Teraz jest So 18 kwi, 2026 21:48

Modern Malden

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

drabina

Chorąży

Chorąży

PostCz 19 sty, 2006 16:43

okey, moge porobić takowe screeny :-)
zresztą trochę zacząłem się bawić video i może przygotuję coś w rodzaju trailera(raczej coś w rodzaju, niżeli taki właściwy ;) )

J.B. Hunt

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 20 sty, 2006 11:17

:grin: Co?! CO?! COOOO?! BUAHAHAHAHAHA...... Ty TO nazywasz lotniskiem?! to takie małe na północnyw zachodzie!!! BUAHAHAHAHAHAH :rotfl:
My w polsce na wsiach mamy lebsze drogi (bez obrazy) a to miało by być lotnisko!!! :shock: przecie to zrobili programiści tylko po to coby cutscenki nie kręcić na głównym lotnisku Malden albo Evernon :!!:
To ma tyle wspólnego z lotniskiem co ja z wielbłądem (i prosze bez idiotycznych dwcipów). Ja w sumie miałem nadzieję że ty to usuniesz i wstawisz cuś nowego ALE.... twoja wyspa :arrow: twoja wola.

W sumie rób co chcesz tylko aby efekt był taki fajny jak się zapowiada :spoko:
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi.
Z wrogami sam sobie poradzę.

żuker

Major

Major

PostPt 20 sty, 2006 19:46

J.B. Hunt napisał(a)::grin: Co?! CO?! COOOO?! BUAHAHAHAHAHA...... Ty TO nazywasz lotniskiem?! to takie małe na północnyw zachodzie!!! BUAHAHAHAHAHAH :rotfl:
My w polsce na wsiach mamy lebsze drogi (bez obrazy) a to miało by być lotnisko!!! :shock: przecie to zrobili programiści tylko po to coby cutscenki nie kręcić na głównym lotnisku Malden albo Evernon :!!:
To ma tyle wspólnego z lotniskiem co ja z wielbłądem (i prosze bez idiotycznych dwcipów). Ja w sumie miałem nadzieję że ty to usuniesz i wstawisz cuś nowego ALE.... twoja wyspa :arrow: twoja wola.

W sumie rób co chcesz tylko aby efekt był taki fajny jak się zapowiada :spoko:

Spokojnie, nie zachowuj się jak małpa. Na tym forum się nie krzyczy.

drabina

Chorąży

Chorąży

PostPt 20 sty, 2006 22:41

No dokładnie !

Widzisz, tak jak już mówiłem - wyspa ma dosyć ograniczoną powierzchnię, tzn, że nie mogę dać na niej ogromnego lotniska - zresztą cywilne, wydaje mi się, że i tak jest spore(chyba nawet nieco za) a wosjkowe, no cóż, ale z drugiej strony na wyspie znajdzie się baza marynarki wojennej i na niej można zresztą również po próbować :)

Niedługo przedstawię raport dotyczący wymagań wyspy oraz uruchomię system zgłaszanie błedów - może stanie się to kolejnym krokiem milowym w wspólpracy społeczności ofp ;)

drabina

Chorąży

Chorąży

PostSo 21 sty, 2006 15:49

No i teraz staję przed dylematem - patrząc na screeny z lotu ptaka MM, stwierdzam, że tekstury są po prostu obrzydliwe ?
No i zastanawiam się czy nie zmienić trochę perspektywy wydawniczej(miały być trzy wersje - lekka(stare teksturu, mniej obiektów, normalna - tzn. to co widzicie + tekstury wgl i wersja hight - czyli to co widzicie + lasy berghow + nowe tekstury) na to, że wszystkie wersje będę u tekturowane teksturami wgl(lecz problemem jest to, że paczka waży aż 147 mb, to również może być problem), więc co mi radzicie, co mam zrobić ?

Pozdrawiam

P.S. Jeżeli ktoś miałby ochotę po zgłaszać trochę (widocznych) błędów, po czytać moje czy też głosić jakąś propozycję, to zapraszam tutaj: http://modernmalden.mo.funpic.de/module ... n_page.php

OFman

Chorąży

Chorąży

PostSo 21 sty, 2006 16:41

wszystkie wersje będę u tekturowane teksturami wgl(lecz problemem jest to, że paczka waży aż 147 mb, to również może być problem)

Ja też wydaję wyspy z teksturami WGLa ale moje pliki pbo z teksturami nie przekraczają 50mb.

drabina

Chorąży

Chorąży

PostSo 21 sty, 2006 16:43

źle napisałem - to nie wyspa waży 147 mb, lecz paczka WGL :/

OFman

Chorąży

Chorąży

PostSo 21 sty, 2006 16:47

Tak paczka z teksturami WGLa waży 147mb...ale zaóważ, że w tej paczce są tekstury dla 3 wysp: Everonu, Malden i Kolgujeva. Niewiem czy już to zaóważyłeś ale tekstur z np Everonu nieda się łączyć z teksturami z np. Malden.
(próbuję zmiusić cię do myślenia co zrobić żeby ludzie zamiast ściągać paczkę 147mb ściągali tylko plik ok. 50mb, jak do tego nie dojdziesz to ci podpowiem :) )
PS. Plik wgl_texture_replacement_pack ma 131mb a nie 147. Czy napewno chodzi nam o tą samą paczkę WGLa?

drabina

Chorąży

Chorąży

PostSo 21 sty, 2006 17:03

domyślam się o co chodzi, lecz mimo wszystko - będzie to nieco ciżkie :lol:

OFman

Chorąży

Chorąży

PostSo 21 sty, 2006 17:09

chyba jednak się nie domyślasz bo to jest bardzo łatwe ;-)

drabina

Chorąży

Chorąży

PostSo 21 sty, 2006 17:13

no to chyba nie wiem ;-)

J.B. Hunt

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 21 sty, 2006 22:17

Ok. Troszke przesadziłem z tym ostatnim postem... ale już łyknąłem tableteczki i mi przeszło :P

Może ujmę to inaczej. Skoro jest już lotnisko (jedna droga+hangar = lotnisko :sciana: ) wojskowe, tylko takie nijakie, to może dałoby się jakimś niewielkim nakładem pracy (:spioch:) "letko" je zmodyfikować aby przypominało lotnisko :?:
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi.
Z wrogami sam sobie poradzę.

drabina

Chorąży

Chorąży

101st Paratroop

Major

Major

PostN 22 sty, 2006 14:04

Nazwijcie mnie głupcem ale ....

... PO CO BOISKO DO PIłKI NOżNEJ W OFP?? :?

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 sty, 2006 14:15

Dla dekoracji ;-) Niezłą robota drabina :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint