Teraz jest Śr 04 mar, 2026 20:13

Operation Flashpoint: Dragon Rising

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

Artek3333

Chorąży

Chorąży

PostPt 16 paź, 2009 23:02

Nawet fajnie się gra :] Nie to co Arma2 ale nie jest źle :] Jeszcze całej kampanii nie przeszedłem dlatego, że każdą misje przechodzę 2-3 razy aby zobaczyć czy zawsze jest tak samo. Można powiedzieć, że za każdym razem zmieniam taktykę i jest powiedzmy inaczej, no ale liniowość, liniowość jeszcze raz liniowość :twisted:

Sudayev

Major

Major

PostŚr 28 paź, 2009 22:30

OFP Jungle Fever | Beta Test Team

Jon

Generał

Generał

PostCz 29 paź, 2009 03:00

Genialne :D Z drugiej strony ciekaw jestem czy piechota na pustym polu też nie dałaby rady łódce (bo widzieliśmy już nie raz AI szarżujące przez otwarte pola trawy - które było daleko bardziej bezpieczne niż na rogu budynku) oraz czy pojazdy z niewirtualną załogą zachowywałyby się tak samo. Powinien też pokazać jakie są ustawienia poziomu trudności...

Takie tam. Community miażdży OFP:DR, jednak z drugiej strony... A1 też było kupą. Ja im daję szanse jeszcze na patche [no i pewnie mody połowę rzeczy naprawią - jeśli CM nie skorzysta z pomocy TemplarGFX czy Acog to będą skończonymi kretynami]

Edit: Ten koleś ma tego więcej - ta gra leży i błaga o litość. Koniecznie obejrzyjcie!
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Matte

Chorąży

Chorąży

PostCz 29 paź, 2009 12:56

Szukałem sobie różnych rzeczy w plikach z grą. I znalazłem coś takiego DamageTrees: false. Ale po zmianie na true gra się nie odpalała. A szkoda. Co do filmików: Miazga ;]
Obrazek

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostCz 29 paź, 2009 17:03

Jonez napisał(a):Edit: Ten koleś ma tego więcej - ta gra leży i błaga o litość. Koniecznie obejrzyjcie!

The best of the best: zabijanie AI na otwartym terenie nożem:
http://www.youtube.com/watch?v=StWArGzWnBU

A tak w ogóle, koleś ma świetny gust muzyczny.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

Jon

Generał

Generał

PostCz 29 paź, 2009 20:22

Kireta napisał(a):A tak w ogóle, koleś ma świetny gust muzyczny.
I tutaj pasowałby pewien angielski zwrot, więc pozwolę sobie na OFPowe spolszczenie:

Sekunduję.

;-)

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Sudayev

Major

Major

PostPt 30 paź, 2009 14:48

Ludzie! Za takie kontrowersyjne filmiki jak powyzsze jest sie banowanym na forum codebusters :grin:

Maćko

Generał

Generał

PostPt 30 paź, 2009 15:01

Sudayev napisał(a):Ludzie! Za takie kontrowersyjne filmiki jak powyzsze jest sie banowanym na forum codebusters :grin:

To samo chyba napisał Vilas. Wystarczy coś złego powiedzieć na OFP: DR i dostajesz bana. Sam tego uświadczyłem :lol:
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

kondor

Major

Major

PostPt 30 paź, 2009 15:08

Chyba sam zaloze odpowiedni topic o wyrzucenie mnie stamtad.

slacker7

Major

Major

PostPt 30 paź, 2009 15:24

Od kiedy zobaczyłem pierwszy gameplay stwierdziłem, że ta to gra syf, ale żeby autorzy posunęli się do tego, żeby za wytyczenie minusów banować... no bez przesady. W sumie czego można się było spodziewać, próbują graczom wodę z mózgu zrobić...
Obrazek

bartekz191

Kapral

Kapral

PostSo 31 paź, 2009 22:27

Pozwolę wyrazić swoją opinię o DR, nie czytałem wcześniejszych wypowiedzi, więc proszę nie oskarżać mnie o plagiat :D Dragon Rising nie ma prawie nic wspólnego ze starym, dobrym OFP. Niepotrzebnie zrobili oddzielny edytor, wg mnie zbyt dużo w nim ułatwień. Ogólna rozgrywka przypomina mi Delta Force, może trochę bardziej Battlefield'a 2, głównie przez wydawanie rozkazów. W jedynce wygodniej czasami było pobiegać w trybie 3-osobowym, tutaj niestety go nie ma, jeżeli nie jedziemy pojazdem. Może się czepiam, ale trudno przezwyciężyć dawne przyzwyczajenia :D Dalej, strzelanie - wiem, że trzeba ludziom ułatwiać granie, ale rozsądnie, panowie... bez najmniejszego zachwiania celownika walimy headshoty jeden za drugim. Żeby nie było, że same minusy i mieszam z błotem - muzyka jest niezła i grafika nie straszy. No i przy wczytywaniu misji możemy przejrzeć różne statystyki. Gdyby nie pierwsza część, która była (i jest) symulatorem wojny, nikt by się tak nie bulwersował. Mimo wszystko, lubię Call of Duty, Medal of Honor, Battlefield'y, itp. więc nie sądzę, żebym odstawił DR na półkę :D

-edit-

Co do banowania za wytyczanie minusów... jakby nie patrzeć stworzyli coś zupełnie innego niż zapewne zamierzali, ale to raczej słaby powód do banowania :]

slacker7

Major

Major

PostSo 31 paź, 2009 23:37

bartekz191 napisał(a):Gdyby nie pierwsza część, która była (i jest) symulatorem wojny, nikt by się tak nie bulwersował.

I w tym cała rzecz... Dzisiaj miałem okazję w DR zagrać, no powiem, że jak na FPSa to jest nawet nawet, symulator, syf syfów.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostN 01 lis, 2009 05:43

Z wypowiedzi community oraz modderów wyłania się oczywisty obraz kiepskiego, nie zmienionego portu z konsoli. Nikt nie poprawił nawet kilku wartości, co by ta gra miała... sens.

Ultimate AI Mod [pewniak] i Weapon Rebalance mod [afair] b. dużo ponoć naprawiają - modderzy usunęli też "tether" czyli afair ograniczenie do kwadratu 2x2. I tak dalej... tylko no właśnie, community sobie eksperymentuje z plikami, i wychodzą bardzo szybko modyfikacje, które mogło zrobić samo CM...

BIS'owcy nie olewali community, nie banowali za krytykę (zazwyczaj), nie zachowywali się tak ignorancko (niezmieniona względem konsoli wersja, brak kontaktu z community, brak dedykowanych serverów, zabezpieczeń, i tak dalej... i tak dalej...).

Ja wypróbuję grę za jakiś czas. Ponoć w coopie fajna, tylko że jak się postarasz to i CS jest realistyczny.

~ Ronald Reagan

Sudayev

Major

Major

PostWt 03 lis, 2009 19:50

CD Action 11/09, cytaty z czasopisma o dragon pissingu:

- doskonala technicznie i bardzo przystepna
- gra starcza na szesc godzin grania
- malo w niej dramtyzmu
- plytka i zarazem krotka
- stopien realizmu jest dyskusyjny. bywa bezlitosnie wysoki
- dragon rising to wciaz flashpoint i strzelaniny na dyst. 100-200m
- jeden poscisk zalatwia wszytsko, a dostac go mozna latwiej niz w pierwotnym ofp
- celnosc wrogow nie jest najwyzsza
- POD WZGLEDEM WIZUALNY DR JEST WRECZ FANTASTYCZNY.
- mimo wszystko - spory realizm!
- tryb hardcore
- krotka ale wspaniale wykonana strzelanka.
Ocena 8/10

*Strony tejze recenzji po wydarciu z gazety i odpowiedniej obrobce posluzyly mi za papier toaletowy.

slacker7

Major

Major

PostWt 03 lis, 2009 20:29

stopien realizmu jest dyskusyjny. bywa bezlitosnie wysoki

No proszę was... bo pęknę.

dragon rising to wciaz flashpoint i strzelaniny na dyst. 100-200m

Może i strzelaniny na taki dystans, z taką różnicą, że w OFP waliło się ogniem pojedynczym i to nieraz po dokładniejszym przycelowaniu, a w Dragonie wali się ogniem ciągłym... brawo za recke panowie z CDA. Oni OFP to chyba tylko ze słyszenia znają...

jeden poscisk zalatwia wszytsko, a dostac go mozna latwiej niz w pierwotnym ofp

Błagam, przestańcie, od śmiechu boli mnie brzuch i prawa ręka, którą chyba złamałem podczas upadku z krzesła. Przecież ta gra to na jeden wieczór. Do tego jej taktyka to (jak mi kiedyś Maćko na gg pisał i co sam stwierdziłem po zagraniu u kumpla) Follow me, form line, open fire no i po robocie.

mimo wszystko - spory realizm!

Dobra ja już się nic nie odzywam...

Sudayev napisał(a):*Strony tejze recenzji po wydarciu z gazety i odpowiedniej obrobce posluzyly mi za papier toaletowy.

Rozwaliło mnie to :D
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry