Co do wcześniejszych wypowiedzi wypraszam sobie cwaniaka, jestem po prostu człowiekiem myślącym Razz Co do fabuły S&S, trochę naciąganie wydaje się pojawienie się zombi w momencie kiedy akurat śmigłowiec musiał awaryjnie wylądować, o tak sobie przyszły zombi zjeść kilku żołnierzy zamiast iść na jakieś większe miast (pomijam fakt że zombi są bezmyślne i to skąd tak nagle pojawiło się tyle zombi). Jednak za bardzo to nie przeszkadza w zabawie i rozumiem że to jest beta która ma na celu sprawdzenia możliwości OFP pod kątem konstrukcji misji MP z zombi.
To było powiedziane żartobliwie i dobrze sie stało, że sprawa wyszła na jaw. Fabuła nie jest naciągana, bo "naciągać" fabułę można wtedy, gdy zależy nam by trzymała się kupy, a mnie nie zależało. W "moim świecie", zombie są wszędzie i kiedy cię gonią nie zastanawiasz się specjalnie skąd ich się tyle wzięło i dlaczego nie poszły gdzie indziej. A czy miały coś wspólnego z rozbiciem się śmigłowca...może i miały, któż to wie?
Nie mam amerykańskiej maniery naukowego wyjaśniania wszystkiego w filmie SF. Kto powiedział, że fikcyjna historia musi być spójna i logiczna? Czasem coś wydaje się nam absurdalne, bo nie znamy wszystkich faktów.
Co do latarek to raczej zrobiłbym własne, bo nie chcę dodawać innych addonów. Konieczność używania jakiegoś addonu uniemożliwiłaby wsadzenie misji MP na serwery dedykowane. Chociaż nie ukrywam, że chciałbym zobaczyć latarki w misji z zombie.
Co do Kolgujeva to ma pewną wadę - jest bardzo górzysty, a nie wiem jak radzić będą sobie zombie w takim terenie.
Flary już są i działają - wystarczy rzucić jak granat i będa świecić przez 60 sekund. W zwiążku z tym dodałem dwa slot item graczom, chociaż co do ich ilości nie mam jakiejś spójnej koncepcji. Jedyny problem z flarami jest taki, że przy pierwszym ich użyciu wyskakuje błąd (słynny
magic), ale o dziwo wszystko działa jak trzeba. Na razie nie wiem jak się tego błędu pozbyć.
{dodane} Błąd usunięty
A tak myślałem, czy jak się zastąpi M16 jakąs inną bronią to czy latarka będzie dalej. Może światło nie wychodzi z broni tylko z modelu żołnierza?
Owszem. I próby zrobienia latarek podjęto już ze dwa lata temu. Zresztą pierwotnie żołnierze mieli je posiadać. Wystarczy zerknąć w config i modele 3d z demo OFP.