy od symulatora w którym niektórzy z nas nadal siedzą po uszy, twój problem i tylko twój.
Popatrz na serię R6, której realistyczną bądź co bądź naturę zniszczyli, a mimo to ludzie w tą zręcznosciówkę grają i sobie chwalą, bo to dobry FPS w dość nietypowych klimatach (jak na FPSy powiedzmy).

PS. - Otwarty umysł FTW, może kiedyś zrozumiesz, za co trzymam kciuki. Miłego dnia.

Model

Chorąży

Chorąży

PostCz 23 lip, 2009 12:40

Graliście w to już ;> ?? Bo jak tak to szacun, cały świat czeka a tutaj kilka rodzynków już wie, że im się nie podoba ^^, A chyba się nie mylę, że aby wiedzieć czy się coś lubi czy nie należy to przetestować :) Pudelek normalnie, co gwiazda lubi a czego nie i dyskusja;p
Obrazek
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 23 lip, 2009 16:33

Model napisał(a):Pudelek normalnie

Ech te zawistne Polaczqi !!1 Tylko zazdrościć potrafią ludziom kturzy do czegoś w tym kraju doshli. Kochamy Cie Kasiiu! Byłaś super w gwiazdach na dodzie i nie daj sei tym co zazdroszczom i rub dalej swoje !!1

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Maćko

Generał

Generał

PostWt 11 sie, 2009 14:05

Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

slacker7

Major

Major

PostWt 11 sie, 2009 17:49

Zwykły shooter :/
Obrazek

Berna

PostŚr 12 sie, 2009 00:24

Maćko

Generał

Generał

PostŚr 12 sie, 2009 11:24

Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Jon

Generał

Generał

PostŚr 12 sie, 2009 13:39

żal żal żal

Już pisałem, na innym forum: żałosny wręcz brak rzetelności jak na najbardziej poczytne pismo growe w Polsce. Dlaczego? Odsyłam tam, bo bez sensu powtarzanie, ja tylko chciałem tutaj, by owieczki nie powtarzały za Maćko ślepo: Nie ma [jeszcze] powodów do obaw. Nie martwcie się - jeśli się pojawią na pewno nie przejdą wam koło nosa.

~ Ronald Reagan

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostŚr 12 sie, 2009 15:52

„przeszkadzajek” w postaci punktów nawigacyjnych, kompasu z zaznaczonymi wrogami, stanu amunicji wraz z trybem strzelania (półautomatycznie, serią itp.) broni oraz celownika. Te ostatnie pojawiają się wyłącznie podczas przeładowania.

Ciągle czekam na grę, w której sprawdzać amunicję będzie można "fizycznie" patrząc na podczepiony magazynek, ocenić przybliżoną ilość sprawdzając ilość pustych "dziurek" bądź wyjmując magazynek by zważyć go w ręce.

Także pamiętania, czy trzymany w dłoni karabin z podczepionym granatnikiem po naciśnięciu lpm wypluje w stronę ukrytego za winklem wroga serię pocisków, czy po ostatnim starciu pozostał w trybie strzelania granatami (raz czy dwa w ten sposób udało mi się zakończyć swój żywot).

Dla mnie to nie realizm tylko niedopracowanie. Nawet jeśli nie chciało im się zrobić innej animacji trzymania broni, to wystarczyło zrobić złożony/rozłożony celownik granatnika jak to zrobiono w stareńkim Delta Force.

Brak losowości w ustawieniu żołnierzy wroga i całkiem spora liczba skryptów

heh...

brb, jadę kupić CDA
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

slacker7

Major

Major

PostŚr 12 sie, 2009 16:37

Ja wiedziałem, że z tego lipa jak nic wyjdzie.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostŚr 12 sie, 2009 16:41

Kireta napisał(a):patrząc na podczepiony magazynek
Tak panie to tylko w Steyr AUG'u oraz HK 416/417, G36 bądź niektórych wersjach magazynka MP5 :P (jeszcze chyba w XM8)

Kireta napisał(a):ocenić przybliżoną ilość sprawdzając ilość pustych "dziurek"
?

Kireta napisał(a):bądź wyjmując magazynek by zważyć go w ręce.
Ładując "nowy" wiesz ile waży - więc rozwiązanie z OFP2 jest moim zdaniem ok (w ACE było podobnie, i też było cool)

Kireta napisał(a):Dla mnie to nie realizm tylko niedopracowanie. Nawet jeśli nie chciało im się zrobić innej animacji trzymania broni, to wystarczyło zrobić złożony/rozłożony celownik granatnika jak to zrobiono w stareńkim Delta Force.
Do rozkładania celownika powinien być inny klawisz (i tak być może jest, nie wiemy), poza tym bzdura, broni nie trzymasz inaczej strzelając z granatnika bo celownik w M203 (chyba, że mówimy o GP-25/30 bądź XM320 jak w AA3 - choć i wtedy zmienia się to nieznacznie) jest osadzony na tej samej wysokości co iron-sighty

Kireta napisał(a):brb, jadę kupić CDA
Cytaty mile widziane!

Slacker napisał(a):Ja wiedziałem, że z tego lipa jak nic wyjdzie.
Lamer.

~ Ronald Reagan

slacker7

Major

Major

PostŚr 12 sie, 2009 17:27

Lamer.

Z wzajemnością :smile:
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry