Teraz jest Pt 20 cze, 2025 17:32

Flashpoint.pl is dead

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Grey

Chorąży

Chorąży

PostWt 30 maja, 2006 21:34

Itan, nie karm trolla :/
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Mefiu

Chorąży

Chorąży

PostŚr 31 maja, 2006 00:18

Tyle afer, tyle porad, TYLE HSTORII POLSKIEJ SCENY OFP poszla w piz**. Ot, tak poprostu dysk padl. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem jakis wykręt ze strony Multimedii. Tak czy inaczej, wielka szkoda :(
www.armedassault.pl
www.wre.f2z.avx.pl/wre/news.php
Obrazek
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 maja, 2006 00:28

TYLE HSTORII POLSKIEJ SCENY OFP poszla w piz**.

Zaraz pojawią się posty o treści "odajcie mi mą młodość" :P Trudno się mówi, tsza iśc do przodu... Zresztą, zapewne ktoś reaktywuje stronke. Wprwdzie wszystko trzeba zacząć od początku, ale "podobniesz" chcieć to móc (mi się nie chce :P ).
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostŚr 31 maja, 2006 05:46

"Trzeba z żywymi naprzód iść,
Po życie sięgać nowe...
A nie w uwiędłych laurów liść
Z uporem stroić głowę."
Adam Asnyk, "Daremne żale".

Niemniej jednak, choć słowa poety są jak najbardziej aktualne... Moim zdaniem nie wypada nie napisać choćby tego zwyczajowego "szkoda", gdyż forum flashpoint.pl było jednym z najważniejszych miejsc, gdzie toczyło się życie polskiej społeczności związanej z OFP. Przez lata... I jak Mefiu słusznie zauważył, z tą awarią "TYLE HSTORII POLSKIEJ SCENY OFP poszla w piz**" :(. Porady, dyskusje, kłótnie, afery, off-topic :P.... A nie zapominajmy, że szlag trafił też stronę OM-u, CFOG-u, fora klanowe i WRE.
To wielka strata, IMHO. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie ktoś z Inkwizycji ;) przedstawi w tym topicu, co dalej.

W4tchdog

Porucznik

Porucznik

PostŚr 31 maja, 2006 09:21

Grey napisał(a):Itan, nie karm trolla :/

¦mierć wszystkim spammerom!!

A co do Flash.pl , za bardzo się nie przejołem , nie byłem na tym forum, jestem na tym forum , tu mi dobrze, ciepło i przytulnie ...
I tylko tu Hav się do mnie nie odzywa, Jerry krzyczy: "Precz z W4" , ktoś dowcipny majstruje co jakiś czas przy moim liczniku postów, Jonez fanatyk faktów.interii raczy nas raz za razem linkami do newsów...no i na zadnym forum nie naodkręcałem i nakradłem tyle miedzianych klamek i łyżek ze stołówki co tu :twisted:

A co do MM2 , nie grałem na nim...
Obrazek

itan

Chorąży

Chorąży

PostŚr 31 maja, 2006 10:26

Zabix napisał(a):Może też zaczniesz?

Poprostu twoje teksty się przedawniły, na Flashpoint.pl i pewnie tutaj też, bo bez przerwy gadaż nie od rzeczy... Uległęś zmęczeniu materiału.

101st Paratroop

Major

Major

PostŚr 31 maja, 2006 13:43

Ja chciałem też poinformować że także za bardzo się nie przejęłem utratą tamtego forum gdyż też tam nie uczęszczałem. Gdy po paru ładnych miesiącach przebytych na tym forum, gdy zobaczyłem tamto forum i próbowałem jakoś ... hmm.... przyzwyczić się nie udało mi się. A jeszcze troche i bym się tam zalogował.

Dobrze że nasze ukochane forum OFPC nie upadło i niech żyje sto lat a nawet dłużej ( nawet jeśli dostane bana na naprawdę długi okres także jako gość będe patrzył co nowego na tym forum i zostane do końca ).

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 maja, 2006 14:02

Ciekawie rozwija się ta dyskusja... Najpierw nakręcana był "spirala" w stylu "wielka to strata dla cywilizowanego ¦wiata" :P (i napewno jest to dotkliwa strata dla polskiego światka ofp). A teraz pojawiają się głosy, że tak na dobra sprawe to i tak nie ma to wielkiego znaczenia, bo "mało" "ludziów" z forum kożystało (i na dodatek było ono "gorsze" od tego)... Nie zbadane są trzewia ludzkiej psychiki ;-)

P.S Co do tego "sabotażu", to jeżeli bedzie się miało dodwody, to można sprawe oddać do prokuratury (ale i tak nic to nie da). Dane z dysku można wprawdzie odzyskać, ale troszke to może koztować... I w "tem sęk"*

* "[...]Staropolszczyzny mnie się zachciało."

W4tchdog

Porucznik

Porucznik

PostŚr 31 maja, 2006 14:55

Barb ... nie możesz tak ogólnikowo przedstawiać sprawe ...bo jak narazie, na temat braku żalu po flash.pl wypowiedziałem się tylko ja i paratróp...
I nie musimy za flash.pl płakać... bonie mieliśmy z tamtym forum za dużo wspólnego.
Ja jak powiedziałem, miałem konto na flash.pl kiedyś tam, ale nie potrzebowałem z niego kożystać ...nie pisałem na tamtym forum nic a nic ...więc czyono jest czy nie ma go ...dla mnie to rybka.
Ale wiem że dużo osób tutaj zarejestrowanych i piszacych, bylo tez tam i tam też dużo pisali ... i one mają prawo , a nawet obowiazek płakusiać.
No i druga sprawa to to że scena OFP polska straciła na tym ...
Dobra...koniec tych rozwodów ...ja tu przecież tylko chciałem posta nabić :razz:

Szkoda flasha.pl ... ale jesli Multipedia w taki sposób się zachowała ... ehhhh.
Skoroniechcieli współpracować, to mogli asertywnie sprawe /przedstawić ... nie i już, a nie takie świnstwo zrobić (bez urazy dla tych milutkich stworzonek).
Chamy, gbury, prostaki i warchoły!!!!
Obrazek

itan

Chorąży

Chorąży

PostŚr 31 maja, 2006 15:30

Barbarian napisał(a):P.S Co do tego "sabotażu", to jeżeli bedzie się miało dodwody, to można sprawe oddać do prokuratury (ale i tak nic to nie da). Dane z dysku można wprawdzie odzyskać, ale troszke to może koztować... I w "tem sęk"*

* "[...]Staropolszczyzny mnie się zachciało."

Jaka sprawe do prokuratury? O to, że z dobrej woli lub w celach marketingowych zasponsorowali serwer a później go wyłączyli, mówiąc, że coś padło.

Druga sprawa, dowiadywałem sie u Vadera... serwer podobno pojechał do Della.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 maja, 2006 16:05

Ciekawe ilu jeszcze zechce poinformować, że "bardzo się nie przejeło utratą tamtego forum" :roll: Jak wam to wisi to po cholerę w ogóle zabieracie głos? Może przejdzcie się na czyjś pogrzeb i wygłoście mowę o tym, że bardzo się nie przejęliście śmiercią tej osoby, bo ją dobrze nie znaliście.
Ostatnio edytowano Śr 31 maja, 2006 16:23 przez alderous, łącznie edytowano 1 raz

Grey

Chorąży

Chorąży

PostŚr 31 maja, 2006 16:18

Panowie, panowie, spokojnie. Zadnych dowodow, jakies liche domysly, wiedzialem, ze takie moga byc glosy, ale YacieK, Ty nalezysz do smietanki tutaj i nie siej takich podejrzen bezpodstawnie, bo zaraz banda ludzikow zacznie rzucac kamieniami w niewinnych.

Owszem, bylo tak jak napisales, ale nad cala sprawa piecze mial Su27, osoba dzieki ktorej to wszystko (serwery MM, fora) i jesli on mowi, ze sie padly, to padly. Jesli cos sie okaze po drodze, to mozna mowic o przekrecie, bez dowodu, takie pomowienia sa po porostu.... jak z naszej nedznej polityki. Psioczymy na nich, to nie zachowujmy sie jak oni. Prosze Was bardzo.

Ja nie wiem, czy nie bedzie serwera TS i MM. FF pisal mi tylko o tym dialogu, z ktorego wynika, ze nie odzyskamy tresci flashpoint.pl. I tyle tylko. Jesli ktos ma info od MM ze nie bedzie serwera to ok, bo taka informacje mozna przeczytac na ofp.bmj.pl. Choc jest ona dosc niekonkretna, od kogo to info, kto sie pytal. No ale moze to prawda.

Poki co forum CFOGowe w innym miejscu zostalo zalozone, pewnie inne tez. Co z Flashpoint.pl? Miala juz awarie i chlopaki z wladz robili kopie. Wiec nie sadze, by calosc poszla sie w... Mysle, ze trzeba czasu, by szefostwo (kto to? Lenin, FireFly? Oni juz nie graja w OFP) przywrocilo flashpoint.pl na jakims serwerze i z jakas czesciowo choc odzyskana trescia. I tyle.

A o gustach sie nie dyskutuje. Jasne, ze tu sa osoby, ktore na tamtym forum nie bywaly. Ja na przyklad tutaj bywam sporadycznie (glownie dzial Edycja) a tam bylem codziennie wielokrotnie. Wiec moze nie dyskutujmy w tym temacie o tym, czy kots tamto forum lubil, czy nie?

Dzieki za przeczytanie.
Ostatnio edytowano Śr 31 maja, 2006 16:48 przez Grey, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 maja, 2006 16:25

Może przejdzcie się na czyjś pogrzeb i wygłoście mowę o tym, że bardzo się nie przejęliście śmiercią tej osoby, bo ją nie dobrze nie znaliście.

Nikt nie umarł. Dysk pójdzie do "odzysku" i będzie git. Chodziło mi o to żeby nie przesadzać i nie robić takiej "cmentarnej" atmosfery. Póżniej znowu pojawiły się pojedyńcze głosy że "nic się nie stało"... Czyli tez przesada (tylko że w drógą strone)...

Zabix

Major

Major

PostŚr 31 maja, 2006 16:31

haha

Kopii ni ma.

Monty

Porucznik

Porucznik

PostŚr 31 maja, 2006 16:37

Postanowiłem sprawdzić na stronie Multimedii informacje o serwerach gier - http://www.multimedia.pl/704eaef2509add ... 74641bf1af i wydaje mi się, że owe jarzmo nie dotknęło jedynie forum flashpoint.pl. Inne fora, serwery również siadły, w tej chwili funkcjonuje jedynie, traktujące o Neverwinter Nights. Choć myślę, że to niewielkie pocieszenie.

Co do samego forum, no cóż, szkoda, bez wątpienia został zamknięty pewien rozdział historii polskiej sceny OFP. Sporadycznie udzielałem się na tamtym forum, ale skoro traktowało o mojej ulubionej grze, to jego los nie jest mi obojętny. Najbardziej żal mi utraty strony OM i jej forum, bez wątpienia było tam wiele kluczowych informacji, danych, których utrata jest dla ekipy OM i innych wielkim ciosem.
Obrazek
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint