Wyspę przetestowałem i muszę powiedzieć, że wygląda świetnie. Bardzo ładnie wygląda wyspa z teksturami WGL i Nature pack'iem BergHoff'a. Na wyspie jest dużo lasów, jednak spacery po nich powodują lagi. Minusem jest długie ładowanie się wyspy (u mnie ok.3 minut), po uruchomieniu wyspy pojawia się błąd związany z trawą Uwar ("Error loading uwar_grass\weeds2m.p3d (Magic)"). Myślę, że mogłbyś wykorzystać baraki Mapfactu w bazach. Całość wygląda bardzo przyjemnie dla oka, piękne krzaki, drzewa, niewielkie wioski (nie ma ich zbyt wiele, dużo jest otwartego, niezagospodarowanego terenu, oczywiście poza obecnością roślin), ale może właśnie taki był Twój zamysł, tworząc tą wyspę. Bardzo przyjemnie jest podróżować po niej zwykłym jeep'em

, widoki są przepiękne, jest także niewielki półwysep typowo pustynny na północy wyspy, który również wygląda bardzo dobrze. Jak już wspomniałem, wyspa posiada dużo otwartego terenu, co sprzyja tworzeniu misji typowo desantowych i obfitujących w zmagania pancerne. Pytanie tylko, czy jest to możliwe, czy lag nie będzie zbyt duży, mając na uwadze obecność lagowatej trawy Uwar, tekstur WGL i Nature Packu BergHoffa. Tak czy inaczej, uważam, że Nevis Island jest naprawdę warta ściągnięcia i zagrania
EDIT: Jeszcze raz ją kilkakrotnie uruchamiałem, nadal długo się wczytuje, nie miałem już tego komunikatu: ("Error loading uwar_grass\weeds2m.p3d (Magic)"). Jednak po otworzeniu laptopa z wyspami i wybraniu wyspy Nevis pojawia się komunikat "Cannot load texture nevis".