Teraz jest N 19 kwi, 2026 22:16

Moja 1 misja VIET-NAM

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 07 sty, 2005 13:57

Jonez napisał(a):A ten dalej swoje :glupek1:

No to sorry, za tak usadne ujęcie sprawy, ale... wsadź sobie w d...ę tą misję ;]

Jonez jak masz pisać takie posty to lepiej wcale nie pisz i siedź cicho.

Wpis został usunięty, jeszcze tylko musze wpakować ją na moje konto W W W .

Marshal dzięki za pomoc.

I napisałem że Explo Mod jest wymagany, ale nie koniecznie
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 07 sty, 2005 14:08

nie rob przynajmniej z nas glupkow, fragment "(Nie koniecznie)" zostal dodany juz po naszych odpowiedziach ;-)
Ostatnio zmieniony przez MIG25_RADEK dnia 7 Sty 2005, 12:54, w całości zmieniany 1 raz
zreszta niewazne, koniec klutni, potestujmy w koncu ta misje ;-)

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 07 sty, 2005 14:12

Masz racje koniec kłutni:

Linki te same:

VIET-NAM mirror1

VIET-NAM mirror2

Z mirror2 nie ściągajcie tam jes jeszcze stary wpis :]

Marshal

Major

Major

PostPt 07 sty, 2005 15:04

Tzn poprawiłeś w końcu ?
Obrazek

Rainbow

PostPt 07 sty, 2005 15:13

No widzę, żeście wkońcu do pokoju doszli :) Myśle, że to będzie "najgłośniejsza" pierwsza misja MIG25 Radka :D . No to Time to END.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 07 sty, 2005 15:44

Jaki time to end? Może ktoś wreszcie da znać jak wypadła ta misja?(tylko nie przesadzać z krytyką :|)

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 07 sty, 2005 17:28

Marshal napisał(a):Tzn poprawiłeś w końcu ?

Tak jest poprawione, szybciutko do testów chyba że już po :lol:

Wysłany Pią 7.01.05, 18:37:

No co z tymi testami? Tak tu cicho przetestowane już czy nie? Wpis jest już poprawiony i ściągajcie z mirror1 a nie 2

Marshal

Major

Major

PostSo 08 sty, 2005 12:55

Człowieku ja nie katarynka - teraz mam problem z addonami.... uporam się z tym to sprawdzę Ci tą misje, poza tym tworzę własną kampanię i ona ma piorytet.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostSo 08 sty, 2005 12:59

Raduś, przystopuj. Anyway, musisz liczyć na Szyszka, bo mi misja nie chce się ściągnąć :???:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Marshal

Major

Major

PostSo 08 sty, 2005 13:39

Ja nie mogę ściągnąć "nowej" wersji - Mig jeżeli zależy Ci na moim teście to musisz przesłać na szyszek00@interia.pl poprzednio upewnij się czy wszystko w tej misji gra.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 sty, 2005 13:57

Uprzedzam że autor nie był łaskawy podać że samo CBT M113 nie zadziała :roll: Potrzeba ściągnąć jeszcze CBT_Misc i COMBAT! Modern U.S. APC Crew Pack np. ze strony COMBAT!

Wysłany 8 Sty 2005, 13:41:

Zacząłem w to grać, ale niestety nie mam ochoty kończyć. Overview dosyć zniechęcający, bo informuje o tym na jakim sprzęcie robiono misję zamiast jakoś wprowadzić w fabułę. Intro dosyć długie, ale trochę chaotyczne (w sumie nie wiadomo o co w ogóle chodzi). W jego trakcie dwukrotnie wywaliło mi "robaczki" informujące o jakimś błędzie w skrypcie.

Briefing w stylu jaki mi osobiście bardzo nie odpowiada np. zwroty w stylu "zostaniesz wysadzony z drużyną tutaj ze względu na dużą ilość wietnamczyków w tym sektorze nie możesz jechać dalej" (to że Wietnamczycy są w Wietnamie w dużych ilościach nie powinno być przeszkodą, chyba że chodziło o północnych Wietnamczyków, a konkretnie żołnierzy północnowietnamskich, chociaż może tu chodzi o cywili. Co ciekawe M113 nie przejmuje się i po wysadzeniu gracza i jego ludzi, jedzie tam gdzie rzekomo ja nie mogę iść), "...ruszaj do małej wioski Plei The i zabij wszystkich żołnierzy wietnamskich" (tym razem żołnierze wietnamscy, ale nie mam pewności czy ma walczyć z wrogiem czy "zabijać" sojuszniczych żołnierzy południowowietnamskich :wink: , poza tym "...zabij wszystkich..." brzmi cokolwiek mało profesjonalnie - rozumiem że można "opanować cel" albo "zneutralizować siły wroga w rejonie...", ale "...zabić wszystkich..."? A jak kilku ucieknie to misja jest nieudana?). Standardowo nie ma żadnych informacji o wrogu, celu całej operacji (tj. po co właściwie jest przeprowadzana), porze dnia w jakiej przyjdzie walczyć itd.

Poza tym razi mnie swobodne podejście do realiów historycznych. W 1968 nie było starć z udziałem T-55, a już zwłaszcza pancernych potyczek z udziałem masy T-55, PT-76, M60A1 i M113. M113 COMBAT! wyglada w wietnamskiej dżungli dziwacznie, bo ma współczesny kamuflaż (INQ M113 pasował by o wiele lepiej). "Drużyna" gracza to już kompletny nonsens, bo dowódca-gracz jest snajperam (no a jakby inaczej :roll: ), a reszta to trzech żołnierzy USMC (o ile wiem to snajperzy działają w parach, a nie dowodzą oddziałami liniowymi). W każdym razie cztery osoby to trochę mało i nie bardzo wiem po co im 90 mm działo bezodrzutowe :?. Lubię zgrać czasem w misje NAM po to by poczuć klimat tamtej wojny, ale żeby on istniał trzeba trzymać się realiów - sama muzyczka i addony nie wystarczą.

Wyjątkowo dziwne jest to, że gracz nie ma kompasu - który żołnierz poszedłby do wietnamskiej dżungli bez kompasu ?!

Brakuje możliwości podleczenia się, bo w oddziale nie ma sanitariusza, czyli poważniejsza rana to de facto koniec misji.
Ostatnio edytowano So 08 sty, 2005 19:24 przez alderous, łącznie edytowano 1 raz

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 sty, 2005 19:04

Widać, już ktoś wyraził opinie i nie mam do tego żalu, nie znam wietnamu i jego histori to było moja pierwsza misja i rozumiem to że mogło być coś nie tak moim zdaniem nie ma co już dalej ciągnąć tematy :P

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 sty, 2005 19:20

MIG25_RADEK napisał(a):Widać, już ktoś wyraził opinie i nie mam do tego żalu, nie znam wietnamu i jego histori to było moja pierwsza misja i rozumiem to że mogło być coś nie tak moim zdaniem nie ma co już dalej ciągnąć tematy :P

Ja sądzę że jest po co ciągnąć temat, bo to co napisałem to moje prywatne zdanie, a nie jakaś ocena misji. Mnie taki typ misji i taka filozofia ich tworzenia nie odpowiada, ale komuś innemu może to nie przeszkadzać i może znaleźć w tej misji akurat to co mu się podoba.

Jeśli już oceniać misję to pod względem wykonania tzn. braku błędów i "bogactwa elementów", a tego nie mogę ocenić, bo po prostu nie chce mi się grać. W każdym razie podstawowe elementy (overview, briefing, intro i to całkiem porzędne, cutscenka) są obecne i chyba misja jest dosyć długa, więc początek należy potraktować "in plus".

Przemo_212

Major

Major

PostSo 08 sty, 2005 21:00

@ Alderous
Nie rozumiem jednego, czemu każda misja musi być realistyczna?? Przecież może być jakaś fantastyczna(chyba nie pomyliłem pojęć?) :???: Ja tej misji nie ściągłem, ponieważ dla jednej misji nigdy nie ściągam tylu addonów.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 sty, 2005 21:03

Przemo_212 napisał(a):@ Alderous
Nie rozumiem jednego, czemu każda misja musi być realistyczna?? Przecież może być jakaś fantastyczna(chyba nie pomyliłem pojęć?) :???: Ja tej misji nie ściągłem, ponieważ dla jednej misji nigdy nie ściągam tylu addonów.

Czy ty umiesz czytać?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint