Teraz jest Śr 10 wrz, 2025 06:15

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Sgt.Wcisło

Chorąży

Chorąży

PostN 10 lip, 2011 17:15

No na poprzednim ACRE nie było żadnego kontaktu z puszkersami poza radiem.

Jon

Generał

Generał

PostN 10 lip, 2011 17:42

...podczas walki, owszem. Realistycznie zresztą. Gdy siedzieli wysunięci, można było gadać bez problemu.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

KonradPL

Chorąży

Chorąży

PostN 10 lip, 2011 17:52

Nowe ACRE jest супер koniec tematu.

psycho081

Porucznik

Porucznik

PostWt 12 lip, 2011 21:05

Ahh Konrad, Ty nasz poligloto!

Jon

Generał

Generał

PostŚr 13 lip, 2011 23:52

Oj kiepsko dziś było, kiepsko...

Panowie, bo niektórzy mają ostatnio wyraźne ADHD przy samochodach...
- nie wysiadamy bez rozkazu gdy wali do nas wróg, jeden dziś zapłacił za to życiem
- nie biegamy przy pojazdach jakbyśmy mieli owsiki w (_._), nie odbiegamy póki nie jest gorąco\nie ma takiego rozkazu
- jeśli jedziesz na patrol jedziesz powoli, pojazd ZAWSZE za piechotą
- nie stoimy (na piechotę) na środku drogi...
- sprawdzamy cele, NIE JESTEŚ PEWIEN = NIE STRZELASZ, ew. ostrzegawcza nad głową!

To samo też było wczoraj.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostCz 14 lip, 2011 00:00

- zachowujemy odstępy (żeby jeden pojazd się wbił przez przypadek to jeszcze można zrozumieć ale karambol całej kolumny? ;) )
- kiedy zatrzymujemy się na dłuższy postój to nie stajemy jak dupy wołowe tylko stawiamy pojazdy tak by dawały możliwie jak największą osłonę na wypadek gdyby "coś"... ot najprościej po obu stronach drogi w poprzek
- prowadzący lub dowódca mówi kiedy kolumna staje. Jeśli nie mówi... to nie dziwcie się, że są karambole :)
Ostatnio edytowano Cz 14 lip, 2011 01:16 przez szOpman, łącznie edytowano 1 raz

Donio

Porucznik

Porucznik

PostCz 14 lip, 2011 00:49

O tych jebanych odstępach trąbię od vanilli, kurwa :D

Ale przynajmniej pośmiałem się jak Wcisło dostał zderzakiem po tyłku :D
Obrazek
Obrazek

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostCz 14 lip, 2011 11:27

Nie no, jak chwilę po pierwszym dupnięciu poczułem kolejne i pojąłem o co chodzi, fakt też miałem sporo śmiechu ale mimo wszystko raczej nie powinny się takie sytuacje zdarzać... ;P

Jon

Generał

Generał

PostSo 16 lip, 2011 04:36

ACRE 1.3.416 naprawdę zaczyna mnie wkurzać swoim bullshitowym zrywaniem łączności radiowej.

Jestem niecałe 100 metrów od dowódcy operacji, z tym że on jest na wzgórzu, a ja w dolince - jednak, widzimy się. Nie ma między nami żadnej przeszkody. I co? "Jajco".

Dudi stoi po drugiej stronie kamienia. Wywołuję go z 10 razy, zero odpowiedzi. Na dole słyszę, że "przecież nic nie mówiłeś"... oczywiście Ci co są ze mną twierdzą inaczej.

Radkowi nie działa radio. Szopmanowi nie działa radio. Wcisło psuje się radio. Kto następny? Może TY? Takie to właśnie są efekty "pójścia z postępem" :/

Poza tym ostatnie dni były raczej dobre jeśli idzie o rozgrywki. VTS'owe gry pozostawiły bardzo miłe wspomnienia już z samej rozgrywki, bo paśniki to jak zwykle horror. Jeśli idzie o same misje, to też jest nieźle - mimo problemów radiowych dzisiejsze "Poszukiwania" Ghosta poszły bdb, misja na Duali też wyglądała, jakby miała się rozkręcić (padł serwer).

Ogółem, jest nieźle.

Inna sprawa jednak pany - Ci co mieli wczoraj problemy sprawdzić CBA i ACRE. Generał pojaw się wcześniej na TS to Ci spróbujemy dojść z tym do ładu.

I wyłaczamy animki Smookiego, żeby sprawdzić czy to nie przez nie crashe.

~ Ronald Reagan

Sgt.Wcisło

Chorąży

Chorąży

PostSo 16 lip, 2011 06:10

Ja żadnego problemu z radiem nie mam i nigdy nie miałem.

Jon

Generał

Generał

PostSo 16 lip, 2011 06:15

Może pomyliłem, ale ze 3 osoby już miały kwasy w radiem.

~ Ronald Reagan

Sgt.Wcisło

Chorąży

Chorąży

PostSo 16 lip, 2011 06:19

Też nie można mieć 100% zaufania do radia, czasem przerwie, czasem urwie czyli rzeczywistość. O ile dobrze mi się wydaje, fale radiowe przez kamień nie przejdą :P

Jon

Generał

Generał

PostSo 16 lip, 2011 06:46

Wcisło napisał(a):Też nie można mieć 100% zaufania do radia, czasem przerwie, czasem urwie czyli rzeczywistość. O ile dobrze mi się wydaje, fale radiowe przez kamień nie przejdą
...to chyba jednak nie za dobrze, bo gadałem z kolegami przez kamień który liczył sobie tak ze 3 razy tyle na wysokość i szerokość i bynajmniej nie staliśmy koło siebie, i jakoś taka tania PMR'ka szefa ochrony marketu dawała radę :)

Sądzę że kolega Killerek czy nawet tak pogardzani tu ludzie z FIA-KIA potwierdzili by moje doświadczenia z takowymi. Zresztą swymi PMR'kami porozumiewali się na trochę więcej niż my w armie... sam pamiętam jak miałem z nimi radiotele kupować, w ofercie realny zasięg taniej 150 zł bodaj PMR'ki, wynosił od 1 do 4-5 km, więcej na legalu chyba trudno wyciągnąć. Nie ma też mowy o takim idiotyźmie, że stoimy niecałe 100 metrów od siebie, widzimy się, i każdy z nas klnie że ten drugi nie odpowiada na radiu...

Zresztą - http://www.pmr.com.pl/ , cytacik:

Zasięg:

Generalnie zasięg zależy od zastosowanej anteny, mocy nadajnika i warunków otoczenia. Największe znaczenie ma rodzaj zastosowanej anteny. Pomimo tego iż modyfikowanie anten jest zabronione są one modyfikowane przez wiele osób.

Moc urządzenia PMR446 zgodnie z przepisami nie może przekraczać 500 mW. Dla porównania, moc domowego telefonu bezprzewodowego wynosi 10 mW.

Konfiguracja otoczenia Zasięg w km

Bezpośrednia widoczność (np. pomiędzy szczytami gór) do 70 km

Idealne warunki (np.jeziora) 5-6 km

Odkryty teren (pola, łąki) 4-5 km

Rzadka i niska zabudowa 2-3 km

Teren zurbanizowany Do 500m

~ Ronald Reagan

Jager

Major

Major

PostSo 16 lip, 2011 08:06

a ja mam z ostatnich dni same negatywne spostrzeżenia ...ogólnie to chyba ze dwie lub trzy misje strzelone w jakiś sensowny sposób - reszta dramat tak organizacyjny jak i samo zachowanie graczy. Szczególnie te VTSy...
Nawiasem mówiąc Plati i Generał powinni przejść jakąs unitarkę bo są kompletnie pogubieni - wczoraj wyraźnie to pokazali w czasie akcji to już nie ma czasu na tłumaczenie co kto i gdzie ma robić i dlaczego.

plati

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 16 lip, 2011 08:46

Wczoraj bodajże pogubiłem się na duali za drugim podejściem i w ostatniej misji, a tak co do duali to za pierwszym razem było nawet spoko ;) Mielismy z Szopmanem akcję niczym z filmu , ktos nas RPG'iem z lasu trafił ... trochę rzucało,ale Szopman perfekcyjnie wylądował i przynajmniej heli nie wybuchł ;) Jak już dotarłem z Szopem na moich plecach mniej więcej 200 m to nastąpil restart misji , ale jedym slowem zasuwanie z kumplem na plecach przez las było jak w filmie , brakowało jeszcze tam murzynów ktorzy by nas gonili z AK47 ;]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje