Teraz jest Pt 19 cze, 2026 11:03

Patriotyzm i Flashpoint

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

STW

Kapral

Kapral

PostŚr 25 sie, 2004 22:34

{Kuba}Treść Twojego posta została usunięta przez moderatora gdyż była ona obraźliwa w stosunku do innego użytkownika. Przypominamy ze obrażanie innych userów jest na tym forum zabronione przez regulamin i że mogą być za to wyciągnięte konsekwencje.

Innymi słowy albo bedziesz przedstawiał swe argumenty w kulturalny i nie obrazajacy nikogo sposób, albo się pożegnamy.... Zwłaszcza ze nie jest to Twoja pierwsza wpadka....

Obraża mnie ostatnie zdanie powyższej wypowiedzi SiDa, wytnijcie to!
Ostatnio edytowano Cz 26 sie, 2004 13:28 przez STW, łącznie edytowano 1 raz

Jon

Generał

Generał

PostŚr 25 sie, 2004 22:38

Panowie, wyluzujcie. :???:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Gjenierał Platon

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 25 sie, 2004 22:44

STW napisał(a):A jeśli Rosjanie zaatakowaliby Polskę, jeśli kiedyś w przyszłości tak się stanie?

rosja zaatakowałaby Polske ? :twisted: maja jakis powod ? , fakt ruscy z armią wysoko stoją i daliby radę ale przeciez my jestesmy w nato i inne kraje członkowskie z pewnoscia stawiłyby opór najeźdźcom , narazie nie ma nawet mozliwosci aby Rosja zaatakowala Polske bo oba kraje nic do siebie nie maja
Obrazek

STW

Kapral

Kapral

PostCz 26 sie, 2004 13:36

To że napisałem iż w przyszłości nas zaatakuje Rosja to jest przykład, kto wie co będzie w przyszłości. Zamiast Rosji mogą to być niemcy, Francuzi, Anglicy, Amerykanie, Irakijczycy, Irańczycy, Albańczycy itd.

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 26 sie, 2004 13:43

STW napisał(a):To że napisałem iż w przyszłości nas zaatakuje Rosja to jest przykład, kto wie co będzie w przyszłości. Zamiast Rosji mogą to być niemcy, Francuzi, Anglicy, Amerykanie, Irakijczycy, Irańczycy, Albańczycy itd.

Zapomialeś o Azeberdżaninach :twisted: Czy aby troche nie przesadzasz?

Mcr

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 26 sie, 2004 13:56

Patriotyz to dla mnie rzecz bardzo ważna. Pomyślcie: w wypadku wojny nasze władze uciekają za granice a my musimy bronić Polskich granic. Przecież nikt nie chciałby umierać za polski rząd ale czy nie chcielibyście bronić ziemi, na której się urodziliście i wychowaliście, na której urodził się Mikołaj Rej, który powiedział "Polacy nie gęsi swój język mają", na ziemi za którą gineli nasi przodkowie. Przecież Nasz Kraj miał dobre i złe chwile ale trzeba być razem z nim. :???:

STW

Kapral

Kapral

PostPt 27 sie, 2004 20:51

Fakt, to prawda, najszczersza prawda. Mimo że w obecnej sytuacji nie jest najlepiej my powinniśmy zadbać o to aby w przyszłości coś takiego się nie powtórzyło! Co do wojny to sami wiecie, nie stać nas :twisted:

Aby trochę nie przesadzam 8)

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostPt 27 sie, 2004 22:11

ehh polscy politycy zamiast kraść daliby kase na polski samolot jakiś(PZL 578 Jerzy :P trzykrotnie przekracza prędkosć dźwięku a zwrotnością i uzbrojeniem dorównuje MiGowi-29 i F-22 :twisted: :P)
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy

STW

Kapral

Kapral

PostPt 03 wrz, 2004 15:23

Po za tym nie chcę mi się wierzyć (mam nadzieje że się mylę) że te badanie są adekwatne do rzeczywistości. Skąd mój wniosek? Bo czasami oglądam Wiadomości i nieprzerwanie słyszę tylko o nowych aferach

W całej polskiej warstwie rządzącej nie ma ani jednego patrioty. Gdyby był przynajmniej jeden to by starał się tyle ile może, a nawet tyle ile nie może żeby te afery nigdy się nie wydarzyły.
Powiem to po wojskowemu: Takie rzeczy obniżają morale!
Ludzie oglądają Wiadomości i słyszą o kolejnych hańbiących wydarzeniach. Nie ma co się dziwić ze wszyscy chcą wyjechać za granicę, wolą być patriotami typu "Ameryko kocham twoje pieniądze".
Sam nie dowierzam w te 10%, pewnie w krajach dobrobytu jest ich więcej ale polski patriota jest dziesięć razy cenniejszy.

Mrocz

Chorąży

Chorąży

PostPt 03 wrz, 2004 16:18

Kurcze ludzie :] Ja tu się zapisałem bo chciałem dzielić poglądy na temat gry OFP... Myslałem, ze będą tu zwykli gracze :] A jednak trafiłem na grupę inteligentnych :P waczdog ( jak to się piszę ) Wręcz wzruszzyłeś mnie swoją wypowiedzią :] Niby mam dopiero 16 Lat, i nie ukrywam dzieckiem jeszcze jestem... Ale w sumie, każdy z was ma odrobinę racji....

@ Berna- Twoje słowa mają odrobinę racji, gdyż Gry Komputerowe, są czymś w rodzaju literatury 20 wieku... Większość młodych ludzi woli grać w gry niż czytać Pana Tadeusza, gdzie pokazano Miłość do ojczyzny zwaną Patriotyzmmem.. Gra OFp równierz pokazuje to uczucie....

@Waczdog ( pozwól, ze dopuki nie nauczę się pisać twego imienia tak bede pisał je )- Też masz racje, bo o ile Gra ta ukazuje Patriotyzm, nie można tego uczucia oceniać na jej bazie... Gdyż w prawdziwym życiu nie wiadomo jak byś postąpił....

@STW- Wybacz nie chcę być nie miły... Ale ty jeden nie masz tutaj racji.... Popieram to co mówili przedmówcy... Patriotyzmn ukazuje się tylko w chwilach Ekstremalnych... I nie da ich się policzyć....

PS. Ja twierdze, ze mimom wszystko Patrioptą NIE jestem.... Moze to ma z moimi przyszłymi planami... Kuzyn mojego Kolegi ma wtyki w Akademi Lotniczej w Texasie... Planuję tam polecieć i byc w przyszłości pilotem śmigłowców ( moje marzenie ) Ale... Kto wie, moze patriotyzm uaktywni się we mnie jak będe starszy... :] Narazie mimo wszystko lubie ansz kraj... Ale nie kocham, bo żeby mieć wspaniałe życie w dostatku itd... To w polsce trzeba się WYJ¡TKOWO STARAÆ!!

PS2. Mam nadzieje, ze mój post zabrzmiał inteligentnie :D
"Nie wie jakiego sprzętu będziemy używać w III Wojnie ¦wiatowej, ale w IV Wojnie ¦wiatowej będziemy się tłuc kamieniami i kijami"
Albert Einstain

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostPt 03 wrz, 2004 16:47

Mrocz nie tylko wyjątkowo starać ale i być wyjątkowo sprytnym żeby mieć układy. A żeby mieć układy - łapa.
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy

Mrocz

Chorąży

Chorąży

PostPt 03 wrz, 2004 18:25

Ooooo Właśnie to też CZASAMI!! Bo jak się nie ma układów, to trzeba się starać.... mam nadzieje, że Polska kiedyś będzie taka ładna, czysta, bez żylów na ulicach, Z małym Bezrobociem... Są to jednak idealistyczne poglądy raczej nie możliwe, przez tych pawianów z Sejmu... Ehhhhh....... Jak ja mam ochotę wkroczyć z jakims Teamem Uzbrojonym w M4, M4 z granatnikiem M249 I rozwlaić tych "polityków" świat byłby bez nich piękniejszy.....
"Nie wie jakiego sprzętu będziemy używać w III Wojnie ¦wiatowej, ale w IV Wojnie ¦wiatowej będziemy się tłuc kamieniami i kijami"
Albert Einstain
Poprzednia strona

Powrót do Off-topic