Nowa wersja 003 oprócz poprawki błędu odkrytego przez Rafalskiego, dodała funkcję automatycznego odcinania łączności wszystkim, którzy zginęli lub są ciężko ranni ... po zakończeniu misji i powrocie do lobby automatycznie ponownie słychać wszystkich grających. Teraz ostro pracują nad przyciskiem nadawania radiem (naciśnięcie=nadawanie, puszczenie=brak nadawania) i mam nadzieję, że naprawią ten upierdliwy błąd wymagający jednorazowego przeładowania pluginu na starcie TS3 ...
Uwaga do graczy - jak za cicho słychać przy komunikacji kierunkowej to:
1. Nakazać przejście wszystkim w drużynie na tryb "krzyku" (on tylko zwiększa głośność)
2. Ściszyć odgłosy Army
3. Zrobić głośniej TSa
(jeden z punktów lub wszystkie trzy

)
--
a teraz ciekawostka - grając dzisiaj lajtowo na tym modzie w misję poszukiwania snajpera (MadMaxa) na Utes (czterech na jednego), wydałem polecenie rozdzielenia się grupie (większe szanse wypatrzenia wroga z wielu punktów obserwacyjnych jednocześnie i zerowe szanse zdjęcia wszystkich z naszej grupy jednym pociągnięciem snajpera

) - z łatwiejszą możliwością zidentyfikowania jego pozycji po kierunku strzału (którym mógłby się zdradzić). Ponieważ mieliśmy tylko radia krótkiego zasięgu umówiłem wszystkich na stawienie się w PUNKCIE ZBORNYM o określonej godzinie czasu ARMY. Wykorzystanie
zegarka Army będzie teraz bardziej powszechne
Udało się zidentyfikować pozycję snajpera kierunkowo po kilku strzałach, które oddał - jednak
czatem nakazałem wszystkim udanie się z różnych kierunków w prawdopodobne miejsce przebywania snajpera - a Darkowi nakazałem latać cywilnym Mi-8 nad tym terenem bez przerwy - tak aby zagłuszał nasze kroki i wypatrywał MadMaxa

W miarę zbliżania się do celu, po złapaniu zasięgu, porozumiewaliśmy się przez radio. Po pewnym czasie Darek się rozbił (były jakieś problemy z autorotacją śmigłowca) i nastała CISZA

... i co? zamiast trybu "mówienia szeptem przez radio", nakazałem CISZĘ W ETERZE (żeby nawet ten szept nie zdradzał snajperowi naszej pozycji) i ponieważ
BYŁA taka możliwość, dla zwiększenia szans powodzenia misji. koordynację działań przeprowadziliśmy za pomocą CZATU ...

(ponownie zależność RADIO->MOD->ARMA

) Misja zakończyła się (nieoczekiwanie) sukcesem - snajper nie przeżył, ale zdążył pociągnąć za sobą część naszych
Gdy pojawi się finalna wersja modu proponuję wyłączenie CZATU i VOIPa na serwerze.