SiD napisał(a):w tym domku mógłbyś popracować nad strychem, gdyż mam wrażenie, że dach zajmuje 2/3 objętości. Lepiej wyglądałby dom z betonowo-szarego materiału. Możnaby wówczas dorobić na przykład jakiś bród, dziury (od oderwanych fragmentów).
Strych pewnie jest, ale darowałem sobie zapewnianie możliwości korzystania z niego, bo były to dopiero początki. Jak już piasłem dorobie okienka tak że nie będzie to wyglądało to tak dziwnie. Co do ściany to raczej poszukam innej cegły - na tym drugim budynku, który robię, jest o niebo lepsza.
{dodane} A wygląda tak

SiD napisał(a):Irytuje mnie rzucanie światął an dom - albo ściana jest oświetlona albo nie - nie wiem czemu przy płaskiej ścianie połowa jest w cieniu, a druga nie. Raczej oświetlenie jest równomierne. Może inny rodzaj materiału? Btw warto zrobić kliknier, czy tam fundamenty (nie wiem jak to sie nazywa). Czyli zrobić ceglany spód, a później przejsć do malowanej azbestowej ściany.
Co do światła to nie wiem czemu tak jest, a co do tej podmurówki to również już pisałem, że chcę to zrobić - to elegancko rozwiązuje problem stawiania budynku na zboczu.