Teraz jest N 19 kwi, 2026 23:58

JaFranek Mission Center

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

Nurtuje mnie pewien problem. Czy robić misje z addonami czy bez. Chciałbym poznać waszą opinie na temat addonów w pojedyńczych misjach.

Ankieta wygasła Wt 26 kwi, 2005 21:55

Wolę misję bez dodatkowych addonów
1
9%
Wolę misje z dodatkowymi addonami
3
27%
Jest mi to obojętne
7
64%

Liczba głosów : 11

• Autor
  • Wiadomość

Berna

PostCz 03 lut, 2005 16:13

Co ma piernik do wiatraka? Albo wróć. Jaki wpływ ma zoża polarna na liczebność pingwinów ?

Dla sprostowania :oops:

1. Chodzi mi o ilośc addonów z epoki w której kampania, misja sie rozgrywa, nie ładowanie byle czego :)

2.Co ma piernik do wiatraka??
Odpowiedz jest bardzo prosta, gracze chcą grać w misje realistyczne klimatyczne i nie moga zrozumiec ze taka misja potrzebuje, dzwięków, odpowiednich addonów (nie raz dużo), animacji itp.
Chca mieć D-Day, na standardowych addonach a jednoczesnie wymagaja zeby misja była realistyczna.

JaFranek

Major

Major

PostSo 05 lut, 2005 21:21

Tym razem totalna jadka, fabuła ma tu drugoplanowe znaczenie. Taka misja na kilka minut, aby się odstresować. :)

Pustynna Burza

Obrazek

W tej misji gracz wciela się w dowódcę czołgu Abrams.
Fabuła jest prosta. Masz wraz ze swoja grupą zniszczyć bazę z bronią chemiczną znajdującą się na pustyni. Ale nie będziecie sami wspomogą was inne grupy naziemne i powietrzne.

Pustynna Burza

Misja nie wymaga żadnych dodatkowych addonów
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Przemo_212

Major

Major

PostSo 05 lut, 2005 22:11

Franuś ;)
Nie wiem czemu, ale w misję mi się grało całkiem przyjemnie, mimo, że nie lubię takiego typu misji(chodzi o ten typ misji, w których autor poświęcił kwadrans na jej tworzenie). Najgorsze w misji jest to, że nie było tego głownego elementu, mianowicie-burzy. Co to za pustynna burza, kiedy jest ładna pogoda i nie ma burzy?? :mad: :???:

:lol: :lol:
Obrazek

JaFranek

Major

Major

PostSo 05 lut, 2005 22:17

Też miałem taki pomysł ale stwierdziłem że ma być jak najbardziej pustynnie ( słonko i sucho ) ale bez użycia addonów.

JaFranek

Major

Major

PostN 27 lut, 2005 16:49

I znowu nowa misja. Tą misje tworzyłem głównie z myślą o wykorzystaniu jednego addonu armaty. W przeciwieństwie do mojej wcześniejszej misji (Inwazja Nocna) ta jest całkowicie liniowa, ale mam nadzieje, że jej to na złe nie wyszło.

Under The Bridge

Obrazek

W tej misji będziesz członkiem grupy, mającej za zadanie zdobyć most znajdujący się w pobliżu miejscowości Davle na Nogovie.

Under The Bridge [30,3 kb]

Wymagane Addony

M46 Fieldgun v1.2 [921 kb]

Death

Porucznik

Porucznik

PostŚr 02 mar, 2005 22:49

¦ciągnąłem misje i addon haubicy, odpaliłem misję, przeszło intro, najdeżdża m113 oki. Nagle wyskakuje brak addonów - akw74 i misja się wyłącza .... :neutral:

JaFranek

Major

Major

PostCz 03 mar, 2005 15:14

To przez moją pomyłkę, uznałem addon akw74 za addon z resa. Nie wiem jak ten addon się tam wdarł, ponieważ nie znalazłem żadnej jednostki wykorzystującej tą broń. Oczywiście błąd usunąłem i w linku jest już poprawiona wersja.

Za błędy przepraszam.

Speirs(Luca)

Kapral

Kapral

PostPn 07 mar, 2005 18:57

Panowie addony!, co tak mało addonów w tych misjach
Wichurra Zamiataj !!!!!!

Oscypek

Major

Major

PostPn 07 mar, 2005 20:20

Chodzi Ci o addony dodatkowe ? ? ?
Po co nakładać ilości dodatkowych, skoro można się pobawić bez takiego :]
Tak jest lepiej.

PS: Fajna stronka :]

A jeśli chodzi ci o zwykłe/podstawowe addony - to też dobrze, bo będzie chodziło na słabszych kompach.

JaFranek

Major

Major

PostWt 08 mar, 2005 15:31

Widzę, że nagle powstała duża grupa zwolenników dodatkowych addonów. Tylko, któremu z was chciałoby się ściągać ~30 mb, aby zagrać w jedną misje?
Weźmy na przykład moją wcześniejszą misje "Nowy Rok" Sądząc po ilości komentarzy do niej wnioskuje, że nikt w nią nie grał. Dlaczego ? Tematyka nie spodobała się ( wątpię ) a może za dużo addonów w niej użyłem ( swoją drogą i tak użyłem możliwie jak najmniejszą ich ilość.
Tworząc misje nie tylko mam na względzie swoją przyjemność przy tworzeniu, ale również to, aby misja trafiła do jak największej rzeszy ludzi, a dodatkowe addony to utrudniają.

Ps. Gdy tworzyłem misje UTB przyszedł mi do głowy pomysł aby tworzyć tą samą misje z dodatkowymi addonami i bez nich. Co powinno zadowolić zarówno zwolenników dodatkowych addonów jak i osoby negatywnie do nich nastawione. Ale nie zrobiłem tak bo nie mogłem dopasować odpowiednich addonów :oops: :lol:

Oscypek napisał :
PS: Fajna stronka

Dzięki :)

Speirs(Luca)

Kapral

Kapral

PostWt 08 mar, 2005 16:55

Nie wiem czy lepiej - za to na pewno bardziej ubogo - zarówno w sprzęt jak i elementy podnoszące ogólny "klimat" podczas rozgrywki. Przemyśl to - pozdrawiam - YacieK

Ja 2 lata grałem na piracie i miałem tylko do wyboru podstawowe i żygać mi sie chce teraz jak patrze na podstawowe jednostki i założe sie że koleś który gra na piracieto ślinka mu cieknie jak widzi te cuda (Addony) i tu składam ukłon w kierunku AddonMakerów :spoko:
Wichurra Zamiataj !!!!!!

JaFranek

Major

Major

PostPn 21 mar, 2005 22:29

Właśnie zrobiłem nową misje Pt: "Szybka Akcja" W której wcielimy się w pilota śmigłowca ( Hughes 500 pack ). Wszystkich zainteresowanych odsyłam na moją stronę do działu misje.
To by było na tyle :razz:

Przemo_212

Major

Major

PostPn 21 mar, 2005 22:39

Nie żebym się czepiał szczegółów, ale troche zraziłem się tą misją po przeczytaniu Overview i Briefa
wspomuc, (...)zasacki
Obrazek

JaFranek

Major

Major

PostWt 22 mar, 2005 16:07

Daje słowo, że sprawdzałem tekst najnowszym Wordem. No, ale cóż nawet w komercyjnych tekstach (szczególnie w polonizacjach gier) zdążają się ortografy.

Kac

Porucznik

Porucznik

PostWt 22 mar, 2005 16:08

Ale masz 18 lat i robisz takie błędy?? :grin:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint