Teraz jest Wt 24 cze, 2025 17:21

Kilka misji od Reyhard'a :P

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

Kilka misji od Reyhard'a :P

PostPt 06 sty, 2006 16:37

Otóż dzisiaj przedstawiam wam jedną misje autorstwa mojego oraz druga stworzoną przy współpracy z żukerem (te dwie misje na WPS oraz na Gromie Offtime) + 1 update jedenej starszej misji :)

Combat Rescue - Misja wykonana przeze mnie, wymaga troche addonów (m.in. Combatu i Basu oraz GROM ).
Krwawy świt- misja autorstwa mojego i żuker. Addony wymagane są w Readme bo oprócz samego WPS wymaga jeszcze kilku rzeczy.
Krwawy świt, wersja z Gromem - j.w. dochodzi do tego Grom

Behind the lines v. 1.0.1 - misja w zimowych klimatach ww2 :)

Wszyskie wyżej wymienione misje powinny działać w MP (szczególnie że misje na WPS były projektowane z myślą do gry jako coop dlatego nie ujrzysz tam np. overviewa). Czekam na komentarze :)

Btw: Mam jedną misje do oddania w dobre ręce , chęci brak a pomysłu żal. Skrypty są do niej gotowe tylko trzeba byłoby całą misje dotestowac, chętny prosze na PW
Ostatnio edytowano Pt 06 sty, 2006 17:55 przez reyhard, łącznie edytowano 1 raz
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 sty, 2006 17:33

Krwawy świt- klimatyczny....pogoda jakby zapowiadała zombiaki :D ale 1 mnie zastanawia- po co jest dodane RPG-7 skoro nie ma do niego amunicji :S
A tak misja do coopa bardzo 1szo klasna (wersja z gormem) :)

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 sty, 2006 19:09

No to tak, błąd już poprwiony a powód jego był dość banalny, po prostu wziąłem nazwy broni z readme WPS v.0.4 a w 0.5 nazwy zostały lekko zmienione (poprawiłem też kilka literówek w briefingu). Aha, zapomniałem dodać że Combat Rescue też wykorzystuje tropikalny Grom :). Link do misji pozostał bez zmian.
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 sty, 2006 19:37

Wychodzi na to ze zrobiles pierwsze misje z gromem offtime-a (no widzisz..ktos sie jednak interesuje no juz nie placz nie placz ;) ), w dodatku to odrazu material na coopa a misje sa zgrabne :)

JaFranek

Major

Major

PostPt 06 sty, 2006 19:55

Jestem pełen podziwu. Bardzo szybko sie z nimi uwineliście.
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Wojtek

Major

Major

PostSo 07 sty, 2006 00:55

hehe można tak robić ,że misja jest z innymi jednostkami i w momencie wydania addonu podmienic:D

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 07 sty, 2006 01:57

Moje odczucia względem misji "Krwawy świt":
1 Odprawa zrobiona poprawnie. Chociaż mozna by dożucic do notatek zdjecia lotnicze ważnejszych celów (tak jak to mialo miejsce w misji Kangura). Można by też podać kilka informacji o pogodzie (bądż w prywatnych notatkach badż do danych o misji). Mozna by też coś skrobnać w notatkach o odczucia bohatera co do zadznia itd. (najprosciej przepisać jakiś interesujący nas fragmet notatek z res'a lub cwc).
2 Intro zrobione poprawnie. Chociaż co do muzyki mam troche mieszane uczucia. Autorom zapewne chodziło o stwożenie "swojskiego" klimatu. Ale chyba (przynajmniej dla mnie) lepsza by była muzyka potęgująca tajemniczy klimat misji. Intro jest proste i nieprzekombinowane (takie jakie według mnie powino być).
3 Klimat jest i to jest najważniejsze (zbudowano go na maglistej pogodzie która w połączeniu z sporą ilością wroga kżątajacego sie po okolicy sprawia że po pierwszym wystrzale zapada chaos, co podnosi zarówno adrenaline jak i odrobine trudnosc misji).
4 Przydało by się dożucic ładunki wybuchowe i rpg do skrzyń z amunicja znajdujacą się na cmentarzu przy kościele.
5 Można by dać graczowi akm z tłumikiem (gracz sam by mógł zadecydować czy wykonac frontalny atak, czy zdjąć obstawe dział "po cichu").
Do pełni szczęścia brakuje mi tylko użycia jakiś animacji w misji (np żolnierz zapalajacy papierosa; śpiący na krzesle czy przy skrzynkach amunicji; sikającego pod drzewem żołnierza lub oficera który żegna się z jedna miejscową dziewczyną czułym i namiętnym pocałónkiem na progu jej domu w którym własnie spędzili razem upojną noc :grin: ). Oczywiście jak zwykle przesadzam ;-)
Reasumując misja bardzo dobra (gdyby tytlko nie posiłki w postaci żelastwa, to bym był bardzo zadowolony). Co wiecej posiada spory potencjał (bardzo klimatyczna), więc mozna by się przyłożyć jeszcze bardziej do następnej wersji ;-) :spoko:
Ostatnio edytowano So 07 sty, 2006 02:26 przez Barbarian, łącznie edytowano 2 razy
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 07 sty, 2006 02:21

Problem 3&4 możesz rozwiącać samodzielnie dodając uzbrojenie w briefingu :P. Co żelastwa na końcu, cechą szczególna moich misji jest zazwyczaj bardzo przegięty poziom trudności :P (ci co grali w Katyne lub Behind The Lines wiedzą o co chodzi :twisted: ). A tak na serio, 1 punkt oraz końcówka misji to przypadłosci specyfkacji MP (raz żeby nie bylo za łatwo a dwa że MP zbytnio nie pozwala na jakieś bardzo rozbudowane intro), w następnej wersji spróbuje właśnie to poprwić :).

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 07 sty, 2006 02:43

Z tym żelastwem to chodziło raczej o prędkość jego pojawienia się w mieście (tak jagby pancerniacy nie robili nic innego tylko siedzieli w swoich konserwach i grzali silniki w nadzieji że gdzieś w pobliżu pojawi się "zwierzyna"). Lepiej chyba skoordynować siły i kontratakować troche pózniej, ale z głowa niż natychmiast (na chura) żucać się na wroga. Intro jest dobrze zrobione i chyba nie trzeba w nim nic zmieniać (muzyka w żaden sposób nie przeszkadza, budzi poprostu przy pierwszym zetknieciu z misja zdziwienie). Kolejna sprawa. W misji dzieje się nadranem (kiedy sen jest najmocniejszy), a sądząc po mgle jest dosć zimno i wilgotno (na samą myśl o tym mam ochote żucic się do ciepłego łużka). A niemal wszyscy Rosjanie w Miasteczku (i poza nim) wprost tryskaja enargią i wigorem (zupelnie jakby doskonale wiedzieli o "odwiedzinach" Polaków). Przydalo by sie rozlokować częsć żołnierzy śpiących po stodolach i namiotach (do tego stopnia że mozna by wejść do takowej stodoły i przy odrobinie szczęścia nie niepokojac śpiacych). Można by też wpleść gdzieś jakieś krótkie dialogi miedzy rosyjskimi żolnierzami (lub np. w momecie gdy zblizymy się na pewna odleglosć do żołnirza załatwiajacego potrzebe fizjologiczną usłyszymy jego gwizdanie, mimo iz nie będziemy go jescze widzieć).

Grey

Chorąży

Chorąży

PostSo 07 sty, 2006 03:15

Barbarian, choc osobiscie nie oczekuje po misjach coopowych takich motywow (poniewaz automatycznie zakladaja mocne oskryptowanie, a wiec za kazdym razem wszystko sie powtarza) to musze przyznac, ze masz fajne pomysly :)
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 07 sty, 2006 13:51

Ja myślałem raczej o misji sp niż coop (za bardzo by lagowała). Zapomniałem również dodać iż przydał by się auto save po wyjściu z łodzi (żeby w razie wczesnego uśmiercenia nie trzeba było czekać aż łódż się doczpłapie do brzegu, co troszke irytuje).

Grey

Chorąży

Chorąży

PostSo 07 sty, 2006 15:36

SHIFT + MINUS NUMERYCZNY a nastepnie wpisac savegame :) Ktos tego w SP nie uzywa?? ;)
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

JaFranek

Major

Major

PostSo 07 sty, 2006 16:00

Bez tego kodu nie wiem czy bym przeszedł tak szybko Resa ;)
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Jon

Generał

Generał

PostSo 07 sty, 2006 17:11

Jej... a myślałem, że to tylko moja "choroba" :D Z drugiej strony - używam tego od stosunkowo "niedawna". CWC i Resa przechodziłem bez owego kodu, wiecie ile nerwów przez to straciłem? :D Ale dzięki temu było to naprawdę wyjątkowe.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Berna

PostSo 07 sty, 2006 17:52

Jest taka misja w OFP... "Pola Walki". Niezwykle trudna, przechodziłem ją trzy dni, zrobiłem tylko jeden save, a mimo tego ją przeszedłem. Potem satysfakcja ze sie udało. A gre na kodach moge zapakować w papier śniadaniowy i wyrzucić do smietnika. Dla mnie to idiotyzm. Każdy głupi potrafi. To tyle nie na temat. Komentujmy lepiej dzieło Reyharda.
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint