Teraz jest So 05 lip, 2025 17:23

VILAS Arma addons

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

Klamacz

Kapral

Kapral

PostPn 30 kwi, 2007 15:29

Co do USCM - mam dużo materiałów z mundurami, opancerzeniem i wyposazeniem Space Marines. Będzie można poprawic - bo teraz wyglądają bardzo ubogo... BDU w kolorach jakie zrobił klamacz mają tylko operatorzy Smart Gun. Kolorystyka do poprawienia - musi byc spłowiała z prześwitujacą fakturą ripstopu. Oficer w czapce powinien miec mundur oliwkowy. Na ramionach powinny byc badge bojowe Marines a nie Floty. Posiedzę trochę nad tymm i pokazę o co chodzi Sam APC za jasny - kolor powinien byc bardziej oliwkowy i ciemniejszy. W ogóle to witam chłopaki i cieszę się że moze uda sie znów coś nam razem wysmazyc

mialem tez sie tym pobawic, ale chetnie odpuszcze, widzac, ze masz wiecej materialow
Za to brak smartguna mnie meczy, wiec jak ktos ma zdjecia, plany, rysunki itp (dobra jakosc zalecana) to poprosze na klamacz-at-gmail.com
Obrazek Obrazek
etat: dostarczyciel sprawiedliwosci dziejowej

topas

PostPn 30 kwi, 2007 15:35

:grin:

Lekarz i dziewczyna natarczywie odradzaja sleczenie przed kompem niestety (nawet 8godz w pracy to wiecej niz max dziennie), ale planuje powrot do aktywnosci, wypuszczenie nieszczesnego ViBi, no i w koncu pomoc Vilasowi przy woodlandzie. Zobaczymy... :neutral:

PS: Grom sprawia mase frajdy. Pionizej chlopaki w drodze na akcje, ze wsparciem z powietrza ;-)
Obrazek

Klamacz

Kapral

Kapral

PostWt 01 maja, 2007 16:47

YacieK napisał(a):Kilkanaście minut "pimp my texture" Klamacza ;) Efekty niżej. Marine ma kamizelkę i ochraniacze w kolorach używanych przez sierż. Apone. BDU od szer. Vasquez. Osobiście wolę BDU Hicksa :) i jego odmainę pancerza. Też będzie ;)

swietne :)

YacieK napisał(a):Klamacz - smartgun powiadasz? To nie problem :) Problem w SDK - bo powinien by zamontowany w jarzmie podczepionym do pancerza. A tu BIS dalej w kulki leci ...
[ig]http://img413.imageshack.us/img413/5194/smartgunyx4.jpg[/img]

tak, widzialem ten model, ma ze 30 000 face'ow, wiec do lowpoly to on nie nalezy :P Aktualnie robie swoj, jestem gdzies w polowie drogi, mysle ze zamkne sie w 2000-3000 face'ow a z tego szczegolowego sprobuje zrobic normalmape.
Co do SDK, wiem, zdaje sobie sprawe ze niemozliwym jest teraz podlaczenie tej broni do zolnierza w sensowny sposob. Najwyrazniej poczekamy na SDK :)
Obrazek Obrazek
etat: dostarczyciel sprawiedliwosci dziejowej

Jon

Generał

Generał

PostWt 01 maja, 2007 17:29

a z kim oni będą walczyć?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Firefly

Kapral

Kapral

PostCz 03 maja, 2007 20:59

Propozycja na addon dla Vilasa lub Yacieka ew. kto podola :)

http://www.moto.wp.pl/kat%2c15953%2cwid ... caid=13adc

Naszla mnie tez taka mysl nieprzemyslana ;). Czemu addony z Aliens sa w temacie "polskie addony"?? Czyzby pasazerowie Nostromo byli z pochodzenia Polakami czy moze zatrudniajaca ich firma byla z Polski?? ;)

Firefly

Kapral

Kapral

PostPt 04 maja, 2007 00:15

vilas napisał(a):Dzika pod OFP już zrobiłem

A znajdzie sie w packu do Arma?

topas

PostPt 04 maja, 2007 14:14

Obrazek Obrazek

Guerilas w wersji trendy, lekko ucywilnieni. A co! Idzie lato, chlopaki beda chyba zadowoleni. Ogólnie pomysl jest: "idziemy w detal", na razie sa buciki, koszulki, beda kieszenie na bojowkach i co mi jeszcze do glowy przyjdzie. :D

Aha, mysle nad jakims logo dla jednostek, beda mieli opaski na ramieniu.
No to sie trzymajcie, dobra robota z marines!

