Teraz jest Pt 20 cze, 2025 19:15

Urban Dead - massively-multiplayer zombie apocalypse game

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostSo 12 sie, 2006 21:55

Co do dzielnic to najciekawsze są: Eastonwood i Brooke Hills, bo to jest mój teren działań. Jest do czego strzelać i nie ma nudy jak np w Shuttlebank.
Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 12 sie, 2006 22:03

Tygrys205 napisał(a):Co do dzielnic to najciekawsze są: Eastonwood i Brooke Hills, bo to jest mój teren działań. Jest do czego strzelać i nie ma nudy jak np w Shuttlebank.

Chodziło mi raczej o to, że dzielnice bez Mall'ów są nudne. W Mall'ach kwitnie życie towarzyskie, nietrudno znaleźć w okolicy zombie (zazwyczaj nie trzeba nawet szukać), a zaopatrzenie samo wpada w ręce :mrgreen:

Shuttlebank ma jedną podstawową wadę - w całej dzielnicy nie ma jednego (!) warsztatu samochodowego, a to jest najlepsze źródło paliwa. Bez tego w dzielnicy są zawsze problemy z uruchomieniem generatorów, a tym samym ze znajdowaniem czegokolwiek.

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostSo 12 sie, 2006 22:13

Shuttlebank teraz w ogóle nie ma zombie (przynajmniej od ostatniego razu jak tam byłem). A w Eastonwood jest dużo zombiaków. Siedze blisko PD i robie wypady po broń i na zedy i też przy tym dużo EXPie.
Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 13 sie, 2006 10:07

Zombie w Shuttlebank nie ma za wiele. Jeśli ktoś chce powalczyć niech idzie w okolice Merchant Crescent PD (posterunek już padł). Obsadzam narazie Fabian General Hospital w charakterze chirurga. Co zrobię dalej nie wiem. Skan z dzisiaj z Marfell Building:

Obrazek

Po Shearbank krótka rundka lecząco, barykadująca. Uczyniłem Derrington Building entry point'em. Można też wejść w południowo-wschodni róg St Luke's Cathedral.

Gliniarz z kolei zrobil skan z Whippey Building

Obrazek

...i zlokalizował zagrożenie dla Edmund General Hospital. Skok na miejsce, reperowanie barykad, eliminacja dwóch z trzech zombie i leczenie ocalałych - wzorowa operacja ratownicza.

Rots

Kapral

Kapral

PostN 13 sie, 2006 13:27

Po małym rajdzie po Shuttlebank padłem przed Fabian General Hospital i mam nadziej że nic mnie tam w najbliższym czasie nie zje. Zombie faktycznie niewiele ale jak na razie to dobrze dla mnie.
Druga postać siedzi bez ammo w Ruddlebank. Niedaleko mam Mall ale zanim sie tam dostanę.....

Het'z i Slaw's

Szeregowy

Szeregowy

PostN 13 sie, 2006 13:44

;] czy ja wiem czy nudzić? wszystko zależy jak sie sprawy potoczą;]... jak sie jest ciąglew przreżuwanym, rozrywanym albo duszonym, niemając możliwości expienia i reviva, lub odwrotnie jest sie ciagle head shotowanym, revivovanym albo ustrzelanym tuż po powstaniu to można sie lekko znerwicować, pozatym narazie mamy tylko punkt zborny i szczerze mówiąc niejestem pewien aktualności listy kontaktów która notabene jest "gdzieś" w topicu;]

edit: SLaw's expi lecząc i machając toporem w okolicy HQ, natomiast Het'z dzisiaj zbierał ammo, te 5ć pistoli i tyleż shotgunów żre ammo ładnie;/

Szpiedzy natomiast starają sie zebrać info na temat GKerów, ponieważ PK'erzy niezawsze są źli(killing a zombie spy, killing a PK, itd. ci.ężko naprawde stwierdzić;])
-Noob.
-Hymm, so noob whipped ya out of ur base?
-o.O? How?
-Anti Noob Tactic...

Remcio

Major

Major

PostN 13 sie, 2006 17:39

Przyszedł czas bym zasięgnął rady i starszych graczy. Wykupiłem już wszystkie treningi korzystania z broni, oraz barykadowanie budynków. Mam level 7, więc jeszcze nie mogę wykupić "łeb-szotów" i pytam ja Was, w co warto teraz inwestować XP? Może mógłbym Was na mapie znaleźć, przyłączyć się i wspomagać? Kogo Wam trzeba? Radio-operatora, medyka?
Obrazek

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostN 13 sie, 2006 17:45

Teraz możesz zainwestować, albo w jakieś umiejętności NecroTechu, albo zainwestuj w Body Building (przynajmniej ja tak zrobiłem).
Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 13 sie, 2006 17:47

Remcio napisał(a):Przyszedł czas bym zasięgnął rady i starszych graczy. Wykupiłem już wszystkie treningi korzystania z broni, oraz barykadowanie budynków. Mam level 7, więc jeszcze nie mogę wykupić "łeb-szotów" i pytam ja Was, w co warto teraz inwestować XP? Może mógłbym Was na mapie znaleźć, przyłączyć się i wspomagać? Kogo Wam trzeba? Radio-operatora, medyka?

Jeśli chcesz działać solo to polecam Shopping i Bargain Hunting. Szanse na uzupełnienie zaopatrzenia rosną niesamowicie.

# With only Shopping, the mall is the best place to search for both:

* Guns and ammo (better than the Police Department which is diluted by flare guns and flak jackets)
* First-aid kits (better than the Hospital diluted by newspapers).

# With Bargain Hunting, the searching the mall becomes at least twice as effective as PDs and Hospitals.

* The Mall Drug Store yields First-aid kits on 1 in 3 (33%). (48 AP yields about 16 First-aid kits.)
* The Mall Gun Store yields items on 1 in 3: Pistol Clips on 1 in 9, Shotgun Shells on 1 in 9, Pistols (partially loaded) on 1 in 18, and Shotguns (partially loaded) on 1 in 18. (40 AP = 36 Searches & 4 Reloads yields about 15 pistol rounds and 3 shotgun blasts. This is approximately enough ammo to kill 1 healthy flak-jacketed Zombie using a 65% to-hit rate.)

# It is not yet clear whether or not the Armory has higher gun/ammo success rates than a PD, but they are almost definitely still lower than the mall's.

Zresztą jest z tego korzyść również dla grupy.

Mając stały dostęp do amunicji łatwo zdobędzie się EXP na inne skille

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostN 13 sie, 2006 22:45

Voizey Drive Police Dept upadł... Nie wiem, jak to się stało, ale zalogowałem się, by sprawdzić, jak stoi sytuacja i z EHB nagle zrobiły się otwarte na ulicę drzwi, 16 zedów i 23 z 68 żywych w środku :/ Po wystrzelaniu amunicji uleczyłem infekcję i salwowałem się ucieczką wpierw do Methodius General Hospital, natomiast po stwierdzeniu, ze jest on jedynie VSB, udałem się kawałek dalej do Druce Row School. Jedno jest pewne - Pennville nie jest już tak bezpieczne, jak mogłoby się zdawać... Mam nadzieję, ze do jutra uda się dożyć a potem dajcie mi tylko ammo, a zrobię rozpierduchę :twisted: ( Big Bash is here )

Medyk po tragicznej śmierci we śnie został błyskawicznie uleczony w Gibsonton i udał się do Dunningwood, gdzie swoją ofertą skusiła mnie Hellear Boulevard Railway Station Małe grupki zedów i kilka pojedynczych okazów na ulicach

Policjant na razie koczuje w Rolt Heights ( Schreiber Drive Police Dept ), gdzie poprawione zostało bezpieczeństwo przez zamontowanie pakietu EHB. Na dziś zostanę w miejscu już - za duży ruch z mojego IP
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 14 sie, 2006 11:11

W Shuttlebank nudno. NecroNet z Marfell Building pokazuje co następuje:

Obrazek

Może w Merchant Crescent PD jest coś do roboty, ale poza tym nic. Na Drake Walk widziałem Rots'a, ale niestety leżał. Poza tym jest tam zombie z Brain Rotem, którego można by usunąć.

W okolicy Stickling Mall prawie nie ma zombie, ale załapałem się na ciekawą sytuację. Wszedłem żołnierzem do Owsley Crescent PD i stwierdziłem, że nie ma barykad. Zacząłem je wznosić, ale w tym momencie pojawiło się trzech zedów, czyli zdążyli w ostatnim momencie. Przywitałem ich ogniem kładąc jednego trupem i raniąć drugiego po czym wycofałem się. Wróciłem gliniarzem i okazało się, że został już tylko jeden którego wyeliminowałem m.in. trafiając flarą. Tym samym zombie zdołały utrzymać się w Owsley Crescent PD jakieś 5-10 minut.

Het'z i Slaw's

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 14 sie, 2006 16:36

remcio, zapraszamy do tymczasowego HQ w william avenue police depot w shuttlebank, a co do umiejętności to chwilowo niczego, chyba że constructing, bo niewiem jak tam kto z umiejętnościami stoji;]

jeden z moich szpiegów zmienił strony dzisiaj, ale mam nadzieje szybko go przywrócić do zdrowia;]

Het'z zaliczył kolejnego zombiaka natomiast slaw's biega i leczy kolesi w william av. tak powoli upływają dni...
-Noob.
-o.O? How?
-Anti Noob Tactic...

Remcio

Major

Major

PostPn 14 sie, 2006 16:48

To możemy sobie przez okno pomachać, bo przesiaduję w "the Buckrell Building", a do WAPD robię wypady by nazbierać amunicji i ponownie skryć się w bezpiecznym, EHB domku.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 15 sie, 2006 12:17

Jeśli towarzystwo z Shuttlebank chce zrobić coś dobrego niech ruszy na północny zachód. Okolice styku dzielnic Quarlesbank, West Boundwood, Gatcombeton i Shuttlebank wyglądają jak po przejściu huraganu. W samym Shuttlebank wkurzył mnie kompletny brak paliwa - nawet w Marfell Building generator stanął i nie mogłem sprawdzić NecroNetu (przynajmniej zrobiłem im barykadę VSB++, bo nie mieli nic). ruszyłem więc do najbliższych warsztatów samochodowych, a na miejscu zastałem ruiny.

W Shearbank stwierdziłem, że w mojej noclegowni w Nisbet Building jakiś kolo o ksywce Debris rozwalił generator. Musiałem podskoczyć do Stickling Mall i znaleźć nowy, a jako, że miałem paliwo to od razu uruchomiłem nowy. W dzielnicy zombie ilości śladowe:

Obrazek

żołnierz wykonał kolejną operację ratunkową. Tym razem odparłem atak zedów na Lessey Lane PD. Zlikwidowałem zeda wewnatrz i ostrzelałem znajdującego się na zewnatrz. Wzniosłem barykady i wycofałem się. W miejscu postoju dałem znać, że obiekt wymaga dalszego wsparcia.

Het'z i Slaw's

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 15 sie, 2006 14:11

szpiedzy mają ostatnio pecha... ciągle coś ich rozrywa i przeżuwa... no cóż... weżne że działają...

Slaw's i Het'z dalej w william av. kilka zombie zebrało sie pod oknami, może coś z tego będize niestety miałem braki w amunicji, zapraszam inych do tębienia żyjących inaczej;]
-Noob.
-o.O? How?
-Anti Noob Tactic...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry