Teraz jest Cz 26 mar, 2026 10:27

Format terminated,

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

mossin

Major

Major

Format terminated,

PostN 15 maja, 2005 18:23

nie wiem co jest. Kiedy chce sformatować partycje z windowsem wyświetla mi się właśnie ten napis FORMAT TERMINATED. Próbowałem formatować z pod windowsa(mam XP) i wyświetla, że system windows nie był w stanie dokończyc formatowania. Znacie może jakiś sposób żeby temu zaradzić?? Może jakiś programik do formata??(dajcie linka). Z góry dzięki.
..|..

sjojok

Major

Major

PostN 15 maja, 2005 19:50

musisz formatować w Dos a nie w windows bo nie da się sformatować dysku twardego na którym jest system jak windows jest włączony
Sposób jest bardzo prosty wkładasz cd z Win xp restartujesz kompa włączasz biosa dajesz First boot device na cd - rom wyłancasz biosa dajesz konsole odzyskiwania windows piszesz C:\ Format C: i dalej bez przeszkód formatujesz następnie po końcu formatu restartujesz kompa i instalujesz windows

mossin

Major

Major

PostN 15 maja, 2005 20:56

Próbpwałem z pod dosa i nic, jeżeli chodzi o format z wina to mam dwa XP na dwóch różnych partycjach, i formatowałem tego niewłączonego.
..|..

sjojok

Major

Major

PostN 15 maja, 2005 21:26

nie robiłeś czasem zabezpieczenia przed formatem ?

HAV

PostN 15 maja, 2005 23:47

Zabix napisał(a):Piękny spam, oczywiscie admini spią :-x

Zabix, masz może jakiś problem..... a może Ci coś nie odpowiada..... to łaskawie nie wpierniczaj się tam, gdzie Cię o to nie proszą :]
My nie przesiadujemy 24 h na forum, czekając aż ktoś napisze post nie na temat, żeby móc go zaraz wyknocić, bo szanownego Zabixa to w oczka kole :-x

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostWt 17 maja, 2005 12:55

Sprawdź czy nie masz w BIOS-ie włączonej ochrony antywirusowej. Zwykle to właśnie ona uniemożliwia format nie zezwalając na zapis początkowych sektorów dysku (sądzi że chce władować się tam jakiś wirus).

mossin

Major

Major

PostSo 21 maja, 2005 18:34

A wiecie może jak to zrobić ba ja raczej w BIOSie to noga jestem :oops:
..|..

Slayer_Viper

Spammer

Spammer

PostWt 28 cze, 2005 10:20

JEst program Akronis klikasz i jush format gotowy wystarczy windowsa wrzucic i bomba tylko to trza miec na dyskietce by wlozyc przy starcie systemu

Powrót do Off-topic