Spadam nad jezioro :P

Cooba

Kapral

Kapral

PostSo 05 maja, 2007 15:16

Uzywam 3 addonow spośród smakołyków Vilasa i mam czasami pewien komunikat.:

cannot open object vilww2\f2g.p3d

Zapodane mam:
vilas_mod
vilas_pol
vilas_gue

Wszystko aktualne na dzień 30.IV.

EDIT: No wiec sprawa wygląda tak że guerillas powodują owy błąd. o ile sprawa przy hostowaniu nie jest zbyt problematyczna to dedykowany serwer wywala misje i lipa.
gdy kobieta dziś nie może to edytor ci pomoże

Cooba

Kapral

Kapral

PostSo 05 maja, 2007 21:16

To pojawia sie gdy tylko jakikolwiek koles z guerilla jest na mapie podczas odpalania misji. U mnie pojawia sie w edytorze gdy tworze misje i testuje rozne rzeczy.
Dodam jeszcze ze polscy zolnierze z vilas_pol maja kłopoty z granatami RGO. Wystepuje ten sam problem co we wczesniejszych wersjach ArmY. Tzn. czasami granaty mozna uzyc a czasami nie mimo ze ma sie je w ekwipunku. To jednak nie tanowio tak duzego problemu na chwile obecna gdyz missionmaker moze dodac amerykanskie granaty w edytore i juz. NAtomiast tak jak napisalem...
cannot open object vilww2\f2g.p3d ...powoduje ze dedyk wywala misje :neutral:

Byłoby super jakby udalo sie znalezc bład i to naprawic.
Pozdrawiam...i wogole gratuluje tych addonków Vilas.

Cooba

Kapral

Kapral

PostN 06 maja, 2007 00:04

Tu nie chodzi o kondtrukcje misji. To moja misja wiec wiem co tam jest, ale to akurat nie wazne. Po prostu włączam edytor, kłade ludka z GUE, daje podgląd i wtedy juz wyskakuje mi taki komunikat. W folderze addons nie mam zupelnie zadnych innych addonow z wyjątkiem tych trzech wymienionych. Wersje GUE mam z forum BIS z 30.IV.

Co do granatow. Przyjzalem sie problemowi lepiej w edytorze. Otoz Desert Commando M4 i Commando M4 nie moga uzyc Twoich granatow. Reszta jednostek sposrod Polakow nie ma tego problemu (choiciaz sprawdzilem jakies 70%)

Smookie

Chorąży

Chorąży

PostPn 07 maja, 2007 19:47

Może niezbyt trafne miejsce na to pytanie, ale chciałbym się dowiedzieć czy wiadomo może jak zrobić optykę do broni w p3d i jakie nadać selekcje?

Zabix

Major

Major

PostPt 08 cze, 2007 23:21

Vilas, nie wiem dlaczego posiadasz addony z LWP mod gdyż link otrzymali tylko Yaciek i Topas. Także proszę ich nie wydawać w swoich żadnych packach i nie firmuj ich swoim nickiem. Nie wiem jak to się stało, że je masz. Ok, zająłeś się już nimi i jeżeli będziesz je wydawał to tylko oddzielnie, jako LWP mod a nie jakies "vilas packi".

Jako że użyczyłem wam te addony w celu przerobienia ich pod ArmA mają one wyjść jako kompletnie oddzielny addon nie związany z twoimi packami.

Zabix

Major

Major

PostPt 08 cze, 2007 23:25

Tak, proszę je oddzielić i usunąć z twoich packów.

Czy nie jasno się wyraziłem? Nie chce abyś firmował te addony, ma to być wydane jako LWP mod albo w ogóle.
Ostatnio edytowano Pt 08 cze, 2007 23:28 przez Zabix, łącznie edytowano 1 raz

Zabix

Major

Major

PostPt 08 cze, 2007 23:30

STAR był wydany już dawno w WPS mini mod, ten co był w LWP mod to miał tylko zmodyfikowane tekstury, także róbcie z nim co chcecie. Moja prośba tyczy się Gaza, ASU, TOPASa i bodajże SKOTA (nie jestem pewien czy był w tym pbo co wysłałem wam).

Zabix

Major

Major

PostPt 08 cze, 2007 23:35

vilas napisał(a):SKOT jest kompletnie nowym moim modelem, czyli GAZ 69 out dzisiaj

Ok, co do SKOTa po prostu nie byłem pewny. LWP też miało swojego ale Jack_410 jakoś się nie palił z podesłaniem go komuś.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault