Teraz jest Śr 10 wrz, 2025 08:31

ASG

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

BlaK

Chorąży

Chorąży

PostŚr 23 sty, 2008 22:52

Flecktarn do AK? :B

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 23 sty, 2008 23:34

A ofp'owe FIA jak latało? ;)
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Jon

Generał

Generał

PostCz 24 sty, 2008 01:25

Nie tylko OFP'owe : d
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 24 sty, 2008 16:24

BlaK napisał(a):Flecktarn do AK? :B

Od czegoś trzeba było zacząć, jak zaczynałem przygodę z ASG to głównie na pożyczonych replikach się strzelało (M4, G36 i inne sprężynowe plastyki do 50zł). Z czasem się dorobiłem własnej sprężynki (wspomnianego wcześniej kałasza Cyber Guna) i właściwie od tego momentu rozpocząłem przezbrajanie na radzieckie wyposażenie. Obecnie dysponuje kompletem płaszczem marynarskim, z którego korzystam podczas okresu zimowego, oraz florą jesienną w której to niedawno miałem okazje się po przechadzać po lesie. Do tego mam zamiar jeszcze uzbierać zestaw na lato, czyli Afganke, na razie mam oporządzenie, jak dalej mi pójdzie ze zbieraniem funduszy na resztę to zobaczymy ;>

Marker napisał(a):A ofp'owe FIA jak latało?

A to nie był przypadkiem alpenflage?
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 24 sty, 2008 20:57

A to nie był przypadkiem alpenflage?

Kaemista PK i chyba ktoś jeszcze mieli flecktarn, a reszta alpenflage dosyć koszmarnie wykonany i z przekłamanymi kolorami.

screen

To że to jest alpenflage dobrze widać na okładce Resa

Kuszek

Kapral

Kapral

PostPt 17 paź, 2008 19:20

Czas chyba odświeżyć ten topic...

Może zacznę od tego, że jak rok temu zakładaliśmy grupę to nazwę wywoławczą przez radio [wewnątrz nas] mieliśmy Fox (Res... ja zaproponowałem :]) A miejsce zbiórek nazwaliśmy BlackWood (takie coś było w CWC, ale za Chiny nie pamiętam gdzie... )

A teraz coś na temat samych replik miałem 2 M4(jeden elektryk drugi spring), Desert Eagla(elektryk), M47 (shot spring) i Chinola no-name. Uszkodzone nie do naprawy jest jedno M4 (elektryk) i Desert Eagle . Teraz mam zamiar sobie kupić albo ATM HardBaller'a ale nie tego Tokyo Marui [drogie i słabe], albo AK-47 cymy, czyli CM.028. Co polecacie ?

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostN 19 paź, 2008 00:09

Bierz AK cymy, albo nawet Boyia w drewnie. 28 już nie jest w modzie, teraz ludzie biorą CM.36
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Kuszek

Kapral

Kapral

PostN 19 paź, 2008 11:15

Ale pieniędzy nie mam, wczoraj kupiłem i się pięknie spisuje, tylko teraz muszę iść do sklepu po kulki BBS'y. Przy okazji w tym temacie napiszę, jak jest otwarty sklep WEST w Kołobrzegu.

Godziny otwarcia sklepu WEST:
Od pon. do pt. 10:00 - 18:00
w sob. 11:00 - 15:00
w niedzielę nieczynne

slacker7

Major

Major

PostWt 04 lis, 2008 19:32

Hej, ostatnio zainteresowało mnie ASG. Jestem początkujący więc chcę się coś dowiedzieć. Porozglądałem się za kałachami na allegro i znalazłem ten AK 47.
Czy opyla się go za 100 zeta kupić, czy kasa w błoto?? Dopiero zaczynam więc chcę wiedzieć. Mam na razie 20 zł, ale urodziny za niedługo i kasa będzie :grin: Mam na oku mundur polski wz. 93 i hełm wz.67. Chciałbym się na WP ustroić :]
Obrazek

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 lis, 2008 20:30

Kiedyś tutaj rozmawialiście sporo, a teraz trup widzę ;]

mnie akurat nie kręci ASG, bo w okolicy nie ma ludzi z którymi można po lasach pobiegać. sam klimat imprezy może jest fajny, ale to wszystko strasznie drogie.
ja osobiście personalnie wolę strzelectwo sportowe. od kiedy u znajomego strzelałem z wiatrówki to właśnie to mnie wciągnęło. teraz w sumie mam okazję na co dzień strzelać z hatsana, gwintowanego o sile strzału 13,5J. To ma dopiero kopa i precyzję, a nie to co wasze ASG z siłą 1J :P poza tym w wiatrówkach czy temu podobnych bajerach można sobie zajebiście wyrobić celność. aktualnie potrafię z 30m strzelić do celu z dokładnością do 6cm, oczywiście bez lunety. z lunetą jest o wiele bardziej precyzyjnie.
Obrazek

Kuszek

Kapral

Kapral

PostWt 04 lis, 2008 21:30

Napisz do nich i spytaj się jakiej firmy itp. Ja osobiście korzystałem z Mossberga M47[bodajże] Double Eagle'a. Tłok bardzo dobry jednak ciągłe naciąganie sprężyny zmusiło mnie do zakupu CM.028 Cymy [jak CM na to wskazuje] jest to dobra replika AK-47, u mnie waga z baterią wynosi 2.9 kg. Posiada regulowany system hop-up, który działa tak samo jak gwintowanie lufy w prawdziwej broni [za dużo rozpisywania]. Polecam Tobie stronę www.taiwangun.com tam możesz znaleźć porządne repliki, a jako stronę ogólnie o ASG to www.wmasg.com

Jak są jakieś niejasności proszę na PW.

Życzę miłego wieczoru

PS. Co do munduru wz.93 ... przez miasto nie możesz chodzić nawet ze zdjętymi oznaczeniami, chyba że jako harcerz jak ja ;], jednakże na prywatnych posesjach [czyt. prawidłowe miejsca strzelanek] prawdopodobnie możesz nosić. Jedyny dobry mundur wz.93, który znalazłem na allegro sprzedaje wojsko-com-pl. Sklep ten znam osobiście i często po zbiórkach harcerskich do niego zachodzę.

slacker7

Major

Major

PostWt 04 lis, 2008 22:42

A ja ze wsi jestem :razz: Nie kupuję tego pakietu który wymieniłem. Zdecydowałem się na kupno KAR98K z www.taiwangun.com mundur Wehrmachtu czy jakiś inny niemiecki się dokupi później. Będzie to droższe i to sporo, ale replika trwalsza. :grin: Mam do tego świra na punkcie broni typu Mauser, Mosin-Nagant, Springfield czy Lee Enfield. :smile:
Obrazek

Kuszek

Kapral

Kapral

PostŚr 05 lis, 2008 17:02

Jeżeli dostaniesz od nich pasek, to mógłbyś zrobić jego zdjęci i mi wysłać. Wtedy bym mógł Ci podpowiedzieć czy warto kupić nowy. Niektóre repliki mają dość dziwne paski, po jakimś czasie użytkowania zaczyna odczepiać się samoczynnie. W realu bym Ci to lepiej wytłumaczył, ale trudno.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 lis, 2008 19:25

slacker7 napisał(a):A ja ze wsi jestem :razz: Nie kupuję tego pakietu który wymieniłem. Zdecydowałem się na kupno KAR98K z www.taiwangun.com mundur Wehrmachtu czy jakiś inny niemiecki się dokupi później. Będzie to droższe i to sporo, ale replika trwalsza. :grin: Mam do tego świra na punkcie broni typu Mauser, Mosin-Nagant, Springfield czy Lee Enfield. :smile:

Jak chcesz się bawić w ASG to daruj sobie tego Kar'a. Nie wierzę żebyś znalazł jakąś grupę maniaków która będzie latać z bronią z okresu ww2, a ten mauser ma koszmarnie niską siłę ognia w realiach asg (pięć naboi, i broń powtarzalna? Wolne żarty). Na karabin snajperski sie nie nadaje z 315 fps'ami. Jeśli już koniecznie chcesz się bawić w stylizację na Wehrmacht to kup MP40 AGM (metalowe i ponoć całkiem fajne), który dobrze sprawdzi się w budynkach, albo poczekaj trochę, bo ponoć chinole lada moment wypuszczą StG44

slacker7

Major

Major

PostCz 06 lis, 2008 17:26

Alderous, wiem uświadomiłem to sobie. Dlatego kupuję tę "siedemdziesiątkę czwórkę" :] To już ostateczna decyzja. Do tego mundury radzieckie/rosyjskie są tańsze niż niemieckie, bo ruski kosztuje 100-130 zł, a niemiecki ok. 200. Co do samej broni. Jest dobra, bo wykonana z samej stali i drewna, a ten Mauser ze sklejki jakiejś i metalu, a jest tylko 66 zł różnicy. Do tego taki mundurek na przykład, ale problem z hełmem jest, allegro milczy.
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic