Teraz jest Cz 05 mar, 2026 00:16

Spadek wydajności w grze na serwerze.

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość

Foka

Moderator

Moderator

PostŚr 06 cze, 2012 11:34

hiper napisał(a):Ale po kolei. Dziś kupiłem:
Obrazek
Rotfl. Podawanie informacji o sprzęcie komputerowym za pomocą zdjęcia, a ja myślałem, że takie numery to tylko na Kwejku.

Kupiłem komputer, czy jest dobry? Pociągnie ARMA 3? O taki:
Obrazek
Rule #2: Double tap!

hiper

Kapral

Kapral

PostŚr 06 cze, 2012 11:42

Link pod zdjęciem i dla leniwych nazwa w linku
BLA

Foka

Moderator

Moderator

PostŚr 06 cze, 2012 11:46

Wiem, ja jestem dziwny i posypuję truskawki cukrem, ale dla mnie w rozmowie o sprzęcie podaje się nazwę i specyfikację sprzętu, a dla leniwych można dodać linka do zdjęcia. A nie na odwrót.

hiper

Kapral

Kapral

PostŚr 06 cze, 2012 11:54

:comk2: :cmok1:
BLA

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostŚr 06 cze, 2012 14:30

Foka napisał(a):Kupiłem komputer, czy jest dobry? Pociągnie ARMA 3? O taki:
Obrazek

miałem podobny, też czarny. arma2 ledwo zipała, nie polecam.
:(

Artur

Chorąży

Chorąży

PostŚr 06 cze, 2012 23:16

Ogólnie z tym gtx 560 będzie ok. Ile za niego dałeś? Bo imho ten radek 6870 za 600zł byłby trochę wydajniejszy. I mogłeś wziąć gigusia, ponoć asus jakieś lewe chłodzenia robi ostatnio i jednym chodzi cichutko innym gorzej niż box na prockach amd.
Obrazek

hiper

Kapral

Kapral

PostCz 07 cze, 2012 12:06

Uparci jesteście na te radeony, dla mnie na tę chwilę radeon i ati nie istnieje i jeszcze sporo wody minie nim będę je uwzględniał jako w ogóle występujące w środowisku :twisted: jestem strasznie na nie cięty że nawet wole dołożyć i mieć ze stajni GeForce. Jest kilka wersji gtx560, wziąłem wersję pod kręcenie i ma fabrycznie ustawiony wyższy zegarek, będzie dobrze.
Na wczorajszej misji stary 8600GTS czasem tak mi przycinał, że nie mogłem trafić w wejście do domku ;) no ale cóż, 8600gts to jest kilka epok za obecnymi zabawkami.

Z netem też są jaja, ale już z nowym prowiderem ustalam jaki sprzęt kupić itp, więc teoretycznie w 1-2 tyg będę testował nowy net na nanobridge, zapierdziela prawie jak po światłowodzie, mimo że po radiu.
Jak z wami pykałem przez GSM to miałem pingi 70-90ms, więc na nano może być i 40-50ms, wyjdzie w praniu.
BLA

Artur

Chorąży

Chorąży

PostCz 07 cze, 2012 13:13

Hyyym skoro wolisz płacić więcej za markę to bierz, ale jeżeli chodzi o karty do 800zł to króluje radeon.
Obrazek

Dudi

Chorąży

Chorąży

PostCz 07 cze, 2012 16:36

Potwierdzam sam jestem posiadaczem Radeona HD6870 SOC ze stajni Gigabyte. Karta zasuwa jak szalona w FULLHD ze wszystkim na max i tylko procesor mi ją skutecznie spowalania :)

hiper

Kapral

Kapral

PostPt 08 cze, 2012 23:11

Nie mowie że nie, ale na te chwilę GTX w łapie :-) już siedzi na PCI-E
tylko że jeszcze nie doszedłem do tego jak ją odpalić w viście sterowniki, bo po instalacji starych/oryginalnych/najnowszych itp nadal mam ten sam byk:

Obrazek

Grzebie w necie itp i chyba wychodzi na to że sterowniki generalnie się popieprzyły na całego, bo wcześniej był 8600GTS, a po wsadzeniu GTX560 wiele plików dla starej zostało, czyli śmieci w rejestrze pewnie też w cholerę i system ma spore problemy dojść to ładu "co w nim siedzi".
Albo coś robię źle, całe szczęście to nie kod 49, bo by oznaczał uszkodzenie :) a działa, bo chyba widać że pisze, tylko że leci samo "vga".
Dziwne że nVidia nie przećwiczyła takiej sytuacji, albo system do dupy...
BLA

Pyjter

Porucznik

Porucznik

PostPt 08 cze, 2012 23:30

Odinstalowujesz stare sterowniki, zmieniasz karty, DriverCleaner lub podobne, coś do czyszczenia rejestru i nowe stery, na XP w ten sposób nie miałem problemu z przesiadką na nowsze VGA

Foka

Moderator

Moderator

PostSo 09 cze, 2012 00:08

Acha, na sterowniki sprzed 5 lat, wbijasz kartę o 3 pokolenia nowszą i kurwisz na nVidię, że 5 lat temu tego nie przewidziała... Graty.

Ja zmieniałem na z 7600 na GTX460 i jakoś pykło bez problemów. Wywalasz stery, zmieniasz kartę, wrzucasz nowe stery.

Artur

Chorąży

Chorąży

PostSo 09 cze, 2012 00:24

Dokładnie, teraz może być trochę burdel ze sterami i radziłbym ci reinstall systemu, przy okazji lepiej by było przejść na 7 a i wydajność by wzrosła :)
Obrazek

hiper

Kapral

Kapral

PostSo 09 cze, 2012 22:42

Ale młyn się zrobił jak cholera :twisted:
Foka - mam do czynienia z wieloma programistami, potwierdzają regułę: nie myśleć dla dobra użytkownika, tylko zrobić swoje minimum i spadać do domu. Z takim podejściem powstaje masa aplikacji, gdzie później użytkownicy klną jak cholera... no i mi dziś też się to ich niemyślenie przytrafiło.
Odinstalowanie na starej karcie i zainstalowanie na nowej niestety nic nie dało, więc wymyśliłem że skoro mam partycję obok wolną, to na niej postawie system od nowa i sprawdzę czy błąd zniknie. Postawiłem system od nowa, błąd zniknął, sterowniki śmigają.......................... i system był taki cudowny że bez mojego pytania/pozwolenia po prostu w swoim wielkim ego mniemaniu podczas instalowania się wyczyścił mi do zera 1TB danych osobnego dysku z poprzednim systemem i armą i całą masą dopracowanych fajnych zabawek... Zdębiałem. Żeby się chociaż zapytał, samowolka jak cholera.

No nic, na tygodniu od nowa stawiam Armę, no ale już będzie na nowej grafice :-)
Na tę chwilę odpaliłem Q3A (bo pod ręką) i na full zamiata szybciej niż LCD ma odświeżanie :twisted: Spodziewajcie się mnie za kilka dni :-)
jeszcze jakiegoś testera do grafiki ściągnę, by wszystko wyregulować...
BLA

Foka

Moderator

Moderator

PostSo 09 cze, 2012 22:59

hiper napisał(a):Foka - mam do czynienia z wieloma programistami, potwierdzają regułę: nie myśleć dla dobra użytkownika, tylko zrobić swoje minimum i spadać do domu. Z takim podejściem powstaje masa aplikacji, gdzie później użytkownicy klną jak cholera... no i mi dziś też się to ich niemyślenie przytrafiło.
To ma się nijak do Twojego przypadku.
Jak programista miał przygotować swoją aplikację na sprzęt, który wtedy nie był nawet w planach?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja