Teraz jest Śr 10 wrz, 2025 08:26

ASG

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 cze, 2006 19:16

javelin napisał(a):...
Ale rzepy to akurat zaleta (chyba jedyna). Szybkie i łatwe otwieranie ładownic, i równie szybkie ich zamykanie. A że są głośne? Cóż, jeśli musisz otworzyć ładownicę i wyjąć z niej maga, to znaczy że już jednego oprózniłeś - a to zapewne zrobiło nieco więcej hałasu :P W końcu to kamizelka dla żołnierzy, a nie dla niedzielnych komandosów strzelających z cichych zabawek na plastikowe kuleczki :) . Tylko dodatkowo wzmocniłbym te rzepy pojedyncza napą, jak w amerykańskich LBV, bo rzepik lubi się zabrudzić błotkiem i już nie trzyma tak mocno jak powinien.
...

Nie bijcie :P Ja mam lubawe :P
Pas parciany jaki miała wymieniłem na zielony WP, poza tym... rzepy mi sie jeszcze nie uwaliły a mam ją od ponad roku. Jedyny problem to to iż szycie rzepu się powolio rozrywa a same rzepy sie prują... :/
wersja normalna:
Obrazek
wersja z wspomnianą poprawką:
Obrazek

smola93

Porucznik

Porucznik

PostPn 26 cze, 2006 21:31

sjojok napisał(a):W przyszłym tygodiu go wypróbuje jak dojdzie paczka sam się zdziwiłem jak taka CYMA coś tak ładnego zrobiła z wyglądu dużo ładniej wygląda niż AK od cyberguna tylko nie wiem jak w środku jest....

To podobno jest coś w stylu histori shotguna M3000 CG i m47 DE czyli poprostu jest to ta sama giwera tylko żę pod logiem cymy a nie cg ;) (tak przynajmniej na WMasg.pl piszą)

javelin

Kapral

Kapral

PostWt 27 cze, 2006 00:57

Dzygi napisał(a):[...] rzepy mi sie jeszcze nie uwaliły a mam ją od ponad roku. [...]

Posiedź dłużej w lesie i poczołgaj się trochę w błotku to zobaczysz :P

Moje główne zarzuty co do lubawki:

Wchodzą do niej tylko 4 magi - śmiech na sali, kilkadziesiąt lat temu to jeszcze nie było nic niezwykłego, ale dziś? 8 magów to absolutne minimum!

Jak już kolega wspomniał - wszystkie obszycia, paski itp są czarne :?

ładownice są zbyt głębokie - MON chyba się za bradzo bał żeby żołnierze nie gubili magazynków :lol: Za to wyciągnąć maga z takiego wora...

Brak chwytu ewakuacyjnego,

Zsuwają się z ramion, trzeba krzyżować szelki na plecach.

Widać tu wyraźną inspirację amerykańską LBVką, ale coś chyba nie wyszło - jeszcze 2 tygodnie temu używałem ITLBV i nie narzekam - bardzo wygodna, sensownie i wygodnie rozmieszczone łądownice (po bokach i pod skosem). Niestety Lubawa - to byłby dobry sprzęt 30 lat temu... Choć i tak jest o niebo lepsza niż szelki-dusicielki :lol:
Legio Patria Nostra

Obrazek

Interceptor

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 27 cze, 2006 07:55

W chest rigach (np. chociażby chińczyk z MIWO) również nie uświadczysz chwytu ;-)
AMD Athlon 64x2 3600+MHz/Galaxy GF7900GS 256mb/ GoodRam 1024mb/ Seagate 160GB

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostWt 27 cze, 2006 08:32

javelin napisał(a):
Dzygi napisał(a):[...] rzepy mi sie jeszcze nie uwaliły a mam ją od ponad roku. [...]

Posiedź dłużej w lesie i poczołgaj się trochę w błotku to zobaczysz :P

Teraz to mnie uraziłeś :-x
Nie wiesz ile w niej "przeszedłem", a zdziwiłbyś się ile...

javelin napisał(a):Moje główne zarzuty co do lubawki:
...moje też
javelin napisał(a):Wchodzą do niej tylko 4 magi - śmiech na sali, kilkadziesiąt lat temu to jeszcze nie było nic niezwykłego, ale dziś? 8 magów to absolutne minimum!

Jak już kolega wspomniał - wszystkie obszycia, paski itp są czarne :?

ładownice są zbyt głębokie - MON chyba się za bradzo bał żeby żołnierze nie gubili magazynków :lol: Za to wyciągnąć maga z takiego wora...

Zsuwają się z ramion, trzeba krzyżować szelki na plecach.

Co do kamizelek USA, owszem zgapili ... ale dlaczego to najgorsze...
Kiedys musieliśmy ewakulować kolesia z KT-12, która ma uchwyt.... i co tu dużo mówić... uchwyt poszedł się je...

Hmmmm.... polecam natomiast najnowsze dzieło :P pas taktyczny WP (panelowy), chodzi wersje z gąbkowymi szelkami.

javelin

Kapral

Kapral

PostWt 27 cze, 2006 13:25

W polskim sprzęcie chwyty ewakuacyjne jeszcze raczkują :P Ale niektóre kamizelki np. z MIWO mają już porządny :) LBV teoretycznie nie ma uchwytu... ale poprzeczka między szelkami dobrze się sprawdza w tej roli :D
Legio Patria Nostra

Obrazek

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostWt 27 cze, 2006 14:46

javelin napisał(a):W polskim sprzęcie chwyty ewakuacyjne jeszcze raczkują :P Ale niektóre kamizelki np. z MIWO mają już porządny :) LBV teoretycznie nie ma uchwytu... ale poprzeczka między szelkami dobrze się sprawdza w tej roli :D

O ile dobrze pamiętam to nawet OLVałki nie mają uchwytu....

zygomir

Kapral

Kapral

PostPt 30 cze, 2006 10:25

Wy tu panowie o strojach itp. a ja biedny żuczek zapier...dzielam w TESCO ("Dla Ciebie, dla rodziny" :D) za marny grosz żeby uzbierać na pierwszy pożądniejszy karabinek i jakiś wojskowo wyglądający ciuch :D //Ak-47 - spręzynowy ^_^
Forever Punk!

javelin

Kapral

Kapral

PostPn 03 lip, 2006 23:09

Heheh, przykre :) Mi wystarczyło 1,5 miesiąca w Norwegii żeby kupić rasowe strzeladła i jeszcze bardziej rasowe oporządzenie :P :D A za miesiąc wybieram się znowu i po powrocie kupuję snajperskie m700.

Albo jak mi do reszty odbije i/lub dużo zarobię to nawet m249 :roll:
Legio Patria Nostra

Obrazek

Grey

Chorąży

Chorąży

PostWt 04 lip, 2006 08:36

Super. Bardzo sie cieszymy :)

Odnosnie chwytu i kamiezelek
http://www.recon.net.pl/equip/iifs/iifs.php

Moj kumpel ktory szyje profesjonalne kamizelki
( http://www.allegro.pl/item113667412_kam ... _1zl_.html )
mowil, ze problem nie w samych chwycie, a wzmocnieniu wzdluz kamiezlki tak, by ciagniecie wytrzymala.
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Interceptor

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 04 lip, 2006 10:26

Moj kumpel ktory szyje profesjonalne kamizelki
A kto nie wie że Orkan szyje kamizelki?! ;-)

Ja właśnie dorwałem kontraktową bluze BDU :grin:
AMD Athlon 64x2 3600+MHz/Galaxy GF7900GS 256mb/ GoodRam 1024mb/ Seagate 160GB

javelin

Kapral

Kapral

PostWt 04 lip, 2006 17:00

Grey napisał(a):Super. Bardzo sie cieszymy :)

Ej no, chciałem się pochwalić i zachęcić wszystkich do wyjazdu do tego pięknego skandynawskiego kraju :PPP

A Orkan kamizelki szyje zawodowe. Co do wzmocnienia samej kamizelki - w ostatnich jego modelach taśma chwytu ewakuacyjnego przebiega przez całą długość tylnego panelu kamizelki i wygląda nie-do-zajebania, więc chyba problem rozwiązał na dobre :spoko:

PS. - był ktoś z forumowiczów na zlocie w ładzy pod Opolem w ten weekend? Bo może się poznaliśmy i nie wiemy nawet o tym? :P
Legio Patria Nostra

Obrazek

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostWt 04 lip, 2006 19:25

javelin napisał(a):
Grey napisał(a):Super. Bardzo sie cieszymy :)

Ej no, chciałem się pochwalić i zachęcić wszystkich do wyjazdu do tego pięknego skandynawskiego kraju :PPP
...

Wole zostać w Polsce i zarabiać mniej...

zygomir

Kapral

Kapral

PostŚr 05 lip, 2006 16:36

hehe... a mnie awansowali :D
od przyszłego tygodnia jestem ochroniarzem 8)
Forever Punk!

brambi

Chorąży

Chorąży

PostSo 15 lip, 2006 13:56

Mój pierwszy asg http://www.military.pl/?prod=63&cat=28 byłem niedawno na mojej pierwszej strzelance.Pistolet jes bardzo dobry.Zamierzam dokupić do niego karabin http://www.military.pl/?prod=83&cat=30
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic