Teraz jest N 22 cze, 2025 07:23

Problem

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 lis, 2007 03:42

Maćko napisał(a):Ale to już było...

Sterownik od grafiki zmień. Też mam Fx 5200 (jak na razie :P ) najlepszy sterownik do niej to: 78.01

Tak było... I nie takie było rozwiązanie ponieważ nie od karty grafiki jest to zależne. Tak samo jak i twierdzenie, że pamięć RAM tu winna, a wcale tak nie jest.

Karta dźwiękowa zintegrowana prawda? Tak czy siak mniemam, że po pewnym czasie gry po prostu słyszysz zniekształcone dźwięki. Trzeszczące, "jakby" spowolnione, ogólnie mówiąc: dziwnie kosmiczna mutacja :twisted:

Jak temu zaradzić było... no i oczywiście rozwiązanie najczęściej skutkowało.

Start -> Panel Sterowania -> Dźwięk, mowa i urządzenia audio -> Dźwięk i urządenia audio -> w tabelce "Ustawienia głośników" kliknij Zaawansowane -> przejdź do zakładki "Wydajność" -> przesuń suwak przy napisie "Przyspieszenie sprzętowe" maksymalnie w lewo i kliknij zastosuj.

Dźwięk powinien wrócić do normy, aczkolwiek czasami też może mu odkręcić, ale nie tak często.

@Maćko
Ty jak się nie znasz to się łaskawie nie odzywaj, bo co do cholery ma karta graficzna to generowania dźwieku? Czym oczywiście zajmuje się takie urządnie, a raczej układ scalony, nazywany powszechnie kartą dźwiekową.

Obecnie tylko HD2900XT (jak i nowsze karty tego producenta) ma możliwość wysyłanie sygnału dźwiękowego razem z graficznym.
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Maćko

Generał

Generał

PostWt 20 lis, 2007 15:19

Wiedz iż głupot nie gadam.

Miałem podobny problem gdy pierwszy raz grałem w OFP na nowym kompie (2005r), dźwięk się mulił był spowolniony i po chwili gra się zawieszała. Też mam zintegrowaną kartę dźwiękową. Przez ok. pół roku przez to nie grałem w OFP, po formacie dysku musiałem zainstalować inny sterownik do grafiki (to był chyba 61.77) bo płytka z oryginalnym mi się zgubiła. Nie wiem jak ale po tej operacji OFP zaczęło normalnie działać. :grin:

Więc jak to wytłumaczysz Radeon :clever:
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 lis, 2007 18:03

Jeśli mnie pamięć nie myli to po formacie, czyli też ponownym zainstalowaniu windowsa, przyspieszenie sprzętowe dźwięku jest zwyczajnie wyłączone.
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Maćko

Generał

Generał

PostWt 20 lis, 2007 18:19

Wyłączone? Ja mam standardowo na maksa znaczy się po zainstalowaniu sterów do dźwięku i nigdy przyspieszenia sprzętowego dźwięku nie wyłączałem. Więc to nie mogło być to.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Problem

PostPt 13 gru, 2024 23:49

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Problem

Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint