Teraz jest Pt 20 cze, 2025 13:22

BHD

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

nizyn

Chorąży

Chorąży

BHD

PostCz 08 lis, 2007 20:36

Robię kampanię Black Hawk Down, mam już jedną 80% skończoną misję- demko, jutro ją wydam i dam listę wymaganych addonów. Kampania nie będzi profesjonalna, więc nie liczcie na coś jak "Black Mamba". Nie znalazłem ani jednej misji/kampanii o wydarzeniach w Mogadiszu (no po za misją gamera, ale jego kampania była niewypałem), więc postanowiłem zrobić ją sam. Czy są chętni do pomocy? Kampania będzie na BHD- leave no man behind. Trochę wyspa głupia, ale pasuje lepiej od Mogadishu SGH i Tonalu.

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 lis, 2007 21:10

To znaczy jaka wyspa?

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

PostCz 08 lis, 2007 23:14

Wydaj coś, pokaż coś. Wtedy pogadamy o współpracy;)
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 08 lis, 2007 23:55

@Martin - Napisał. BHD - LEAVE NO MAN BEHIND.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

nizyn

Chorąży

Chorąży

PostPt 09 lis, 2007 16:30

Addony: Lsr de/ra, Lsr us weapons, wszystko to zpaczowane na 2.1, BAS de/ra, BAS MH60 blackhawk i MH6 littlebird, CBT HMMWV, maf m925 nato, BIB african militia, BAS tonal/tango newest wersion. Nie jestem pewien, czy cherlaki mają mieć broń od JAMU, czy, dla realizmu kałasze od ORCS? Wolę to drugie, ale komuś się to może nie spodobać :] Co wy na to? [glow=red]EDIT[/glow]: Dla jeszcze większego realizmu, Mogadishu houses pack moda BHD i oczywiście wyżej wspomniana wysepka

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

PostPt 09 lis, 2007 17:55

Co ja na to??

Dorzuć jeszcze z 5 giga addonów, to napewno każdy się rzuci do ściągania.
Za dużo addonów!!
Obrazek

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 lis, 2007 18:06

Liczba addonów jest OK, powinno byc nawet ciut więcej. Konflikty lat '90 i '00 z addonami High Def to jest PODSTAWA

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 lis, 2007 18:18

Chudym daj JAM w wersji HD i będziesz miał realizm :) Co do wyspy... No zobaczymy, mi sie klimat Tonala lepiej do tego widzi, ale to tylko IMHO ;)
Obrazek

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 lis, 2007 18:23

Najlepiej Redux. I wywal Rangerów/Delte od BASu bo niepotrzebni. Redux da ci i wyspę oraz przeciwników, techniczne i muzykę, czyli wszystko czego trzeba

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 lis, 2007 20:29

Moje zdanie na ten temat:

Nieważne ilu użyłbyś addonów i ile byś na to czasu poświęcił to i tak nic z tego nie wyjdzie. Mogę się nawet o Heinekena założyć, że nie wydasz tej misji.
Dlaczego? Bo w połowie tworzenia misji odechce Ci się. Sam napisałeś, że nie będzie to misji super-ekstra-zajebista pod względem technicznym... więc po kiego grzyba mi taka misja?! Jeśli coś ściągam to chce żeby była to produkcja, która mnie wciągnie i będzie dopracowana. Która nie będzie robiona w dwa-trzy tygodnie.

Kolejna sprawa to addony: im więcej ich tym bardziej odechciewa się ściągać. Najlepiej zrobić misję na jakimś modzie (a przecież mod zawsze jest na dany temat i nie zrobisz głupoty w stylu dania jednostek z różnych lat itp.) albo tylko kilku addonach (np. wyspa, plus dwa addony wrogich jednostek).

Jestem ciekawy co z tego wyjdzie i mam takie pytanie: o czym będzie misja i jaka jest jej fabuła? Możesz nam napisać?
Obrazek

LostBeyondRetri

Porucznik

Porucznik

PostPt 09 lis, 2007 20:48

Loony: Wiesz lepiej, żeby ktokolwiek coś robił więc nie zniechęcajmy chłopaka już na początku. Pewnie teraz pójdzie jakiś gniot, ale później może być tylko lepiej;p
A co do fabuły, pewnie będzie standardowa: Uratuj świat i wyrżnij tyle tango ile się da;) i to wszystko polane chrzęszczącym między zębami sosem pustynnym:)
Obrazek

nizyn

Chorąży

Chorąży

PostPt 09 lis, 2007 20:48

będzie to,jak w misji gamera główny (przynajmniej początkowo) cel, czyli przejęcie jeńćów.Loony, już mi się odechcewa :] Olympic dałem tam obok stadionu, kolumna "pana pułkownika" ma małe problemy z wyjazdem z tamtąd. Ogólnie, mam dopiero 80% misji. Super produkcji w stylu Kinga Nothinga nie zrobię, bo to moja pierwsza profesjonalna (powiedzmy) misja. Uczę się robić przerywniki na skryptach, coraz lepiej mi idzie to wolałbym być wspomaganym przez szanowną publiczność :twisted:

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 lis, 2007 21:37

Nie no luźno, ja Cię (jeszcze) szanuję i mam nadzieję, że coś tam zrobisz dobrego ;)

Ale jeśli to ma byś dobre to pisz wszystkie kwestie i teksty najpierw w Wordzie, bo takiego czegoś
(...)z tamtąd(...)

nie zniosę ;]
Obrazek

nizyn

Chorąży

Chorąży

PostPt 09 lis, 2007 23:28

Nie mam worda bo to śmiecie :] Jedna osoba zadeklarowała swą pomoc, nie powiem jaka ( jak chcesz to sie ujawnij :]), czekam na następne ;-)

HAV

PostPt 09 lis, 2007 23:34

Ja też czekam, na to co opisałeś w pierwszym poście. Póki co temat jest jedynie gdybaniem i jako taki kwalifikuje się do zamknięcia. Albo przedstawiasz konkrety, albo :kloda: i otworzymy jak faktycznie będziesz coś miał.
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint