Teraz jest Pt 04 lip, 2025 23:20

ACE.2 - temat moda

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostPt 28 sty, 2011 14:43

To już jest z tego co kojarzę (po prawej z tego co kojarzę, pod ammo jest też "spread").

Jeszcze nie testowałem jak moduł arty zachowuje się na dedyku, ale celowanie nim zamiast tego śmiesznego komputera arty znacząco urealniłoby i ufajniło rozgrywkę\korzystanie z dział\moździerzy. Nie dałoby się tego w standardzie wrzucić, dla każdej nie-komputerowo-obsługiwanej artylerii?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

kapov

Cywil

Cywil

PostN 06 lut, 2011 19:57

Ave,
Mam taki malutki problem. Pobrałem @ACE, @ACEX, @ACEX_SM i @CBA, wypakowałem, patrzę, a tu nie ma folderu userconfig. Pobierałem z armaholic więc wszystko powinno być okej. Na dev-heaven nic nie ma, przerzucili się na OA. W skrócie na pulpicie dodałem te wszystkie bajery, teoretycznie powinno działać, wyskakuje mi błąd mówiący o braku ACE_Clientside_Config.hpp.
Cóż mam uczynić w tej sytuacji?

ppio95 (Piotr)

Porucznik

Porucznik

PostN 06 lut, 2011 19:59

kapov napisał(a):Ave,
Mam taki malutki problem. Pobrałem @ACE, @ACEX, @ACEX_SM i @CBA, wypakowałem, patrzę, a tu nie ma folderu userconfig. Pobierałem z armaholic więc wszystko powinno być okej. Na dev-heaven nic nie ma, przerzucili się na OA. W skrócie na pulpicie dodałem te wszystkie bajery, teoretycznie powinno działać, wyskakuje mi błąd mówiący o braku ACE_Clientside_Config.hpp.
Cóż mam uczynić w tej sytuacji?

Folder @ACE -> store i tam masz userconfig ;)
ObrazekObrazekObrazek

kapov

Cywil

Cywil

PostN 06 lut, 2011 20:07

w store mam tylko plik userconfig (w poradniku na tej stronce jest mowa o folderze o tej nazwie) , zmodyfikowałem go, nadal wyskakuje błąd związany z ACE_Clientside_Config.hpp.

ppio95 (Piotr)

Porucznik

Porucznik

PostN 06 lut, 2011 20:14

kapov napisał(a):w store mam tylko plik userconfig (w poradniku na tej stronce jest mowa o folderze o tej nazwie) , zmodyfikowałem go, nadal wyskakuje błąd związany z ACE_Clientside_Config.hpp.

Masz tam plik RAR userconfig, wypakuj z niego folder o nazwie userconfig do głównego katalogu gry, a w pliku ace_clientside_config zmień linijkę:

Kod: Zaznacz cały
class Identity {
   name = "John Doe";
};

tak, aby w cudzysłowach była nazwa twojego profilu np.

class Identity {
   name = "Piotr";
};
ObrazekObrazekObrazek

kapov

Cywil

Cywil

PostN 06 lut, 2011 20:20

w archiwum "@ACE" mam tylko ACE, w nim addons i store, w store keys i 3 pliki *.TAR, w tym userconfig. sprawdziłem wszędzie, nie mam żadnego archiwum 'userconfig'.
Nie mam pojęcia co zrobiłem źle.

Na wszelki wypadek zrobiłem folder na pulpicie, wypakowałem do niego wszystkie cztery archiwa podane w poradniku, nigdzie nie ma tego pliku.

ppio95 (Piotr)

Porucznik

Porucznik

PostN 06 lut, 2011 20:24

http://www.wrzuc.to/S6U39OJ.wt <- tu masz te pliki, sciągnij, wypakuj do głównego folderu gry i dalej wiesz co robić....
ObrazekObrazekObrazek

Maćko

Generał

Generał

PostN 06 lut, 2011 20:25

Archiwum .TAR otwiera się za pomocą Winrara.

Musisz wypakować z niego folder o nazwie userconfig i przenieść go do głównego katalogu ArmA 2, w środku powinien być kolejny folder - ace, a w nim plik który trzeba zmodyfikować (o tym wyżej, lub w poradniku).

http://img18.imageshack.us/img18/8374/userconfig.jpg
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

kapov

Cywil

Cywil

PostN 06 lut, 2011 20:33

EDIT:
wypakowałem drugi raz cały ACE, teraz userconfig działa.
Wszystko już naprawione, problem z głowy.
Dzięki Wam za pomoc, i przepraszam za moją niewiedzę :P

Maćko

Generał

Generał

PostN 06 lut, 2011 20:47

Dziwne.

Masz tu ode mnie przepakowany userconfig http://macko.armacenter.pl/userconfig.rar (mój - zmień nick na swój).

EDIT:

Aha, spóźniłem się :D
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

myszon

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 23 lut, 2011 01:00

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak zainstalować ACE do OA korzystając z najnowszego Six Updatera, bodajże 2.1. Tam nigdzie nie ma przycisku execute. Z góry dziękuję
I love the smell of napalm in the morning

Jon

Generał

Generał

PostŚr 23 lut, 2011 04:24

No niestety, SU większość ekip już porzuciła przechodząc na wersje "Stable" (co również polecamy uczynić :) ), więc obawiam się że trudno może być o pomoc.

Ostatnia wersja to 1.8, znajdziesz w temacie wymaganych addonów do gry z ACPL CSC (góra forum)

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

miszczu89

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 24 lut, 2011 11:03

Zainstalowałem w końcu to ACE2, gdyż dużo o tym czytałem, jakie to nie jest dobre, zrobiłem instalacje krok po kroku z instrukcją, niby już jak się ładuje gra to widać, że powinno chodzić, ale wyskakują mi 3 błędy:

1. Wyskakuje w menu.
No Entry 'bin\config.bin/CfgVehicels/AH6_Base_EP1.scope'.

2. Wyskakuje jak tylko włączę jakąkolwiek misję, czy puszę podgląd w edytorze
ERROR:
You seem to be an Arma2 Standalone user, but have not loaded @CBA_A2 mod folder! Please restart the game and include that mod folder

3. Wyskakuje komunikat po drugim błędzie
Wymaga aktualizacji: USERCONFIG\ACE\ACE_TRACKING.HPP

Byłby w stanie ktoś mi wytłumaczyć co źle zrobiłem? ;) I wytłumaczyć jak mam to odkręcić, żeby dobrze mi wchodził ten mod? Za wszelką pomoc bardzo dziękuję :spoko:

Ghost

Porucznik

Porucznik

PostCz 24 lut, 2011 12:22

Nie Miszczu, nie zrobiłeś z instrukcją. Widać to chociażby po pkt.2
You seem to be an Arma2 Standalone user, but have not loaded @CBA_A2 mod folder!

Ściągnąłeś CBA dla OA, albo CO. Ty masz czystą A2. Zgaduję, żę ACE masz 1.8, albo 1.9? Wywalić wszystko i ściągnąć ACE 1.3 z dev-heaven, CBA dla army bez dodatków.[/b]

Jon

Generał

Generał

PostCz 24 lut, 2011 12:46

To co wyżej, jednak ja jeszcze dodatkowo spytam:
Masz "zwykłe" ArmA 2, czy dodatek też?

~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony