Był przecież generał Rómel (dowodził w pewnym momencie obroną Warszawy)...
Btw. Niezły miał On zarost (mam gdzieś jego zdjęcie na dysku) ¦miesznie wygladał z tymi wąsami :d
Chodzi mi o wersje 251 kfz-ta. A co wy się tak czepiacie literówek?
Volt_Rommel-pustynny list, dowodził Africa Corps, miał dużo sukcesów. Bronił normandii. Popełnił samobójstwo.
Rómel-Polski generał, dowodził obrona warszawy. Podpisał akt kapitulacji. Nie wiem dokładnie, co się z nim potem stało.
Po zamachu w Wilczym Szańcu był Rommel jednym z podejrzanych o zamach i 2 miesiące póżniej zmusili go do samobójstwa (żeby sie nie zbłażnić i nie być rozstrzelany przed ludzmi). Pustynny lis to jego przydomek od sukcesów i sprytu na pustynii.
No ci tłumacze Różnice między Rommlem a Rómelem! JEZU CO ZA REFLEKS! Chyba nawet dziecko z downem by sie szybciej skapło. A z wrześniem kojarzy się list i von Kluge.
Jakbyś nie wiedział - każdy forumowicz tutaj zna WSZYSTKIE RĂ“żNICE miedzy Rómlem a Rommlem....i uczą też tego w szkołach....więc narazie dobranoc martinku :*
PS- coś ci sie nie podoba w dzieciach z Downem ? Nawet ja nie mam o sobie tak niskiej samooceny...
Zaitsev - jakie jest "stadium zaawansowania" moda ?
Martinowi chodziło od początku o gen. Rómla (ten Rommel zapewne dlatego był przytoczony bo myślał że Voltowi chodziło o Rommla)...
O ile wiem to Rommel popełnił "samobójstwo" po przez otrucie się (wybral mniejsze zło- cz. dobro swojej rodziny oraz zachowanie dobrego imienia) a oficjalnie podano że zginoł w "wypadku" (spowodowanym przez aliancki samolot który ostrzelał samochód w którym jechał )...
a był jeszcze gen Romer... Ktoś pytał, jaki jest stopień zaawansowania modu - prace posuwają się naprzód, choć straciły nieco impetu z uwagi na rok szkolny, co rozproszyło uwagę niektórych członków ekipy. Przybywa skryptów, modeli, slowem dzialamy. Ku rozpaczy jednych i radości innych...