Teraz jest Wt 24 cze, 2025 15:11

PDA - Polska kampania robiona przez Polaków o Polakach.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PDA - Polska kampania robiona przez Polaków o Polakach.

PostWt 20 lip, 2004 09:15

Ten sam topic na starym forum

Fox napisał(a):Na Nogovie nigdy nie było tak spokojnie, jak jest teraz. Prawdopodobnie, za sprawą pokojowego kontyngentu Wojska Polskiego. Gracz wciela się w rolę szeregowego żołnierza obrony terytorialnej i za kilka dni odlatuje z powrotem do kraju. Jednak spokój na wyspie zakłócają zamieszki zorganizowane przez nieznanego dotąd wojskom muzułmańskiego przywódcy. Organizuje on zasadzki na polskie odziały, wśród ludności cywilnej wybucha panika. Główny bohater kampanii musi zostać dłużej i pomóc w uporaniu się z napastnikami; Dalsza część scenariusza jest jeszcze w fazie budowy :)

Bieżący stopień ukończenia kampanii

http://www.pda-flashpoint.int.pl/ - strona kampanii

(Jeśli autorzy kampanii chcieli by coś więcej napisać w pierwszym poście to prosze o skontaktowanie się ze mną przez PM)

Pietras_Stinger

Chorąży

Chorąży

PostWt 20 lip, 2004 10:36

No czekam z zniecierpliwieniem ale coś mi się ten muzułmański przywódca nie podoba. Nogova to jakaś wyspa ismamska czy co ?
P.S. Fajne Logo stronki !

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostWt 20 lip, 2004 12:55

No no może być niezła kampania screeny malowań pojazdów wydają mi się takie jakieś ciemne i dziwne... :neutral: Szkoda że sobie w nią pewnie nie zagram
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy

Met@l

Chorąży

Chorąży

PostWt 20 lip, 2004 13:16

czemu nie?? pewnie wyjdzie szybciej niż polska poicja :grin: więc teraz tylko czekać. czemu dziwne texturki?? textury są w porządku
życie jest piękne dopóki nie umrzesz

Szkoła jest jak Media Markt - powinni tego zabronić

Fox

Kapral

Kapral

PostCz 22 lip, 2004 10:26

Sorry, ale ten scenariusz był pisany na szybko ;). Znowu jest inny, najprawdopodobniej zaakceptujemy ten najnowszy 8) . Nie chcecie się może do nas przyłączyć?

Pietras_Stinger napisał(a):No czekam z zniecierpliwieniem ale coś mi się ten muzułmański przywódca nie podoba. Nogova to jakaś wyspa ismamska czy co ?
P.S. Fajne Logo stronki !

- dzięki za uznanie :lol:

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostCz 22 lip, 2004 12:25

Nogova i muzułmani... coś mi nie bardzo pasuje... Ale co tam kampania może być fajna. A ci muzułmanie będa mieli turbany ? Może i akcje t(za duzo tego było ale wiecie o o chodzi)
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 22 lip, 2004 12:40

Ludzie, teraz się uczepili wszyscy arabów.... raz, że to nudne, dwa - że mało oryginalne, trzy - za mało prawdopodobne.... :neutral:
Obrazek

Fox

Kapral

Kapral

PostCz 22 lip, 2004 13:21

oj, coś mi sie wydaje, że to nie będzie na nogovie.
Mam dla Was nowy scenariusz:

"Jest rok 2003, Tuzbekistan. Do władzy dochodzi brutalny, muzułmański dyktator Muhammed al Jazzir i zaczyna czystki etniczne w republice. Przez 2 następne lata republika pogrążona jest w totalnym chaosie, biedzie, wojnie.
Giną niewinni cywile, dziennikarze... . W roku 2005 NATO zdecydowało się wkroczyć do republiki i zapanować nad zaistniałą sytuacją. Do Tuzbekistanu zostają wysłane konyngenty z Polski, USA oraz wojska Brytyjskie... . Cywile mający dość nędzy i okrucieństwa starają się pomagać wojskom NATO. Jednak wojska partyzanckie organizują skuteczne zamachy, giną NATOwscy żołnierze. Do republiki wkraczają następne kontyngenty... a z nimi najemnicy z sąsiednich państw, by wspomagać terrorytów z Tuzbekistanu. Po jakimś czasie zamachy terrorystyczne sięgają ulic krajów, które biorą udział w tej operacji. Posiedzenie NATO ogłasza, że trzeba przenieść akcję m.in. na kraje, które wspomagają Tuzbekistan.
Po roku walk do Tuzbekistanu wkraczają oddziały Delty i polskiego GROM'u...
"

Nie wiem czy się wam to spodoba, będę chyba zamieszczał proponowane scenariusze, żebyście ustalili, czy może być 8). Sorry, że tak zmieniam co sekunde :?

Pietras_Stinger

Chorąży

Chorąży

PostCz 22 lip, 2004 17:20

Dziwne powiem tylko ale ja się niepodpisuje, życzę z całego serca ( :grin: ) sukcesu ale wiesz ja w to raczej zagram tylko dlatego że to polacy zrobili !
Aha i jeszcze jedno ! Czemu kampania nazywa się Polish Defence Army skoro my będziemy najeźdzcami a nie będziemy się bronić ?

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 22 lip, 2004 21:32

Fox napisał(a):oj, coś mi sie wydaje, że to nie będzie na nogovie.

"Jest rok 2003, Tuzbekistan. Do władzy dochodzi brutalny, muzułmański dyktator Muhammed al Jazzir i zaczyna czystki etniczne w republice. Przez 2 następne lata republika pogrążona jest w totalnym chaosie, biedzie, wojnie.
Giną niewinni cywile, dziennikarze... . W roku 2005 NATO zdecydowało się wkroczyć do republiki i zapanować nad zaistniałą sytuacją. Do Tuzbekistanu zostają wysłane konyngenty z Polski, USA oraz wojska Brytyjskie... . Cywile mający dość nędzy i okrucieństwa starają się pomagać wojskom NATO. Jednak wojska partyzanckie organizują skuteczne zamachy, giną NATOwscy żołnierze. Do republiki wkraczają następne kontyngenty... a z nimi najemnicy z sąsiednich państw, by wspomagać terrorytów z Tuzbekistanu. Po jakimś czasie zamachy terrorystyczne sięgają ulic krajów, które biorą udział w tej operacji. Posiedzenie NATO ogłasza, że trzeba przenieść akcję m.in. na kraje, które wspomagają Tuzbekistan.
"

Nie wiem czy się wam to spodoba, będę chyba zamieszczał proponowane scenariusze, żebyście ustalili, czy może być 8). Sorry, że tak zmieniam co sekunde :?

To, ze ciut mało wiarygodne, to pominę.... (Tuzbekistan ?? A gdzie to jest :P), a drugie, zbyt podobne do obecnego Iraku... no nie wiem, tyle wnioskuje po obecnym scenariuszu, jak to dobrze zostanie wykonane, to z miłą chęcią pogram.... Byle by tylko była porządna kampania z ciekawą fabułą...
Obrazek

Wojskowy

Kapral

Kapral

PostCz 22 lip, 2004 21:39

Jerry napisał(a):
Fox napisał(a):oj, coś mi sie wydaje, że to nie będzie na nogovie.

"

To, ze ciut mało wiarygodne, to pominę.... (Tuzbekistan ?? A gdzie to jest :P), a drugie, zbyt podobne do obecnego Iraku... no nie wiem, tyle wnioskuje po obecnym scenariuszu, jak to dobrze zostanie wykonane, to z miłą chęcią pogram.... Byle by tylko była porządna kampania z ciekawą fabułą...

Dlaczego ten cały scenariusz przypomina Irak? z tą różnica, że zamiast Hussajna jesty Muhammed al Jazzir i inne nazwy państw :P:p
Kampania wedle scenariusza oryginalnego nie powinna miec nazwy Polish defence army tylko polish ofence army :D:D:D

Fox

Kapral

Kapral

PostCz 22 lip, 2004 22:53

też mi się tak wydaje, ale chciałem zaznaczyć, że ten scenariusz napisałem wczoraj, a kampania istnieje chyba już pół roku :?.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 23 lip, 2004 08:33

Fox napisał(a):(...) a kampania istnieje chyba już pół roku :?.

Niestety tylko na papierze....
Obrazek

Met@l

Chorąży

Chorąży

PostPt 23 lip, 2004 10:57

No ale może byście zrobili scenariusz o Bośni i Hercegowinie?? Bardzo ciekawy konflikt, poparzeć na scenę, kiedy żmujowski ogląda filmy z czasó wojny(PSY, chyba 2 :twisted: ) albo coś opartego na scenariuszu z Demonów wojny :spoko:
życie jest piękne dopóki nie umrzesz

Szkoła jest jak Media Markt - powinni tego zabronić

Zabix

Major

Major

PostPt 23 lip, 2004 11:36

Ale sie usmiałem czytając ten scenariusz :D Tuzbekistan :spoko: ... ale sie tym nie przejmujcie :) , ta nazwa nie jest zbyt oryginalna :roll: .
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint