Teraz jest So 02 sie, 2025 21:49

Pozycje strzelców w pojazdach

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Komar

Szeregowy

Szeregowy

Pozycje strzelców w pojazdach

PostPt 26 maja, 2006 16:55

Witam nie bardzo wiem do jakiego dzialu zglosic moj problem, ale wydaje mi sie ze powinien byc tutaj. A wiec odkad zaczalem zabawe w sciaganie addonow wystapil u mnie pewin problem w grze- a mianowicie strzelcy w wiekszosci pojazdow jak np. m113 lub jeep z KM zamiast stac dumnie za swoim "gunem" oni pod nim klęczą. Co prawda nadal moga prowadzic ogien do przeciwnika ael wyglada to co najmniej dziwnie. Czy ktos moglby mi powiedziec w jaki sposob mozna przywrocic dawne pozycje strzelców?? Ciężko mi bylo znalezc ten problem w dzieki ocji szukaj dlatego go tu zamieszczam. Dzieki za uwage :)

101st Paratroop

Major

Major

Re: Pozycje strzelców w pojazdach

PostPt 26 maja, 2006 17:08

Komar napisał(a):Witam nie bardzo wiem do jakiego dzialu zglosic moj problem, ale wydaje mi sie ze powinien byc tutaj. A wiec odkad zaczalem zabawe w sciaganie addonow wystapil u mnie pewin problem w grze- a mianowicie strzelcy w wiekszosci pojazdow jak np. m113 lub jeep z KM zamiast stac dumnie za swoim "gunem" oni pod nim klęczą. Co prawda nadal moga prowadzic ogien do przeciwnika ael wyglada to co najmniej dziwnie. Czy ktos moglby mi powiedziec w jaki sposob mozna przywrocic dawne pozycje strzelców?? Ciężko mi bylo znalezc ten problem w dzieki ocji szukaj dlatego go tu zamieszczam. Dzieki za uwage :)

Nie za bardzo zrozumiałem. Ten błąd się pojawia w scągniętaych addon'ach czy podstawowych?

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

Re: Pozycje strzelców w pojazdach

PostPt 26 maja, 2006 17:09

Komar napisał(a):Witam nie bardzo wiem do jakiego dzialu zglosic moj problem, ale wydaje mi sie ze powinien byc tutaj. A wiec odkad zaczalem zabawe w sciaganie addonow wystapil u mnie pewin problem w grze- a mianowicie strzelcy w wiekszosci pojazdow jak np. m113 lub jeep z KM zamiast stac dumnie za swoim "gunem" oni pod nim klęczą. Co prawda nadal moga prowadzic ogien do przeciwnika ael wyglada to co najmniej dziwnie. Czy ktos moglby mi powiedziec w jaki sposob mozna przywrocic dawne pozycje strzelców?? Ciężko mi bylo znalezc ten problem w dzieki ocji szukaj dlatego go tu zamieszczam. Dzieki za uwage :)

Zarzuć jakiegoś screena... I prościej to opisz, bo niewiele z tego bełkotu zrozumiałem :roll:

Komar

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 26 maja, 2006 17:17

Ten może nie bład tylko "mała" zmiana wystepuje tak samo w addonach jak i w podstawowej wersji. Chodzi o to że np. strzelec m113 zamiast stac na nogach i trzymac swoj KM on klęczy pod nimi wygląda to tak jakby KM sam sie obracal. To samo jest w jeepie z KMem. Ale kideys zanim zaczalem sciagac addony wszystko wygladalo normalnie. Odkad zaczalem sciagac addony to "cos" sie zmienilo...

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 26 maja, 2006 17:26

Komar napisał(a):Ten może nie bład tylko "mała" zmiana wystepuje tak samo w addonach jak i w podstawowej wersji. Chodzi o to że np. strzelec m113 zamiast stac na nogach i trzymac swoj KM on klęczy pod nimi wygląda to tak jakby KM sam sie obracal. To samo jest w jeepie z KMem. Ale kideys zanim zaczalem sciagac addony wszystko wygladalo normalnie. Odkad zaczalem sciagac addony to "cos" sie zmienilo...

Pokażesz tego screena czy mam zamykać temat? Nie pomożemy Ci, nie WIDZ¡C na własne oczy problemu... Instalowałeś ostatnio jakieś animacje?

Komar

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 26 maja, 2006 17:29

Pewnie mnie zabijecie... Ale jak sie robi screeny w OFP ??? Nigdy to mi nie bylo potrzebne... :oops:

101st Paratroop

Major

Major

PostPt 26 maja, 2006 17:39

Komar napisał(a):Pewnie mnie zabijecie... Ale jak sie robi screeny w OFP ??? Nigdy to mi nie bylo potrzebne... :oops:

Jest taki przycisk Print Screen na klawiaturze. Wciskasz go w danym momencie, wchodzisz w painta, robisz "wklej", zapisujesz jako JPG, umieszczasz na stronce gdzie się umieszcza screen'y i dajesz nam link do tego screen'a.

Lewy

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 26 maja, 2006 17:40

Zdjecie mozesz umiescic np. na www.imageshack.us :)
wchodzisz na strone, klikasz przegladaj, podajesz sciezke do obrazka, klikasz host it i masz pozniej 4 linki... wybierasz pierwszy, kopiujesz i podajesz tutaj :)
"Ideą naszej Ery jest życ na Plusie i mówić Heyah to Samych Swoich!!!"

L3V7 ZIOOOM xD

Komar

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 26 maja, 2006 17:48

Komar

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 26 maja, 2006 18:01

Dobra dzieki za probe pomocy ale jednak opf juz przinstalowywalem z innych powodow juz chyba z 10 razy i zawsze ten problem wystepowal. Teraz juz nie mam ochoty przeszukiwac 5 gb wszystkich addonow w poszukiwaniu tego jednego "kreta" cóż. Pozostaje mi chyba tylko nieuzywanie tych pojazdow. Ale jeszcze raz dzieki za probe pomocy! :(

101st Paratroop

Major

Major

PostPt 26 maja, 2006 18:18

YacieK napisał(a):10 razy? I niepomaga? :neutral:

Przeinstalowa znaczy- odinstalowac odpowiednim programem (Windowsa- dodaj/usuń programy lub własnym programem uninstall OFP) - skasowac cały katalog z tego co pozostało z OFP po odinstalowaniu i dopiero ponownie instalowac OFP. Nie ma bata - musi by dobrze.

Yaciek ma rację, gdyż instalatory usuwają ( przeważnie ) tylko znane ( czyt. zainstolowane przez nie ) pliki. Czyli wychodzi na to że folder addon's z nieznanymi plikami ( czyli pododawanymi przez ciebie addon'ami ) nie został usunięty i wadliwy addon został.

Komar

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 26 maja, 2006 23:40

To fakt ale ja nie chce usuwac wszystkich plików z opf mam na mysli folder addons, poniewaz strace wszystkie addony i zajmie mi kupe czasu sciagnecie ich zpowrotem. To juz w takim wypadku wole zeby zostalo tak jak jest...

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 26 maja, 2006 23:48

To wywal je do nowego folderu i po reinstalce wsadzaj po kolei, za każdym razem sprawdzając, czy jest ok, jak znów się takie krzaki pojawią, to będziesz wiedział, przez który addon
Obrazek

Powrót do Operation Flashpoint