Hmmm... bardziej realistycznie by było przeładowywać za każdym razem... ale do tego MAuser mieści przecież 5 sztuk ammo... hm.
Co do Jaksy i modelu - nogawki tak przy owijkach lub spinaczach, jak przy owijaczach (długich, pod kolano) układaja się lekko jak pumpy. Tu może być problem z modelowaniem.
Jezeli chodzi o granat - może i do zdjęć chłopaki tak zakładali, ale ja mam ze 3 opisy z kampanii wrześniowej opisujące kolesi, którzy niefrasobliwie zakładali tak granaty idąc do szturmu, co kończyło się rozerwaniem siebie i kolegów, jak dostał bezpośredni strzał.
Co ważne - stałym elementem wyposazenia, praktycznie nie zdejmowanym są chlebak i torba/puszka na maskę. Paski od nich można spokojnie narysować na mundurze, pamiętając o tym, że pasek od p-gaski był ciemniejszy i był zawsze na wierzchu.
Jeżeli chodzi o zdjęcia - grup w Polsce mnogo i nie trzymają się regionu. Najbliższą imprezę mamy np na Oksywiu, 23 lipca. W Poznaniu też jest dobra grupa, w Trójmieście i na ¦ląsku takoż... więc spoko. A jakby co, to na jakieś nasze wyjście "muzealne" można by sprosić zainteresowanych, TKSa podotykać, ckm. wz.30, czy inne zabawki...
Zresztą 30tkę mam gdzieś na dysku, jak ktoś chce poglądowe, to mogę dać. Mam też zdjęcia żołnierza w mundurze letnim - drelichowym, który także był wykorzystywany w 1939 roku. Prosze tylko o adresy mailowe, to zdjęcia popłyną. zawsze słuzę też linkami do grup i ludzi, tak jak mówiłem. [/url]
A lato było ciepłe tego roku...