Witam Mam problem niedawno ściągnąłem pewną misję z armaholica i po odpaleniu okazało się że nie mam trawy a w opcjach misji i przed misją nie ma nic co mogło by zmienić ten stan rzeczy... może wina leży po stronie jakichś plików description.ext a może to wina po prostu źle zrobionej misji ? proszę o pomoc...
Autor prawdopodobnie ją usunął albo używał addonów albo skryptów.
Wielu osobom trawa przeszkadzała bo za trudno im było ai trafić , na początku było troche o tym na różnych forach i ludzie wywalali ja z misji. Ai trawa za bardzo nie przeszkadzła w waleniu do graczy.
tak osobiście się przekonałem o tym o czym piszesz.. jednak używam bardzo sprytnego moda w którym trawa jest ale jest nieco przycięta jakieś pomysły co mógłbym zrobić aby trawa jednak była ? może akurat się uda bo zapowiada się niezła potyczka a bez tej trawy to jakoś tak niejako
Sprawdz czy uzywal skryptow typu no grass
albo czy w skryptach/plikach nie ma jakis odniesien do wielkosci trawy. Jeśli tak to może da sie tą trawke włączyć w tej misji.
skryptów w wyzwalaczach na mapie ? i jeśli chodzi o grzebanie w plikach misji to tam jest dużo ich na jakich mam się koncentrować ?
EDIT:
oki znalazłem w plikach misji plik init.sqf w którym był wiersz "remove grass" a raczej"setTerrainGrid 50;" usuwam to i działa
Edytuj swój post, zamiast pisać dwa w krótkim odstępie czasu. Ew. skasuj pierwszy, kopiując sobie jego zawartość do schowka i napisz od nowa, wrzucając zawartość ze schowka, i to co chciałeś dodać - Mav.
Ostatnio edytowano Wt 29 mar, 2011 21:17 przez =[RaFF]=, łącznie edytowano 1 raz
Tak na przyszłość
init.sqf to jeden z ważniejszych plików w misji to co w nim jest ładuje się zaraz na starcie misji. Więc jeśli są w niej jakieś dziwne efekty/bajery (np infotext z kampani arrowhead) itp
to jest duża szansa, że tam są wrzucone, warto sprawdzać w pierwszej kolejności