Teraz jest Śr 02 lip, 2025 07:07

ACE.2 - temat moda

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostSo 11 gru, 2010 13:43

Masz Polskie znaki w nicku? Albo kropki, kreski, etc?

Z innych pomysłów - plik settings.ace zrobiony?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Arkusz

Cywil

Cywil

PostSo 11 gru, 2010 14:01

Nie, nie ma żadnych znaków niestandardowych, są tylko polskie znaki. Plik settings.ace zrobiony.

Piszę bardziej żeby zaznaczyć problem i pobiadolić, bo szczerze mówiąc, kompletnie nie mam już pomysłów co robić, żeby wszystko zaczęło działać...

Zależy mi na tym, bo o lie okulary taktyczne, czy kominiarka, mają wymiar czysto estetyczny, to już zatyczki do uszu są mocno przydatne, bo utrata słuchu w środku akcji nie jest cool ;)

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostSo 11 gru, 2010 18:50

Jon napisał(a):Masz Polskie znaki w nicku?

Myślę że Jon'owi chodzi o ł,ż,itp
Pytanie oczywiste: Próbowałeś klawisza aplikacji?
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85

Arkusz

Cywil

Cywil

PostSo 11 gru, 2010 20:13

No tak, niezbyt jasno się wyraziłem, ale nick jest w porządku, nie ma żadnych ł, ź, czy ż.

Klawisza aplikacji, tzn.??

Jon

Generał

Generał

PostN 12 gru, 2010 03:02

Koło prawego windowsa.

http://armacenter.pl/index.php/klawisze-ace-arma2 <- pierwszy wpis.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Arkusz

Cywil

Cywil

PostN 12 gru, 2010 09:57

Tak, sprawdzałem.

Wszystko przeinstalowałem po raz nie pamiętam, który... i działa!

Nie mam pojęcia, a co chodziło, najważniejsze, że wszystko gra :)

P.S.
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam w tym miejscu o jeszcze jedną rzecz: w jaki sposób ściągnąć za pomocą Six Updatera dodatek @ACEX_PLA?

W Six Updater Suite wykryte zostaja tylko następujące rzeczy: @ACE, @ACEX, @ACEX_SM, @ACEX_RU, @ACEX_USNavy oraz @CBA. Tylko one się uaktualniają.
Kiedy wchodzę w zadkłakę Configuration -> Mods, pomimo, że widoczny jest mod @ACEX_PLA, nie widzę opcji, aby go pobrać...

Z góry dzięki za pomoc!

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostN 12 gru, 2010 12:58

ACEX_PLA przez six upadera chyba się nie da, ściągnij ręcznie z armacholica(ARMAII→Modules)

Arkusz

Cywil

Cywil

PostN 12 gru, 2010 13:06

Jon napisał(a):Wersja standalone do ściągnięcia z armaholic, podczas gdy wersję ACEX: PLA ściągasz standardowo przez Six updater.

Natknąłem się na taką wypowiedź Jona, stąd moje pytanie.
Znalazłem też informację, że wersja standalone jest przeznaczona do rozgrywki SP, i nie jest do końca kompatybilna z modem A.C.E. 2.
Wersja pod ACE nazywa się właśnie @ACEX_PLA, ale nie jest dostępna, ani na armaholic, ani na innych stronach.

Cytat z opisu moda, ze strony armaholic.com:
" If you use ACE, ACEXPLA is a batter choice. This standalone vesion (OHPLA) is multiplayable but directed towards singleplayer or Non-ACE play."

Jon

Generał

Generał

PostN 12 gru, 2010 13:25

Kliknij mnie.

Nie wiadomo czy stara wersja pod ACE nie skaszani Ci moda (jest baaaaaaaaaaaaaaaardzo stara), nowszej nie ma i nie będzie, dlatego niewykluczone, że bezpieczniej jest używać standalone.

Po kilku klikach znalezione tutaj, nie mam pojęcia czemu armaholici i inne to usunęły.

~ Ronald Reagan

Arkusz

Cywil

Cywil

PostN 12 gru, 2010 13:45

Hmm... no cóż, faktycznie ostatnia poprawka dodana ponad 7 miesięcy temu :)

Dzięki ogromne za pomoc, może popróbuję z tym standalone!

Jager

Major

Major

PostN 12 gru, 2010 14:04

A skoro o standalone mowa.... zrobiłem reinstalkęarmy i taki oto mam komunikat we wszystkich misjach na serwie "nie można rozegrac tej misji ponieważ opiera sie na elementach które zostały usunięte ace_sys_magazines" A namacalny efekt jest taki że wszystk oco dodane do plecaka w oparciu o ace jest dla mnie niewidoczne. Jest też jakis problem z kompatybilnością magazynków. Podrzuci ktos pomysła?

zGuba

Moderator

Moderator

PostN 12 gru, 2010 16:36

Zapodaj RPT.

KaRV

Porucznik

Porucznik

PostPt 17 gru, 2010 10:27

a ja mam pytanie.. czy w pojazdach(pancernych) jest mozliwe aby kierowca mial wiecej niz jeden przyrzad obserwacyjny? a jezeli nie jest to mozliwe to czy dziura/persykop mogl/a byc ruchoma w poziomie powiedzmy o 20 stopni w jedna i druga strone?
oraz drugie/trzecie :P czy pasarzerowie lazikow a dokladniej ich glowy moglyby byc troche nizej aby mozna bylo obserwowac wiecej przestrzeni po bokach pojazdow? :)
dziekuje
Obrazek
A2C
Obrazek

zGuba

Moderator

Moderator

PostPt 17 gru, 2010 12:13

Nie jest możliwe, chyba że skryptem. Waćpan BIS molestuj o to.

Przyrządy obserwacyjne są tyleż kłopotliwe, że nie bardzo wiadomo jak do tego podejść. W dzisiejszym update zwiększamy pole widzenia kierowców pojazdów opancerzonych, mam nadzieję że to wystarczy.

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostWt 21 gru, 2010 09:17

1.Znikneło mi okno odpowiedzialne za rzucanie granatów (tam gdzie się wybiera sposób rzutu) bo nie mogę go wywołać (@Jon czytałem klawiszologię na stronie)
2.@zGuba powinniście popracować nad holowaniem pojazdów bo pojazd holowany ignoruje otoczenie(przenika przez budynki co sprawia że po chwili holowania nadaje się do wizyty u mechanika)
3.ACEX_PLA wiem że Fromaz jest niedostępny no to może niech ktoś przejmie jego prace nad ACEX_PLA bo moduł jest fajny i szkoda żeby się marnował
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony