N 02 wrz, 2012 11:35
Ponieważ zwyczajnie nasze spotkanie z cywilami wyszło inaczej niż planowaliśmy, Mustang. Sorry, ale to jest nieporozumienie, naszą bazę zobaczy każdy kto zajedzie w tamten rejon (dupa a nie partyzanci), a jednorazowa śmierć oddziału kończy dla nich zabawę, bo po prostu nie ma czym walczyć. Dostanie się do handlarzy może być trudne, nie wiadomo gdzie ich szukać ani na ile należy przy tym obawiać się redfor i blufor. IMO pomysł z handlarzami nietrafiony, chyba, że załatwisz komunikację z nimi dla każdej ze stron (mam pewien pomysł).
FPS był związany także z trawą, mówiłeś, że trawy nie da się obciąć via menu ACE, jest to nieprawda. Z kolei menu ACE oferuje trzy ustawienia: full (0), medium (25) i none (50). Równa się to tym, że każdy cwaniak i\lub z niskim FPS wyłączy trawę kompletnie i będzie mieć przewagę nad innymi. 25 to z kolei ustawienie, które na felernym Zernovo nie gwarantuje dobrego perfo na słabszym kompie. Dlatego IMO to menu powinno być wyłączone, a misja powinna odgórnie narzucać wartość "45" dla TerrainGrid.
Inna sprawa, że niektórzy się chyba zapominali momentami - to nie deathmatch, tu nie piszesz na ogólnym:
- X, dorwałem Cię?
- No niestety, a poza tym lubię placki.
Po drugie trzeba ustalić jasno zasady wracania do gry dla tych, którym coś zwiesi albo net rozłączy - np. że muszą siedzieć na kantynie do momentu, gdy w grze załadują im się skrypty. Inaczej taka osoba wchodząc do gry słucha kakofonii rozmów z innych składów, gdzie może np. wyłapać, że Ci to są w mieście, a tamci np. śledzą tych drugich.
Teren gry za duży.
Poza tym misja nie miała jasno określonego "victory condition". Koniec na "myślę, że można kończyć", jest bez sensu, podobnie jak helikoptery na takiej przestrzeni.
I pytanie, czy Redfor nie miał przypadkiem 10 graczy po swojej stronie? Btw, jak to się stało, że w pewnym momencie było 3 cywili?
http://www.pajacyk.pl“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan