Teraz jest Wt 24 cze, 2025 10:44

Wrzesień 1939

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Pietyczny

Cywil

Cywil

PostCz 29 cze, 2006 10:42

Hmmm... bardziej realistycznie by było przeładowywać za każdym razem... ale do tego MAuser mieści przecież 5 sztuk ammo... hm.

Co do Jaksy i modelu - nogawki tak przy owijkach lub spinaczach, jak przy owijaczach (długich, pod kolano) układaja się lekko jak pumpy. Tu może być problem z modelowaniem.

Jezeli chodzi o granat - może i do zdjęć chłopaki tak zakładali, ale ja mam ze 3 opisy z kampanii wrześniowej opisujące kolesi, którzy niefrasobliwie zakładali tak granaty idąc do szturmu, co kończyło się rozerwaniem siebie i kolegów, jak dostał bezpośredni strzał.

Co ważne - stałym elementem wyposazenia, praktycznie nie zdejmowanym są chlebak i torba/puszka na maskę. Paski od nich można spokojnie narysować na mundurze, pamiętając o tym, że pasek od p-gaski był ciemniejszy i był zawsze na wierzchu.

Jeżeli chodzi o zdjęcia - grup w Polsce mnogo i nie trzymają się regionu. Najbliższą imprezę mamy np na Oksywiu, 23 lipca. W Poznaniu też jest dobra grupa, w Trójmieście i na ¦ląsku takoż... więc spoko. A jakby co, to na jakieś nasze wyjście "muzealne" można by sprosić zainteresowanych, TKSa podotykać, ckm. wz.30, czy inne zabawki... :)
Zresztą 30tkę mam gdzieś na dysku, jak ktoś chce poglądowe, to mogę dać. Mam też zdjęcia żołnierza w mundurze letnim - drelichowym, który także był wykorzystywany w 1939 roku. Prosze tylko o adresy mailowe, to zdjęcia popłyną. zawsze słuzę też linkami do grup i ludzi, tak jak mówiłem. [/url]
A lato było ciepłe tego roku...

Zaitsev

Chorąży

Chorąży

PostPt 30 cze, 2006 21:07

Obrazek

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostN 02 lip, 2006 11:46

No muszę przyznać, że robota jest kapitalna...
Podchodziłem do waszego projektu z pewnym dystansem, ale teraz widze, że potraficie mile zaskoczyć.
życze powodzenia...

...news na stronie.

Pietyczny

Cywil

Cywil

PostN 02 lip, 2006 22:18

A żeby dolac oliwy do ognia powiem, że żołnierz polski a.d. 1939 który ma tak zarośniętą facjatę, to zasługuje co najmniej na 4 dni "pod zegarem"... :lol: :lol: :lol:

R-Kilka postów nie na temat usunięto
A lato było ciepłe tego roku...

Model

Chorąży

Chorąży

PostPn 03 lip, 2006 11:34

Był piechur obsługujący RKM, to teraz pokażę piechura przystosowanego do wz. 29.

http://img207.imageshack.us/my.php?image=kar6pp.jpg

Pozdrawiam :!:

MaRcin

Major

Major

PostPn 03 lip, 2006 23:19

taka mała uwaga - jeśli coś sprzedajesz niech to będzie w ładnym opakowaniu. Z pewnością sporo czasu poświęcasz na dopracowanie tego wszystkiego, to robiąc screeny nie stawiaj addonów na desert island gdzie pasują jak pięść do nosa. Powstało tyle wysp, są nawet standardowe na których Twoje jednostki będą wyglądały lepiej/bardziej naturalnie. To nie zajmuje dużo czasu, a znacząca poprawia odbiór wizualny.
Good Times Gone

pancer48

Cywil

Cywil

PostPt 14 lip, 2006 21:22

Towarzysze tu pancer48 jedną z osób, która pracuje nad modem 39 zgłaszam się do was o pomoc,potrzebujemy ludzi, którzy umieją nam pomóc, albo znają kogoś, kto może pomóc.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 14 lip, 2006 21:27

żebyśmy tylko jeszcze wiedzieli, w czym konkretnie.. :roll:
Obrazek

Model

Chorąży

Chorąży

PostPt 14 lip, 2006 21:47

Witam

W czym, już mówię:modele 3d, tekstury, testowanie addonów, skrypty, missionmakerów itp. A jeśli chodzi o podkładanie głosów to jak się znajdzie osoba do robienia misji to chętnie skorzystamy z Twojej pomocy Goose.

Za wszelką pomoc z góry WIELKIE DZIĂŠKI!!!

Pozdrawiam :!:
Ostatnio edytowano Wt 25 lip, 2006 10:58 przez Model, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 18 lip, 2006 21:52

Mam zaszczyt zaprezentować Wam, najnowsze osiągnięcie ekipy modu wrzesień 1939. Mianowicie są to trzy scriny, mojego autorstwa na których możemy zauważyć piechotę Polską w letnim umundurowaniu nad, którą pracuje obecnie marek_model. Widzimy też nowe główki :twisted:.
Screeny poniżej.

Obrazek Obrazek Obrazek
Kliknij na obrazek, aby powiększyć.

Więcej image'ów wkrótce. :)
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 19 lip, 2006 13:54

A oto kolejne screeny, które obiecałem. Tym razem są to vojacy w standardowych mundurach (jeszcze nie do końca oteksturwani) i oczywiście kilka broni, które obecnie ma na składzie nasze wirtualnie wojsko.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Kliknij na obrazek, aby powiększyć.

Zapraszam do komentarzy jeśli łaska :P :twisted:

Jon

Generał

Generał

PostŚr 19 lip, 2006 17:32

Najbardziej podobają mi się Colt i TT'ka. Sexeh!!!!11oneoneone

Czy zamierzacie trochę "pobrudzić" face'y żołnierzy [włącznie z rękami] oraz mundury? Bo jak powszechnie wiadomo na wojnie trudno zachować czystość...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 19 lip, 2006 19:17

A ja z kolei chciałbym Wam zaprezentować dotychczasowy efekt moich prac nad nowymi teksturami hełmu.

Obrazek
Tak wygląda w o2

Obrazek
A tak w grze. IMO wygląda ładniej niż z poprzednimi teksturkami. Ale niestety jest chyba za jasny. No cóż będe musiał coś wymyśleć.

Edit: Troszke pracowałem nad tymi teksturami, udało mi się wykombinować efekt imitujący "żwirek korkowy" (?). W O2 wygląda to nawet bardzo fajnie, hełm nie jest już taki jasny, jest ciemniejszy, taki... oliwkowy. Niestety w grze znów jest zbyt jasny. Nie wiem dlaczego. Ale to nie zmienia faktu, że IMO hełm wygląda (ze żwirkiem) dosyć ładnie.
Poniżej screeny.

Obrazek Obrazek Obrazek

mckiller

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 21 lip, 2006 13:43

No to trudno skriny muszą nam na razie wystarczyć a co do hełmu to wyglądają interesująco i ładnie :grin:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 21 lip, 2006 14:11

Obrazek

Powyżej prezentuje dobrze wymapowany hełm za pomocą Gizmo Mapping (Podziękowania dla agenta za tutorail). Jak widać boki już się nie rozmazują i sam hełm ma inny kolor. Taki jaki zamierzałem zrobić.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint