Teraz jest Cz 19 mar, 2026 12:47

Realistyczna komunikacja w grze

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość

Spitfire

Porucznik

Porucznik

PostSo 26 cze, 2010 17:42

ehhh czyli ja miałem coś źle? :co:

Jaromaz

Major

Major

PostSo 26 cze, 2010 17:42

tak niestety :)
Obrazek

ppio95 (Piotr)

Porucznik

Porucznik

PostSo 26 cze, 2010 18:06

albo jeśli dobrze myśle to wersja .dll32 nie działa, gdyż u mnie było to samo a noon i bandit oraz jaromaz mieli 64
ObrazekObrazekObrazek

Jaromaz

Major

Major

PostSo 26 cze, 2010 18:09

To nie to - bo ze Spitfire testowałem aż 3 różne czasowo wersje (nawet stare A2TS3 a nie ACRE) - i zawsze miał ten sam efekt
Obrazek

ppio95 (Piotr)

Porucznik

Porucznik

PostSo 26 cze, 2010 20:54

Jaromaz, juz wiem, ja ze spitem mamy ts3 beta 22 i to przez to prawdopodobnie ;)
ObrazekObrazekObrazek

Jaromaz

Major

Major

PostPn 28 cze, 2010 21:35

ok - mam już najnowszą wersję ACRE (słynie ze stabilności po testach na innych serwerach) i działa z wersją Army 1.07 - więc można w razie czego przetestować i u nas (jeżeli przejdzie poprawnie nasze testy to poszukam miejsca gdzie można wyłączyć okienko debugu przed kompilacją ostatecznej wersji dla nas).

a tutaj jak działa najnowsza wersja.
Obrazek

piotras

Chorąży

Chorąży

PostPt 02 lip, 2010 21:13

Takie pytanie bo się zakręciłem

w Technikaliach - zawartość katalogu TeamSpeak wgrywamy do katalogu plugins/ znajdującego się w katalogu instalacyjnym programu TeamSpeak3. W tym katalogu jest arma2ts z dzwiękami dzwięki mają tam zostać?, bo niemam szumów podczas nadawania radia. Czy do sound mają isć? :/

Jaromaz

Major

Major

PostSo 03 lip, 2010 13:53

Przetestowaliśmy najnowszą (RC8) wersję A C R E i WSTĘPNIE działa super :) - pogłośnili rozmowę 3D - poprawili efekty na radiu (pogarszanie jakości w miarę ogległości - radio jest też cichsze (równe z 3D)) - dodali idealnie dopasowane dźwięki rozpoczęcia i zakończenia nadawania oraz szum radia. Po śmierci nie słychać trupów - ale trupy mogą ze sobą rozmawiać i słyszą to co się dzieje w grze :) Podczas gry należy bardzo zwracać uwagę na ukształtowanie terenu.

Dzięki Bandit i Spitfire za testy :)

Zmodyfikowałem tę wersję o swoją grafikę radia krótkiego zasięgu (tzn ten zrzut powyżej to moje radio - bo domyślna grafika jest jeszcze testowa/brzydka) oraz wyciąłem okno HINTU debugowego (siła sygnału). Teraz w pełni nadaje się do gry na serwerze. Należy instalować zgodnie z numeracją katalogów:

http://sendfile.pl/11458/REAC.zip (hasło takie jak do naszego serwera)
Po zainstalowaniu przegrywa się automatycznie WŁAŚCIWA wersja pluginu (uzależniona od wersji systemu) - wystarczy zaznaczyć później plugin w TSie - nie jest też już wymagany RELOAD ALL :)

UWAGA: Osoby które mają Vistę i Windows 7 z ograniczonymi prawami - po instalacji pluginu należy Armę i TSa odpalać JAKO ADMINISTRATOR (to całkowicie rozwiązało problem u Spitfire).

Obsługa radia:
Wyświetlenie radia: CTRL+SHIFT+X
Wybranie aktywnego radia (między krótkiego a długiego zasięgu): CTRL+SHIFT+V
Nadawanie radiem: trzymanie wciśniętego CAPS LOCK - przerwanie nadawania po puszczeniu przycisku (należy wcześniej wyłączyć przypisanie CAPS LOCK do VOIPa) - nadawanie radiem nie wymaga wciśnięcia dodatkowego przycisku nadawania na TSie - jeżeli ktoś nie korzysta z aktywacji głosowej TSa.

Tutaj link do misji, na której można testować plugin - radia krótkiego zasięgu są w ostatnich barakach, radio dalekiego zasięgu w bagażniku HUMVEE.

Czekam na wyniki testów z większą liczbą osób na serwerze (ewentualne bagi i ich waga w porównaniu z pluginem Arma2TS) i analizę czy już wprowadzamy tę wersję u nas czy jeszcze czekamy (zaznaczam, że nie wiadomo ile czasu) :)
Obrazek

Spitfire

Porucznik

Porucznik

PostSo 03 lip, 2010 14:37

Jest duży problem;

W pojazdach typu Cobra lub Hummve brak radia długiego, więc trzeba dodawać pilotom, gunner'om radio bo inaczej komunikacja leży i kwiczy (Wiem bo tylko na krótkim radiu, im dalej czy za przeszkodą jest coraz więcej zakłóceń).

Czyli musimy w misji dać pilotom, CO-pilotom i dowódcy APC radio długiego zasięgu.

@Jon

nie da się, chyba że w configu się po grzebie (?)

Jon

Generał

Generał

PostSo 03 lip, 2010 14:40

z tego co widzę jest userconfig z klawiszami jak w ACE - nie zadziała?

Bo jak nie, to włączając radio - położę się i zajrzę do ekwipunku..
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jaromaz

Major

Major

PostSo 03 lip, 2010 15:07

@Spitfire - to nie problem tylko od początku była mowa, że w KAŻDYM pojeździe nie ma radia dalekiego zasięgu - w wersji 1.0 nie planują tego wprowadzić - może w następnych. Po prostu kolumna komunikuje się na krótkim radiu - a RTO na długim. Pilot ma radio dalekiego zasięgu na plecach :)

@Jon - w tym pliku można dowolnie ustawić klawisze :)
Obrazek

nextor

Kapral

Kapral

PostSo 03 lip, 2010 15:57

Jak dla mnie to bajka :spoko: Teraz z kolei RTO zacznie być potrzebny : )
Obrazek

Red

Porucznik

Porucznik

PostSo 03 lip, 2010 17:55

jeśli to rozwiąże problemy przebitek i przeładowań tsa to świetna sprawa :spoko: :spoko:
ObrazekObrazek
Obrazek

Spitfire

Porucznik

Porucznik

PostSo 03 lip, 2010 18:03

Pare bugów złapałem

Przy użyciu ACRE są takie błędy:

*Błąd 1

*Błąd 2

I jeszcze nie uchwycone;

*Wymagana aktualizacja ACE_Keys (z aktualizowane, wyświetla się tylko przy wciskaniu LCTRL + LSHIFT + X i V oraz capslock)

@REDO

zero przebitek, czysty dźwięk 3D :)

INFO:

JEST DLUGIE RADIO W POJAZDACH (przelacznik PA). PIECHOTA Z RTO MOZE NADAWAC Z POJAZDAMI
:D

Ale nie przeszkadza to w grze, można grać.

nextor

Kapral

Kapral

PostSo 03 lip, 2010 19:53

świetna sprawa bawiliśmy się ze spitfire'em i bandit'em
teraz RTO w terenie (jak nie będzie zasięgu) żeby nadać wiadomość będzie musiał biegać na górkę :spoko:
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony