Szukam kogoś kto umie sie posługiwac skryptami. I mógłby chociaż częściowo wytłumaczyc o co w tym chodzi, albo dac namiary na jakiś przejrzysty, po polsku poradnik. No bardziej dla kumpla niż dla mnie, ale on ni ma odwagi o tym napisac. To ja się poświęcę. Jak mi ten temat zamkną, a ktoś z chętnych to przeczyta to prosze o kontakt na GG. Pozdrawiam moderacje i życze przyjemnego wlepiania warnów i banów
Skryptami do OFP. Nie chodzi mi o spis, bo go czytałem i z niego korzystam. Chodzi mi o to, a raczej temu mojemu kumplowi o to jak tworzyc skrypty itp. Co jest do tego potrzebne. Co trzeba umiec, jakiś język programowy czy coś w tym stylu.
Ogólnie co trzeba umiec do robienia skryptów. Angola, miec doświadczenie w programowaniu, matma i takie tam. No właściewie chodzi o ogólne robienie skryptów: animacje, skrypty w misjach i cofing.
A co jeśli ten kumpel nie kuma? Może temu kumplowi ( ) właśnie chodzi o to, jak takie coś zrobić (no i o co w tym chodzi). A każdy, kto spojrzy w kilka godzin/dni wcześniej SB dowie się, kim jest ten kumpel
hmmm.... w takim wypadku IMHO powinien ten ktoś przerobić jakiś szybki kurs php. Nie trzeba deklarować zmiennych, są tablice itd. Będzie po tym miał pojęcie czym różni się liczba 4.51 od ciągu znaków "4.51". Do tego troszkę angielskiego (ew. słownik), www.ofpec.com/ed_depot/ , www.ofp.bmj.pl (lewy sidebar - Edytor), No i pruć (jakowymś depbo) misje innych i na tym się uczyć.
Jak będzie miał od początku budować np ostrzał artylerii to potrzebna mu będzie gruntowna znajomość skryptów BISu. A tak, ładnie rozpruje czyjąś misję i sobie zobaczy o co chodzi. Jak będzie miał zacięcie to i tak znajdzie to na web'ie, prawda?