Teraz jest Cz 19 mar, 2026 06:16

Realistyczna komunikacja w grze

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość

Jaromaz

Major

Major

PostPn 20 wrz, 2010 11:40

RR - w ostatnich wersjach rozmowy 3D były jak dla mnie trochę za głośne w dalszych odległościach - w sobotę wszystko było już jak należy (oprócz oczywiście czasami urwanych fragmentów - ale to może być kwestia ściąganych plików w rodzinie nadającego :) )
Obrazek

KaRV

Porucznik

Porucznik

PostPn 20 wrz, 2010 12:04

mackoff napisał(a):
Może warto byłoby to bardziej potestować - czy czasem przejęcie radia nie powoduje tego typu problemów?

mysle ze to byloby zbyt skomplilowane i dlugotrwale: zebrac wszyskich, zagrac misje(lub kilka dla pewnosci) i obserwowac czy sie komus cos czasem nie wywali... jak sie dowiedzialem od rzadzacych :) (mialem problemy z tsem, notoryczne) jezeli nikt nie ma takich problemow jak ty(ja) to znaczy ze problem jest po twojej (mojej) stronie.
Obrazek
A2C
Obrazek

mackoff

Chorąży

Chorąży

PostPn 20 wrz, 2010 12:26

jezeli nikt nie ma takich problemow jak ty(ja) to znaczy ze problem jest po twojej (mojej) stronie.

To jest jasne.

Jednak skąd mamy wiedzieć że nikt inny nie ma takich problemów skoro serwer i wersja ACRE na nim jeszcze pachną nowością....?

Wystarczą ze dwie/trzy osoby i sprawdzenie czy po przekazaniu radia powstają tego typu kwiatki...

Bebop

Chorąży

Chorąży

PostPn 20 wrz, 2010 12:34

Macku problem mogl byc nieco inny.

w 1/4 misji, gdy jeszcze ja mialem to radio na plecach, laxentis ,,skorzystal z niego" gdy stalismy pod rafineria, od tamtej pory w prawym gornym rogu przez reszte misji mialem napisz ,,Laxentis is using your radio" czy cos takiego, w momencie gdy Ty je od niego przejąłeś, przestalem Cie slyszec. Problem moze lezec gdzies w tym ,,uzyciu cudzego radia"

mackoff

Chorąży

Chorąży

PostPn 20 wrz, 2010 13:09

No dokładnie.

Jednak czy jest to mój jednostkowy problem? Wydaje mi się że nie.

Myślę że się nie przekonamy póki tego nie przetestujemy...

Darek

Porucznik

Porucznik

PostPn 20 wrz, 2010 17:31

Po pierwszym dniu znależli już 6 bugów.Daję link,kolega Laxentis zgłosił 2 problemy...

link
Acre wciąż nie jest dopracowane.Po diabła dawać nowe radia? Jak występują wciąż problemy techniczne???

mackoff

Chorąży

Chorąży

PostWt 21 wrz, 2010 01:50

Dzisiaj mieliśmy po raz kolejny identyczny problem z ACRE/TS.

Tym razem Karv nie słyszał Bebopa...nie było jednak żadnej manipulacji radiami...po prostu bug.

Żadne restarty TS nie pomogły.

Nie bardzo wiem jak to opisać bo sam bym to zgłosił...w poprzedniej wersji ACRe nie było takich problemów (choć oczywiście było sporo innych).

Jaromaz

Major

Major

PostWt 21 wrz, 2010 02:11

a czy obaj mieli "uruchom jako administrator" Armę i TS3?
Obrazek

KaRV

Porucznik

Porucznik

PostWt 21 wrz, 2010 10:08

ja osobiscie wszystko mialem jako admin uruchomione przez pierwsze 1,5-2 godziny wszystko smigalo dobrze (do pierwszego crasha tsa) potem notorycznie mialem jakies problemy(i crashe) raz nie slyszalem macoffa raz bebopa pozniej to w zasadzie slyszalem chyba tylko macoffa i danikasa.. zabawne bylo ze w pewnym momencie slyszalem bebopa na radiu a nie slyszalem przy zwyklej gadce.. dziwna sprawa... mocno irytujace jak sadze nie tylko dla mnie :)
Obrazek
A2C
Obrazek

Kadryl

Major

Major

PostWt 21 wrz, 2010 10:34

Warto spojrzeć w killbox (ctrl alt del) jakie procesy są uruchomione. Ponieważ wyrzucenie z TS nie powoduje wyłączenia procesu ! Także kolejne uruchomienia TS + ACRE wzbudzją ponownie procesy już uruchomione powodując spowolnienie i wyłożenie się TSa.
Także sugestia aby po wywaleniu TS skasować wszystkie procesy związane (to jest chyba plik dmp ?) i dopiero wtedy ponownie właczyć TS.

Jon

Generał

Generał

PostWt 21 wrz, 2010 10:51

Jakiej wersji ACRE ostatecznie używacie (A2C)? 11 czy 10 z nowym .dll?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jaromaz

Major

Major

PostŚr 22 wrz, 2010 00:32

Może warto postąpić podobnie?

Hey guys, we've finally got people that have used 1.0.11 a lot and it appears there is some serious regression in stability.
I'd advise continuing to use V1.0.10 which can be found here: http://raceriv.com/arma2/acre/ACRE_V1.0 ... 29_DLL.rar
This version is compat with Beta 29 of TS3.

We had our weekly Op last night and found similar results.
Thanks for your efforts though! This is by far one of the most immersive mods I've ever seen.
Obrazek

Bebop

Chorąży

Chorąży

PostŚr 22 wrz, 2010 10:00

Podpisuje sie wszystkimi recami. Acre 1.011 jest niegrywalne, co pokazala na szersza skale wczorajsza rozrywka. Jezeli jest wersjka 1.010 z dll pod bete 29 to wg mnie nie powinnismy tracic czasu, i downgrad'nac acre jak najszybciej. 1.010 dzialalo bez wiekszych zarzutow.

Jaromaz

Major

Major

PostPn 18 paź, 2010 11:04

Dwie informacje.

Z moich testów wynika, że ACRE wymaga pewnego zapasu procesora do poprawnego działania - przykłady:

1. Połączyłem się równocześnie z komputera stacjonarnego i laptopa do naszego serwera. Laptop (już nie najlepszy) ledwo zipał i słyszał co trzeci komunikat radiowy nadawany do niego z komputera stacjonarnego. PCet za to słyszał wszystko co nadawał laptop.

2. Podczas nagrywania FRAPSem (gdzie wiadomo, że jest duże obciążenie) jako RTO docierało do mnie tylko część komunikatów lub mocno urywane (restart A2 i TS3 nie pomógł). Zaznaczam, że to nie kwestia dysku - Arma i system chodzą na dysku SSD a zapis filmu szedł na drugi, zwykły ale bardzo szybki dysk twardy.

3. Bez obciążenia procesora z ACRE nie mam żadnych problemów (domyślnie staram się zachować podczas gry minimum 35 FPS).

Więc prośba do wszystkich, którzy mają problemy z ACRE - zrezygnujcie z części szczegółów w Armie tak aby uzyskać te 35 FPSów - to powinno zniwelować problemy z ACRE.

==

Druga rzecz - gracz wszedł do pojazdu (aby uniknąć autofire po powrocie do gry) i zawinął Armę do paska zadań i zrestartował TSa - po powrocie do gry jeszcze posiedział trochę w pojeździe, słyszał komunikację głosową a gdy opuścił pojazd zaczął automatycznie strzelać - aby tego uniknąć przed zawinięciem Army do paska zadań należy nacisnąć raz ESC lub przełączyć się na mapę.
Obrazek

Kadryl

Major

Major

PostN 05 gru, 2010 09:02

Po wczorajszej rozgrywce Lech Hunt mam odczucie że wersja 1.1 ACRE jest mniej stabilna niż wersje poprzednie m.in. 1.0.14.
Czy macie podobne doświadczenie ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony